• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

EU HF Championship 2018

Autor S58Y, 03. Kolovoz 2018, 12:17:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

S58Y

Hoj!

Sutra je na repertuaru jedan boljih KT takmičenja, EUHFC. Propozicije su na linku.

Može se skinuti i tako zvani call history za različite computer log programe.
73 ES GL DE Robi, S58Y.

Član Radiokluba Študent Maribor S59DXX

(ex. S52DK)

9A9EE

Malo rekreacije iz grada u SSB LP, cilj je odraditi 1/3 od WRTC Veda koji ce CW LP izvan grada.

9A9EE

Spomenuti cilj nije ostvaren (ostao sam na 1/5) jer za njega bih trebalo još dosta muke i vikanja u mic. Odustao sam nakon 8h rada.

A onda si priuštio raritet i privilegiju te posjetio Veda na 9A5Y i uživao gledajući ga kako kli(k)će po bandmapi, priča sa mnom o glupostima, radi ono što na WRTC nije smio u shacku, pije kavu koju sam imao čast skuhati itd. Također usput okrznemo i ozbiljnije teme: daje primjedbe što trebamo popraviti sa antenama, čudi se masovnom CQtanju, ismijava fantastične CW op koji daju 18, itd.
Tako sve do ponoći kada pođoh doma, a danas gledam da je uspio za 5% po prijavi prebaciti europski rekord u svojoj kategoriji.

A koristili smo isti program N1MM, isti uređaj FT-1000, istu snagu 100W, iste slušalice. Razlika tek u vrsti rada, antenama, lokaciji, godinama (možda je tu ključ  :P )

73,

T.

P.S. Robi hvala na jedinom spotu (tek sam kasnije skužio), zanimljivo da me u 3-4 sata CQtanja nitko drugi nije stavio na cluster.

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A9EE

Od 15.11. su rezultati postali službeni.
Iako je RU1A skrivao rez te prijavio više, ipak bolji UBN pokazao tko je glavni LP CW operator u EU.
Možda je ključ bila pauza 0.1h koju drugi nisu imali, ni u F1 ako se ne koristi Pit stop ne možeš na postolje ;-)
Svojim rezultatom također zadovoljan.

73,

. .