• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Smetnje na bandu

Autor 9A5TD, 26. Srpanj 2018, 20:12:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TD

9A2BX

Da mreža nije bila u funkciji RMZO, i da se nije radilo o izvanrednim okolnostima, možda ga ne bi ni tražili inspektori.
U svakom slučaju pohvalno.

9A7KXP

Hakom bi i ovdje to rješio.Tko god je imao suradnju sa Hakomom u vezi prijava za ometanja radioamaterskih frekvencija,zna da to i ne ide baš lako.

9A5TD

Sto se tice HAKOMA ja uvijek kazem da bi bilo fantasticno kada bi neke druge uhljebarske firme radile barem 10% kao sto rade oni. Brzi odgovori, razumievanje problema i slicno zapravo pravi primjer sto se mene tice.

9A7KXP

Hakom radi dobro u odnosu na ostale državne službe,ALI u pronalasku ometača u Zagrebu,za što je podnesena prijava od nas nekoliko pokazao je totalnu neizainteresiranost u riješavanju toga problema,što je ponovo uzrokovalo eskalacijom istih i to u multiplicirajućem obliku.

9A7BCP

Citat: 9A7KXP  u 29. Srpanj 2018, 14:35:12
Hakom bi i ovdje to rješio.Tko god je imao suradnju sa Hakomom u vezi prijava za ometanja radioamaterskih frekvencija,zna da to i ne ide baš lako.

Pozdrav , ja sam imao dva puta iskustvo sa prijavom ometanja . Radi se o Bnetu , oba puta je otra pod sa njima. U roku keks su smetnje oktklonjene . Sve najbolje o HAKOMU brzi, učinkoviti, opremljeni , pristojni , odgovore na svaki email . Kad bi sve funkcioniralo kao HAKOM di bi nam bio kraj. Ako je ometač lociran po kvartu i postoji osnovana sumlja   pokaži prstom na ometača i pojest će ga.

9A7KXP

Smetnje od Bneta su fixne i lako ih je pronači.Gdje god je kablovska tamo postoje.Što se ometača repetitora tiče tu nije sve jednostavno.Prvo dobiješ odgovor da za pronalazak istih trebaju našu pomoć i pomoć Hrsa,onda moraš organizirati razgovore na određenom repetitoru,onda ako se dotični ometač javi zoveš određenog čovjeka u HAKOM,onda ako je slučajno ekipa u gradu,može reagirati.Uglavnom to mora biti u radno vrijeme do 17h.No dobro da ne bi ovo djelovalo destruktivno,u toku traženja koje je trajalo došlo se do dva Zg kvarta znaći dva ometača.Tko ima volje nastaviti slobodno ponovo može prijavu pisati Hakomu i potrošiti dosta svoga vremena.

9A7BCP

Pa daj im ime i adresu , pitat će ih netko nešto . Ja da sam ometač ne bi nakon toga baš tražio problem i globu . Ili eto ,HRS  službeno prijaviti osnovanu sumnju ,ima netko ko je za taj posao zadužen .

9A7KXP

Citat: 9A7BCP  u 31. Srpanj 2018, 15:58:17
Pa daj im ime i adresu , pitat će ih netko nešto . Ja da sam ometač ne bi nakon toga baš tražio problem i globu . Ili eto ,HRS  službeno prijaviti osnovanu sumnju ,ima netko ko je za taj posao zadužen .

E kolega moj,vidi se da ti baš nisi upoznat sa principom rada Hakoma ni Hrsa,a kamoli sa događajima na zagrebačkim repetititorima i nekim drugima.Najlakše je prijaviti Hakomu da je smetnja u Kolodvorskoj ulici u Dugom Selu na broju 15 i oni dođu i kablovskog operatora obvežu da to riješe.Ovo sve drugo je muka.Znam iz iskustva.A HRS zna da i Hakom zna tko je u Vrapču radio-radi nered.I što sada? ???