• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Povratna struja

Autor 9A5HZ, 07. Prosinac 2017, 14:59:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3KB

Imao sam i ja taj problem nakon što mi se pokvario DVB-TV prijemnik.
Nakon instalacije novo kupljenog odmah problemi u prijemu za vrijeme rada na kratkom valu.
Otišao sam u trgovinu i kupio kanalni filter. Evo ovaj: https://drive.google.com/drive/folders/0BzmgzqhOc9DLTHJvTjBZMmlTLVU.
Više nema problema.

73, Boki

9A5HZ

Hvala Boki sutra idemo u kupovinu"skalamerije" pa da vidimo da li smo riješili probleme  :D
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A3XV

Zlatko,

do 100W ne bi trebao smetati na kompjuter.. Čak šta više ni s 1500W. Nešto ne štima.. Što se tiče TV pojačala iz mog iskustva sa susjedom ne moraš ga mijenjati već trebaš na ulaz pojačala ugraditi filter koji guši sve ispod UHF područja. To je ponekad zahtjevnije dogovoriti sa susjedom nego napraviti :). Vjerujem da ti VHF ne treba. Filter na slici u privitku. Napraviš ga u zraku u kutijicu od bijelog lima..

73xv

9A5HZ

Fala kolege na pomoći. Problemi riješeni. Zamijenjen Interface prestali problemi s PC a na krovu također zamijenjeno antensko pojačalo. Umjesto širokopojasnog sada je gore kanalno.  ;) i sve radi super. Nadam se da će tako i ostati.
Zahvaljujem svima.
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A2JK

Zlatko, malo više podataka o kanalnom pojačalu (proizvođač, cijena, gdje nabaviti)
bilo bi od koristi svima.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5HZ

Martine!
Evo gdje sam ja nabavio pojačalo www.centarelektronika.hr ili 01 2061 078. Cijena 215,00 kn bez ispravljača. Radi super. Podešeno za moje područje tj Sljeme i Ivanščica. Sve ostale pojedinosti na gornjem broju. NIJE REKLAMA neko informacija  :)
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A2JK

Zlatko, zaboravio sam pitati, a siguran sam da zanima i druge.

Citat: 9A5HZ  u 12. Prosinac 2017, 18:56:46
Fala kolege na pomoći. Problemi riješeni. Zamijenjen Interface prestali problemi s PC

Dakle o kakvom interfaceu za PC je riječ?
Kakav je bio prijašnji?
Kakav je ovaj sa kojim više nemaš smetnji na računalu?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5HZ

Martine!
Jedan i drugi HOME MADE  ;D ali jedan dobar a drugi bolji hi....
73 de 9A5HZ  Zlatko