• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

JRC i Alshajmerova bolest

Autor E77B, 01. Veljača 2018, 11:46:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

E77B

Poz kolege
Moje pitanje je tko sve popravlja linearce? Imam problem sa JRL2000f dobio je Alshajmerovu bolest.
Naime, zaboravio i ispraznio RAM. Tu su bila podešavanja automatic Antenna Tuner opsega a sad je ostao prazan.
Ako netko ima rješenje koje bi podijelio sa mnom, bilo bi mi drago. JRC je prestao sa supportom za Hamradio
sa 15.dec 2017.god. i baš sad da mi se desi a na mail ne odgovaraju po ovom pitanju. Nikad otvoren linear, dugo
stajao i ispraznio se. Ako netko ima servis rado bih se dopelao do njega.
Hvala.
Poz

Vlado Vitez

9A3TY

Prema servisnom priručniku :

IC3 is  a memory IC which supports electrical write/erase, and the tuning date of each band is stored in it.

Dakle, (nažalost) nije riječ o (S)RAM-u uz koji bi trebala biti neka baterija koja obično traje 5-7 godina pa da se popravak svede na njenu zamjenu.

IC3 (HN58C65) nije skup - 1.31USD na ebayu (https://www.ebay.com/itm/HN58C65P-15-HN58C65P-HITACHI-DIP28-top/352163480781?hash=item51fe9444cd:g:D4IAAOSwYIhWkN2B)
Naravno, ne mora biti problem u njemu ali neće te puno koštati da ga probaš zamijeniti.

Prije toga možeš probati i resetirati u tvorničke postavke s prekidačem S1 (ako sam dobro skužio što piše : Switch S1 provides initial conditions to the CPU of the JRL-2000F)

Uređaj nikad nisam vidio a kamoli radio s njim a nisam ni pročitao korisnički priručnik pa je sve ovo samo "nabadanje".

Sretno!

73 de Ivo, 9A3TY