• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Baofeng UV-5R

Autor 9A6SPR, 19. Studeni 2017, 10:17:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6SPR

Pozdrav Kolege!

Da li mogu nekako ograniciti podrucje skeniranja? Npr hocu da mi uredjaj skenira samo podrucje od 144.000 do 146.000.
Imam kabel, software za programiranje.

Probao sam sve zivo, ali nisam uspio skuziti.

73 de 9A6SPR   RADO

9A7DRI

Mislim da se ne može skenirat frekvencije, kanale po želji.
Ja napravim "kanalne liste" područja kojeg želim skenirati.
Npr. unesem listu samo UHF područja i skeniram.
Netko npr. unese samo PMR i skenira.
Već kad imaš kabal, nikakav problem.

Ivan, 9A7DRI

73

9A6SPR

Pozdrav!

Kako se rade te "kanalne liste"? A da li mogu napraviti vise tih kanalnih listi?
Npr da mi u jednoj skenira 2m, u drugoj 70cm, u trecoj PMR.. Da li se to moze? Ako da, kako?

9A7DRI

Skineš sa BF postojeću listu kanala i spremiš ju kao orginalnu.
Modificiraš tu listu na PC-u tako da ostaviš samo područje za 2m, ostalo obrišeš te takvu spremiš.
Isto tako otvoriš orginalnu listu i obrišeš sve osim UHF-a i spremiš npr. kao UHF lista.
Drugim riječima editiraš, nadograđuješ, listu kanala koja te interesira i takvu spremaš i unosiš u BF po potrebi.

Ivan, 9A7DRI

73

9A6SPR

Pozdrav Ivan!

Citat: 9A7DRI  u 20. Studeni 2017, 09:59:27
Skineš sa BF postojeću listu kanala i spremiš ju kao orginalnu.
Modificiraš tu listu na PC-u tako da ostaviš samo područje za 2m, ostalo obrišeš te takvu spremiš.
Isto tako otvoriš orginalnu listu i obrišeš sve osim UHF-a i spremiš npr. kao UHF lista.
Drugim riječima editiraš, nadograđuješ, listu kanala koja te interesira i takvu spremaš i unosiš u BF po potrebi.

Ivan, 9A7DRI

73

Mislio sam da se to moze nekak "automatizirati" bez ucitavanja sa kompa svaki put kad mi nesto treba. Htio bih da imam kompletnu frekvencijsku "listu", svih frekvencija. A ako mi nesto zatreba da po potrebi izaberem samo taj odredjeni frekvencijski raspon koji bi uredjaj skenirao.. 

Za ovo znam, ali mislio sam da ima neki "elegantniji nacin".

zahvaljujem na odgovoru.

73 de 9A6SPR   RADO