• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IARU HF Takmicenje

Autor 9A6SPR, 26. Travanj 2017, 08:30:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6SPR

Pozdrav EKipa!

Procital sam na portalu:

Pozivaju se svi radioklubovi i pojedinci koji [b]imaju uvjete[/b] za sudjelovanje u 9A0HQ ekipi u IARU HF Championship-u 8. i 9. srpnja da se prijave KV menadžeru Zlatku, 9A2EU na mail 9a2eu@hamradio.hr U prijavi navedite na kojim opsezima i kojom vrstom rada CW ili SSB želite sudjelovati i navedite opremu s kojom radite: uređaji, lineari i antene. KV povjerenstvo će prikupiti sve prijave i u koordinaciji sa svim prijavljenima odrediti popis postaja po opsezima i vrstama rada. Prijave dostaviti najkasnije do kraja travnja radi organizacije rada.  (Zlatko, 9A2EU)

Nisam nasao koji su to uvjeti koje moram imati?

Da li HRS ima opciju refundiraja troskova ekipa, takmicara koji se izaberu da predstavljaju Hrvatsku u 9A0HQ .. tipa benzina da se ekipa i oprema skupi na hrpu na lokaciji od koje ce se radit, rezervnih dijelova (npr cijevi u QRO, elektrolita, kabla, zica.. i slicno) koji eventualno krepaju u takmicenju ili se pojave kao potreba u toku samog takmicenja... kava, secer, sok, nekaj pod 45 ;)
Svako ko je bio u nekom takmicenju jako dobro zna na sto mislim kad se gospon Murphi pocne druzit s nama.   

73 de  9A6SPR

9A1UN

po mom mišljenju uvijeti za rad 9a0hq:

160/80m - adekvatna TX ant i sustav prijemnih antena
40m - 3 ili vise elementa usmjerena antena + druga antena za drugi pravac + opcija RX antene za NW i NE
20/15m - vise usmjerenih antena sa mogucnoscu odabira vise pravaca istovremeno
10m - obzirom na prilike vise stanica koje mogu preuzet run sa rubnih djelova 9A (juzna dalmacija, istocna slavonija, istra, međimurje)

dobar i siguran pristup internetu
sve lokacije na istom software umrezene

Ovo gore navedeno je idealno i moguce ali nazalost tesko ostvarivo kod nas....

Radi se o dobrovoljom radu sa postojecom opremom

9A3AG

pozdrav svima

u proteklih 9 godina HRS je sudjelovao sa pokrićem djela troška po band/modu i pribavljanjem majica za svakog člana ekipe (2008. su čak i kape bile  :) )  Mi u Ludbregu smo se drage volje priključili kao ekipa na 40m SSB te se nadamo da ćemo i ovaj 10. put odraditi isto. Mislim da bi bilo previše tražiti od saveza da pokriva bilo kakve druge troškove doli hrane za ekipe.... Svi oni koji su voljni učestvovati, rade to iz gušta i zadovoljstva bez obzira na to dal će HRS sudjelovati u troškovima ili ne..... znam da ima i onih koji misle drugačije al to je njihovo pravo.....

čujemo se u HRKljušu.....

73 de Saša 9A3AG

9A3TY

Ako ćemo tako gledati onda i oni koji idu u Pordenone i FH nek idu na svoj račun a ne na račun HRS-a. Ionako to rade iz gušta i zadovoljstva.
A i oni koji idu na ARG, i oni koji idu na kongrese, predavanja, ...

Crni humor na stranu, moram priznati da ne kužim koja je onda uloga HRS-a u svemu ovome?
Isto tako se mogla skupiti ekipa u privatnom aranžmanu, uzeti HQ pozivni i raditi.
Ako je riječ o našoj reprezentaciji koja službeno nastupa u ime HRS-a i brani naše boje onda HRS definitivno mora nadoknaditi troškove.

Osobno mislim da je čast sudjelovati u takvim ekipama. Istovremeno mislim da bi uloga HRS-a trebala biti da se podiže kvaliteta operatorskog i konstruktorskog rada u svim sredinama diljem RH a ne samo u nekima. Što bi falilo da svojim znanjem, iskustvom i sufinanciranjem HRS pomaže razvoju radioamaterski nerazvijenih sredina? Zašto se ne bi npr. predsjednik uputio u obilazak klubova i vidio stanje na terenu pa kasnije, u suradnji sa svojim stručnim timom, dao neke smjernice i prijedloge za poboljšanja a i financijski podupro to ? Ovako imamo par jakih klubova u kojima mladi mogu stasati u kvalitetne operatore a ostali su osuđeni na _____ (dopuniti po želji  >:( )

Milijuni kuna su prošli kroz HRS a di su rezultati? Di je razvoj? Napredak? Noviteti?
Zašto kod velikih natjecanja HRS ne organizira posjete contest lokacijama na kojima bi klinci (a i starci) iz cijele RH mogli nešto novo vidjeti, nešto novo naučiti, ... ??? Po meni bi to bio puno bolje utrošeni novac od sadašnjeg načina trošenja npr. na posjete sajmova u inozemstvu od kojih apsolutno nikakve koristi za radioamatersku zajednicu u RH.

73 de Ivo, 9A3TY

9A3AG

Pozdrav Ivo (9A3TY)

u svom postu miješaš sudjelovanje u HQ natjecanju i podršku HRS-a manjim sredinama što ide pod temu rad HRS-a. I dalje smatram da infrastrukturno HRS ne bi trebao pomagati klubove/pojedince da bi postali kompetitivni i sudjelovali kao dio HQ ekipe.

HRS-ova zadaća je da okupi ono najbolje što postoji i što je voljno staviti se na raspolaganje izborniku (KV manageru) i to rasporedi, umreži i eventualno nahrani (ako ima za to novaca) da bi rezultat bio što bolji, sve ostalo ne spada u ovu temu.

73

9A6SPR

Pozdrav Ivo (9A3TY)

Napisao si:

u svom postu miješaš sudjelovanje u HQ natjecanju i podršku HRS-a manjim sredinama što ide pod temu rad HRS-a. I dalje smatram da infrastrukturno HRS ne bi trebao pomagati klubove/pojedince da bi postali kompetitivni i sudjelovali kao dio HQ ekipe.

HRS-ova zadaća je da okupi ono najbolje što postoji i što je voljno staviti se na raspolaganje izborniku (KV manageru) i to rasporedi, umreži i eventualno nahrani (ako ima za to novaca) da bi rezultat bio što bolji, sve ostalo ne spada u ovu temu.

Kako se postaje "ono najbolje sto postoji"? Ukljucit cu tu i operatore i opremu? Operatori kroz KLUBOVE, uz nekog sa vise iskustva, radom na stanici, radom u takmicenjima.. itd. A oprema HOME MADE radom ili u danasnje vrijeme, vrijeme kompjuterizacije, kupšovimom kvalitetnih uredjaja. Nadam se da se sa tim slazes.

Po mojoj logici, molim ispriku ako grijesim, ali bas SAVEZ je taj koji MORA, ako naravno zelimo dobre, kvalitetne operatore, pomagati kako lovom, tako i opremom manje klubove ako ti manji klubovi to ne mogu odraditi sami. Zasto? Zato sto se DOBAR operator postaje PRAKSOM, ne sjedenjem doma uz kompjuter i slusanjem nekog SDR weba. A kako ce se skuziti da je neki "sadasnji klinac" potencijalno dobar operator? Potencijalno moguci clan neke buduce HQ ekipe za .. 10g ako njegov maticni klub nema sredstava za neki kvalitetniji uredjaj, antenu, .. nesto? Di bu imal praksu, di ce se nauciti kako raditi u pileupu?

Ja predlazem da se misli na buducnost radioamaterizma, AKO zelimo kvalitetne operatore. A misljenja sam da bi kvalitetni operatori svima pomogli ne samo u takmicenjima, nego i u kriznim situacijama.. itd itd..

9A6SPR

Pozdrav!

Citat: 9A1UN  u 26. Travanj 2017, 10:28:15
po mom mišljenju uvijeti za rad 9a0hq:

160/80m - adekvatna TX ant i sustav prijemnih antena
40m - 3 ili vise elementa usmjerena antena + druga antena za drugi pravac + opcija RX antene za NW i NE
20/15m - vise usmjerenih antena sa mogucnoscu odabira vise pravaca istovremeno
10m - obzirom na prilike vise stanica koje mogu preuzet run sa rubnih djelova 9A (juzna dalmacija, istocna slavonija, istra, međimurje)

dobar i siguran pristup internetu
sve lokacije na istom software umrezene

Ovo gore navedeno je idealno i moguce ali nazalost tesko ostvarivo kod nas....

Radi se o dobrovoljom radu sa postojecom opremom

Naravno da se radi o nasoj dobroj volji, u to nema sumnje. No, velim, AKO vec postoje neka sredstva, zasto ne potpomognut koliko se moze. Ipak ta ekipa predstavlja "kremu kreme" NASEG radio-amaterizma. Zar to nebi bil ljep poticaj operatorima koji bas i nemaju love da se ukljuce i da budu jos bolje, ako znaju da bu im barem bila placena piva :)

9A6SPR

Pozdrav!

Citat: 9A3AG  u 27. Travanj 2017, 08:42:11
pozdrav svima

u proteklih 9 godina HRS je sudjelovao sa pokrićem djela troška po band/modu i pribavljanjem majica za svakog člana ekipe (2008. su čak i kape bile  :) )  Mi u Ludbregu smo se drage volje priključili kao ekipa na 40m SSB te se nadamo da ćemo i ovaj 10. put odraditi isto. Mislim da bi bilo previše tražiti od saveza da pokriva bilo kakve druge troškove doli hrane za ekipe.... Svi oni koji su voljni učestvovati, rade to iz gušta i zadovoljstva bez obzira na to dal će HRS sudjelovati u troškovima ili ne..... znam da ima i onih koji misle drugačije al to je njihovo pravo.....

čujemo se u HRKljušu.....

73 de Saša 9A3AG

Ma bez sumnje:) ALI opet velim, AKO IMA LOVE.. ako nema, nikom nista. Pa mi smo isli na kojekakva takmicenja, penjali se po planinama, cukama prije 30g i nikakvu lovu nismo ni trazili ni dobili. Bil nam je gust na 2m odradit nekog OK, DL, UB5.. i sl. Ako ima love, zasto se ne pomogne ljudima koji imaju volje?

9A3TY

Citat: 9A6SPR  u 28. Travanj 2017, 07:57:58
Pozdrav Ivo (9A3TY)

Napisao si:

Ispravak netočnog navoda :-)
Nisam to napisao ja nego Saša 9A3AG. Ja se u potpunosti slažem s tobom. Naime, na ovakav način operatori iz radioamaterski nerazvijenih sredina praktično nemaju šanse postati vrhunski operatori jer jednostavno nemaju niti uz/od koga naučiti niti na čemu naučiti.

A da se ima para - ima se. Najbolji dokaz je to što sredstva koja je HRS dobio preko ZTK za 2016. nisu potrošena.

73 de Ivo, 9A3TY

9A1UN

Može mi netko objasniti što je "mali" klub a što "jaki" ili "veliki" klub?
Da li je taj izraz definiran po financijama, ljudstvu ili radu?

9A2NO

Bok 9A6SPR
( ne znam ti ime jer se ne potpisuješ, a ni odakle si, nema te ni u QRZ.com ).

Možda si član nekog radio kluba pa se pitam:

Radi li tvoj klub u KV takmičenjima?
Kakvu opremu koristite?
Koliko ste uložili truda i vremena u opremu?
Koliko novaca u opremu?
Imate li više operatora za rad u takmičenjima?

Nemoj očekivati da će ti HRS financirati klub. "Uzdaj se use i u svoje kljuse"
Nemoj očekivati da će te neki "big gun" klub pozvati na učenje ako nisi njihov član.

Prvo pođi od sebe i svog kluba. Kad nešto postignete i napravite onda pitajte za pomoć.
Nisam član "big gun" kluba ali jesam kluba u kojem se radi. Radim većinom od kuće
i znam koliko sve košta, i truda, i vremena i volje i znanja, da nešto napraviš
a novaca jako malo...

Ukratko, prihvatite se posla ...

73 Dino, 9A2NO

9A6SPR

Pozdrav Dino!

Citat: 9A2NO  u 28. Travanj 2017, 10:42:44
Bok 9A6SPR
( ne znam ti ime jer se ne potpisuješ, a ni odakle si, nema te ni u QRZ.com ).

Moje isprike. Moje ime je Radoslav. stari, predratni znak mi je bio yu2spr. Bio sam clan radio kluba Novi Zagreb yu2cnz.
Radi CWa ime sam skratio u RADE, no kako sam dobijao neke QSLke sa RAD, ono E se izgubilo u kucanju, qrmu, qrnu, i slicno, prakticno nevazece, poceo sam kucati RadO.
Ispit sam polozio u 2ADEu, i radio sam pod klupskim znakom. Pod svojim znakom sam imao jako malo veza, mozda max 300.. 400. Kak sam onda bil maloljetan a u to vrijeme je u Savezu vedrio i oblacio Zika.. o mrtvima sve najbolje.. i kak se on i ja nismo bas.. previse voljeli.. i nije mi htio priznati WAC, HAC i jos neke stvari, odlucio sam da cu ici na drugo polaganje 1979 na svoj 20 rodjendan. Inace sam, ako je vjerovati Ziki bio najmladji "operator" u to vrijeme koji je "skinuo" WAC CWon na 7 mega. Naravno pod klupskim znakom. No papirologija se negdje izgubila.. Poslije sam radi upale glasnica presel na SWL i tu takodjer skinuo WAC na 7, 14 mega CWom.

Eto, sad otprilike znate s kim pricas :))

Citat:
Možda si član nekog radio kluba pa se pitam:

Jos nisam. Naime.. sad sam u mirovini i odlucio sam se ponovo aktivirati. Preselio sam se u malo mirniji kraj, u Krizevce. Kad sam se raspitivao za Radio KLub u Krizevcima, dobio sam ovu adresu za kontakt
http://www.qsl.net/9a9w/hr.html

Sa objasnjenjem da se samo prosecem gradom i da nemrem fulat antene. Nasao sam zgradu na slici, antene ni od korova. Lik koji je bil u toj zgradi nije imal poima o radio klubu..
Poslao sam i e-mail na "kontakt". Do sad nisam dobio odgovor.
Mogu samo zakljhuciti da radio klub u Krizevcima neegzistira.

Citat:
Radi li tvoj klub u KV takmičenjima?
Kakvu opremu koristite?
Koliko ste uložili truda i vremena u opremu?
Koliko novaca u opremu?
Imate li više operatora za rad u takmičenjima?

Nemoj očekivati da će ti HRS financirati klub. "Uzdaj se use i u svoje kljuse"
Nemoj očekivati da će te neki "big gun" klub pozvati na učenje ako nisi njihov član.

Prvo pođi od sebe i svog kluba. Kad nešto postignete i napravite onda pitajte za pomoć.

Tako da pretpostavljas moj odgovor na tvoja pitanja. KOJI radio klub??

Citat:
Nisam član "big gun" kluba ali jesam kluba u kojem se radi. Radim većinom od kuće
i znam koliko sve košta, i truda, i vremena i volje i znanja, da nešto napraviš
a novaca jako malo...

E vidis.. to je jos jedan "sok" za mene. Prije nekih 30++ g je bil obicaj delat iz kluba. Ja sam btw "iz amaterske obitelji". Moj otac je bio jedan  od osnivaca 2CNZa. Telegrafiju sam slusal u kinderbetu;) I makar smo imali opremu, uredjaje doma u sobi, meni nije palo na pamet delat iz kuce. Obavezno sa ekipom u klub i do jutra ako treba;) A za takmicenja, cuke su bile nase omiljene destinacije:) Ekipa za takmicenja je bila super :)) Naravno pricam o 2m. KV me nije toliko zanimao. Imali smo PPS na 13 katu nebodera 3x3 metra ;)) i kad smo bili u ZAgrebu, takmicenja su isla od gore. Danas je ocito neki drugaciji "trend" rada iz svoje kucne lokacije.

Citat:
Ukratko, prihvatite se posla ...

73 Dino, 9A2NO

Ma bi ja Dino, makar me digitalija pregazila, tehnologija otisla .. naprijed svjetlosnom brzinom zadnjih 20g.. zadnji civilni QSO sam napravio 1990. .. samo da se ima od kud delat, kad  bi postojala oprema.. koja je "navodno postojala" i da neki .. (bit cu pristojan) nisu unistili radio klub u Krizevcima. A koliko sam skuzio, tu je bila vise nego jaka ekipa kvalitetnih operatora.
I ja opet apeliram na strucne ljude Saveza. Oformite "terenske ekipe" za obuku djece po skolama. Trazite o mjesne uprave i samouprave SLUZBENIM DOPISOM, MOLBOM za neki prostor za drzanje tecajeva, obuke, rada kluba.. Drugi ima "prizvuk" ako nekom  politicaru koji odlucuje o tome dodje moje pismo, moja molba.. .. neki totalni anonimus, ziher bu zavrsila u smecu.. nego ako dodje potpisana od Saveza. Zasto NE probat? Kaj imamo, mi svi kao Radio amateri, kao Savez.. izgubit? Mozemo samo dobiti. Moje misljenje

73 de 9A6SPR RADO

9A6SPR

Pozdrav !

Citat: 9A1UN  u 28. Travanj 2017, 09:47:01
Može mi netko objasniti što je "mali" klub a što "jaki" ili "veliki" klub?
Da li je taj izraz definiran po financijama, ljudstvu ili radu?

Evo.. "velik" bi bio 9a(?)ADE, radio klub ZAgreb. Po broju clanova, po broju "glasova" na skupstini..

Mali bi bio,.. evo radio klub Krizevci koji (mozda) postoji, ali mi niko nezna rec di je.

"Jaki" bi bio onaj koji ima dobru ekipu kvalitetnih operatora.

To je moje misljenje, naravno pod uvjetom da ne uplicemo lovu u igru.

73 de 9A6SPR  RADO

9A3LI

Citat: 9A6SPR  u 28. Travanj 2017, 22:06:45

Ma bi ja Dino, makar me digitalija pregazila, tehnologija otisla .. naprijed svjetlosnom brzinom zadnjih 20g.. zadnji civilni QSO sam napravio 1990. .. samo da se ima od kud delat, kad  bi postojala oprema.. koja je "navodno postojala" i da neki .. (bit cu pristojan) nisu unistili radio klub u Krizevcima. A koliko sam skuzio, tu je bila vise nego jaka ekipa kvalitetnih operatora.
I ja opet apeliram na strucne ljude Saveza. Oformite "terenske ekipe" za obuku djece po skolama. Trazite o mjesne uprave i samouprave SLUZBENIM DOPISOM, MOLBOM za neki prostor za drzanje tecajeva, obuke, rada kluba.. Drugi ima "prizvuk" ako nekom  politicaru koji odlucuje o tome dodje moje pismo, moja molba.. .. neki totalni anonimus, ziher bu zavrsila u smecu.. nego ako dodje potpisana od Saveza. Zasto NE probat? Kaj imamo, mi svi kao Radio amateri, kao Savez.. izgubit? Mozemo samo dobiti. Moje misljenje

Ovo sad odskaće svjetlosnu godinu od teme ali kad je već napisano.

Evo ja sam iz Križevaca, Križevca, kak ko voli ..
Nije da u Križevcima ne postoji radio-klub već postoje dva (2) radio kluba !  ;D
Jedan kao ostatak nekadašnjeg "gradskog" koji postoji samo na papiru a sve radi Hrvatskog modela radio-amatera
*klub-HRS-HAKOM* a pokušavamo još koju "aktivnost" pa makar to bilo samo slanje hf-aprs beacona (9A1CRA)
da se i "naš glas čuje".
Prostorije nemamo i da imamo ne znam tko bi u njima bio.
Članova nekoliko, članarina se skuplja iz razloga da se plati članarina gradske ZTK i HRS.
Član ZTK klub mora biti, zapravo ne bi morao kad bi našli dugog sponzora, da plati troškove struje na lokaciji
van grada koju smo dobili na korištenje, lokacija se vidi na APRS karti pod 9A1CRA
Drugi klub je udruga građana sa privatnom adresom a klub su osnovali bivši članovi RK Križevci, nebitno,
a sa željom da sudjeluju u natjecanjima lokalnim i svijetskim u klupskoj kategoriji.
Oni članarine nemaju ali, uvjek neki ali .. opet obrazac *klub-HRS-HAKOM* da bi legalno radili.
Dakle, kad se zbroje osobne članarine prema HRSu, parafiskalni nameti, porez ili koji klinac, za klupsku
pozivnu oznaku prema HRSu, sve stave na papir, podjele sa brojem članova i to je "članarina kluba".
Pa ako ima 3 člana, ti sad to računaj koliko iznosi.
Vremena prije 1990. su daaaaavno, davno iza nas pa modeli organiziranja klubova po tom obrazcu
jednosavno više ne vrijede.
I da opet malo tupim, vrijeme je da HRS postane HRK i život bi nam bio puno jednostavniji i lakši,
barem po pitanju radio-amaterskog hobija kao takvog.

9A6SPR

Pozdrav!

Citat: 9A3LI  u 30. Travanj 2017, 10:29:56
Citat: 9A6SPR  u 28. Travanj 2017, 22:06:45

Citat:
Ovo sad odskaće svjetlosnu godinu od teme ali kad je već napisano.

Je, tema je totalno van teme "takmicenja",  i moje isprike moderatoru. Neznam kako to preseiti u neku adekvatniju grupu na forumu, pa molim moderatora da to napravi da ne radimo QRM ;) na ovoj grupi.

Citat:
Evo ja sam iz Križevaca, Križevca, kak ko voli ..
Nije da u Križevcima ne postoji radio-klub već postoje dva (2) radio kluba !  ;D
Jedan kao ostatak nekadašnjeg "gradskog" koji postoji samo na papiru a sve radi Hrvatskog modela radio-amatera
*klub-HRS-HAKOM* a pokušavamo još koju "aktivnost" pa makar to bilo samo slanje hf-aprs beacona (9A1CRA)
da se i "naš glas čuje".

Prostorije nemamo i da imamo ne znam tko bi u njima bio.
Članova nekoliko, članarina se skuplja iz razloga da se plati članarina gradske ZTK i HRS.

Oprosti, ali ovdje se nesto "kolje" sa mojom logikom
OKe, prostorija nema, to mogu kuziti. Clanova ima, OKe i to mogu kuziti. Ali pitanje "tko bi bio u prostorijama KLUBA", ako ima, postoji  NEKOLIKO clanova i ako BI POSTOJALE neke prostorije i placa se neka clanarina.. ne kuzim. Pa ako bi prostorije postojale, sastali bi se ti clanovi koji placaju clanarinu.. Dosli bi ljudi kojem zanima ta tematika..
ZBUNJ.. ili sam nekaj krivo skuzil.. A gdje se sad sastajete?? Ako se placa clanarina, di se, kak se placa ak neko oce bit clan kluba? A gdje odrzavate tecajeve??
Evo, di Vas mogu upoznati? Doselil sam se u Krizevce i ocu pozvat ekipu na kavu.. Kako?

Citat:
Član ZTK klub mora biti, zapravo ne bi morao kad bi našli dugog sponzora, da plati troškove struje na lokaciji
van grada koju smo dobili na korištenje, lokacija se vidi na APRS karti pod 9A1CRA

Da li taj klub, lokacija.. sto vec to je ima neku adresu? Kak da velim nasem "jedinom Taxisti :)" da me dopelja do te lokacije? Kad ima nekog tamo?

Citat:
Drugi klub je udruga građana sa privatnom adresom a klub su osnovali bivši članovi RK Križevci, nebitno,
a sa željom da sudjeluju u natjecanjima lokalnim i svijetskim u klupskoj kategoriji.
Oni članarine nemaju ali, uvjek neki ali .. opet obrazac *klub-HRS-HAKOM* da bi legalno radili.

OKe, u medjuvremenu sam kopao po arhivama i nasao sam na 9A0AA i 9A1DXC. Ako sam dobro skuzio, to je to.

Citat:
Dakle, kad se zbroje osobne članarine prema HRSu, parafiskalni nameti, porez ili koji klinac, za klupsku
pozivnu oznaku prema HRSu, sve stave na papir, podjele sa brojem članova i to je "članarina kluba".
Pa ako ima 3 člana, ti sad to računaj koliko iznosi.
Vremena prije 1990. su daaaaavno, davno iza nas pa modeli organiziranja klubova po tom obrazcu
jednosavno više ne vrijede.
I da opet malo tupim, vrijeme je da HRS postane HRK i život bi nam bio puno jednostavniji i lakši,
barem po pitanju radio-amaterskog hobija kao takvog.

OKe. A sto onda predlazes ako je HRS "vrijeme pregazilo"? Kako rijesiti neku koordinaciju radioamatera za npr takmicenja, postavljanja repetitora, predstavljanja nasim radioamatera u svijetu na raznim kongresima, obavjestavanje radio amatera .. itd?

HRK bi bio Hrvatski Radio Klub? Pretpostavljam.. Kako bi onda bilo uredjena sva pitanja koja danas odradjuje HRS? Sto bi brisali, sto bi dodali u statut? Nadam se da to ne znaci zatvaranje u lokalne sredine.

Molim moderatora da prebaci ovu temu u odgovarajucu grupu.. mjesto da ne spamamo ovu grupu i ne delamo QRM.