• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Skupština travanj_2017 Izvješća

Autor 9A2VX, 29. Ožujak 2017, 14:47:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Molim nadležne koji su sastavljali Izvješće o radu HRS da se javno ispričaju i napišu točno Izvješće o radu HRS tijekom 2016. godine

Kada se spominje Izvješće o radu u 2016  ( Dokument 6.a Izvješće o... stranica 23 i 24. ), ne spominje se RADIO KLUB KVARNER, već neki drugi klub.
Na stranici 23 prikazan je opremljen kombi za potrebe SRVKS , a na stranici 24 se netočno navodi naziv radio kluba čiji je član to uredio i na slici se lijepo vidi vlasnik kombija naš član.

Hvala,  Zvone 9a2vx

9A2VX

Dokaz posjete najvišeg vrha HRS, Zdenko, predsjednik HRS, Aron, predsjednik RK Kvarner, te Darko 9a1dd, koordinator i suorganizator izložbe SRVKS PGŽ, članovi našeg kluba
https://www.facebook.com/9a1ckg/photos/rpp.1783388478570987/1785907608319074/?type=3&theater

9A4QV

Mislim da po statutu ne postoji opcija ispravljanja izvješća, a i vrijeme za dostavu materijala ne bi bilo u skladu sa istim.
Ta opcija ne postoji vjerovatno jer svakom normalnom čovjeku bi trebalo biti jasno da bi izvješće trebalo biti točno a ne hrpa alternativnih činjenica. Typo greške mogu proći, mada bi se takav tekst trebao lektorirati, jer ipak je to izvješće koje se naslanja na financijsko izvješće.
U konkretnom slučaju, umjesto izvješća sa realnim i stvarnim pokazateljima dobili smo hrpu alternativnih činjenica koja ne odgovaraju istini.
Ostaje mogućnost da na skupštini ne glasaš za prihvaćanje Izvješća o radu za 2016. godinu.

Nemoj mi reći da si od svega nadrobljeno u 40 stranica teksta našao samo tu alternativnu činjenicu?
Kako bi komentirao slijedeći dio izvješća:

D-star repetitori su, uz veliku pomoć njemačkog radioamatera, nakon desetak godina napokon
pušteni u funkciju na lokacijama Sljeme (OIV), Učka (OIV) i Ćelavac (OIV) i spojeni su na
internetsku mrežu. Sada su dostupni u cijelom svijetu i vidljivi u mreži D-star.

1. Svaka čast njemačkom radioamateru, ali njegova velika pomoć nije zamjećena na lokaciji Učka (OiV)
2. Repetitori nisu nakon 10 godina pušteni u funkciju, nego je repetitor nakon 10 godina rada skinut sa lokacije Učka OiV gdje je uredno radio i još uvijek, dan danas nije vraćen na tu lokaciju.
3. D-star repetitor na Učki nije spojen na internetsku mrežu
4. Pristup internetu nije osiguran na lokaciji OiV Učka
5. Navedeni repetitor nije dostupan ni lokalno a kamoli u cijelom svijetu
6. Navedeni repetitor  nije vidljiv u mreži D-star

Iz navedenoga se vidi da je u jednoj rečenici izneseno barem 6 alternativnih činjenica koja ne odgovaraju stvarnom stanju.
Ne znam kakva je situacija po tom pitanju na lokacijama Sljeme i Čelavac ali bojim se da bi popis ovih alternativnih činjenica samo po tom pitanju mogao biti i duži.

Kako bi komentirao slijedeći dio izvješća:

Časopis Radio HRS

U stručnom časopisu za radioamatere pod nazivom "Radio HRS" objavljuju se najnovija
dostignuća iz radiokomunikacija, članci o gradnji elektroničkih uređaja za radioamatere,
promjene zakonskih propisa, tekstovi vezani uz djelovanje i rad radioamaterskih udruga,
rezultati natjecanja i članci kojima se informira članstvo o radu Saveza. U 2016. godini planiramo
izdati 4 broja u PDF formatu, dok bi jedan tiskani broj, u obliku godišnjaka, dobili svi klubovi,
članovi HRS-a. S obzirom da kasnimo sa dinamikom izdavanja časopisa, prvenstveno zbog
nedostatka kvalitetnog materijala za objavu, u travnju 2016. godine izašao je časopis ,,Radio
HRS" broj 1 (158) 2015.

Ne znam da li je Marko predvidio koliko dug može biti post, jer ako krenem nabrajati alternativne činjenice, mislim da ću potrošiti sve resurse. Tako da, samo par opaski.

1. I meni polunepismenom je jasno da je ovo čisti copy/paste plana rada a ne nikakvo izvješće. Kako se može u izvješću napisati da planiraš izdati 4 broja časopisa u 2016. godini a sada smo u 2017. Logično bi bilo zaključiti da si izdao ili nisi izdao ta 4 broja. Naravno, izdati 4 broja za trenutnu i bivšu garnituru je rocket science. Prije ću ja vlastitim sredstvima lansirati prvi rvacki LEO satelit nego se godišnje izdaju 4 broja časopisa.

2. Izjava da se u časopisu objavljuju promjene zakonskih propisa  ;D Ovo je jedna od jačih alternativnih činjenica. Nepoznavanje statuta prije svega. U tom statutu piše da se svaki statut mora objaviti u časopisu. Naravno, trenutni statut koji je još važeći nije objavljen u časopisu, dakle kršenje statuta + obmanjivanje javnosti = ALTERNATIVA ČINJENICA

3. Nadovezavši se na točku 2. i dio izvješća koji govori o nedostatku kvalitetnog materijala za objavu, što reći? Zar Statut nije kvalitetni materijal za objavu? Ako predsjednik napiše izvješće o radu na 40 stranica i onda kaže da nema materijala za časopis, to mu ga dođe kao oksimoron.

Zaustaviti ću se ovdje, Marko koliko dug može biti post, da znam za ubuduće?

I sada Zvone reci ti meni kao stariji i iskusniji, mudriji, sjediš tako na skupštini zajedno sa svim ostalima koji su pročitali ovu hrpu pi...rija u izvješću i dođe glasovanje o prihvaćanju izvješća. Recimo ti glasaš protiv jer si svjestan šta piše u tom izvješću i imaš svoj ponos, obraz (ne debel kao potplata Air jordan tenisice) dok velika većina prihvati to isto protiv zdravog razuma. Da li bi se ti osjećao ugodno među tom grupom ljudi? Možda bi se i zamislio, pa možda sam ja lud jer nisam glasao za lažno izvješće a to je danas tako normalno izgleda.

Vidiš, ja sam se zamislio, i donio zaključak da meni takvi radioamateri ne trebaju, netrebam ih ni vidjeti ni čuti. Jer ako lažeš sam sebe, kako tek lažeš ostale....

9A2VX

Adame u (skoro ) svemu imaš pravo, samo ne u onoj maloj pretpostavci.... JA NISAM DELEGAT I NEĆU TREBAT ILI MOĆI GLASOVAT PROTIV!!!

ZATO i dalje tražim javne ispravke i isprike ili OPOMENE PRED OTKAZ !!!.
Naime. iako je sadašnji predsjednik 9A2R obećao da će doći na gore rečeni HAMFEST , a nije došao, ostaju svi ostali koji su bili , npr Filip, gospoda iz vrha vatrogasnih postaja u Zagrebačkom prstenu, itd. da ih imenom ne spominjem, koji su bili i uveličali naš rad i trad, i na kraju neka piskarala pobrkaju nezive klubova, ne vodeći računa da su tako uvrijedili naša 42 člana koji su uredno platili članarinu HRS-u!, a to je s Kllubom skoro 5000 kn !!!

Pa zar nitko ne može odgovarati za to?

Pisanje članu koji je 50 tak godina u amaterizmu i ima A razred sa dva slova u sufiksu  po "onim pravilima " na potvrdi o plaćenoj članarini odnosno pripadnosti HRSu napisati P razred ???
Da to je ŠLAMPERAJ !
Ali kao što ti Adame kažeš, tebi je ispod časti biti članom te organizacije-udruge, a ja želim da konačno počne raditi kako trteba. Možda doživim i to...

Za sada se držim mojeg zadanog cilja:  Najmanje 100 QSO mjesečno i to mi do danas prolazi, dakle živ sam

Pozdrav svima   Zvone 9a2vx

9A2EU

Adame ne obmanjuj javnost. Najnoviji važeći Statut HRS-a objavljen je u formi knjižice i kao dodatak časopisu Radio HRS 1/2015 i poslan svim radio klubovima. Prema tome tvoja tvrdnja ne stoji. Ne stoji ni tvoja tvrdnja da se netočni podatci ne mogu promijeniti prije skupštine ukoliko se ustanove takvi, skupština je za 10 dana i još uvijek se to može promijeniti i da se točno izvješće prihvati na skupštini. Najlakše je pljuvati po svemu i svakome i ne činiti ništa...
73
Zlatko, 9A2EU

9A4QV

Citat: 9A2EU  u 30. Ožujak 2017, 09:08:36
Adame ne obmanjuj javnost. Najnoviji važeći Statut HRS-a objavljen je u formi knjižice i kao dodatak časopisu Radio HRS 1/2015 i poslan svim radio klubovima. Prema tome tvoja tvrdnja ne stoji. Ne stoji ni tvoja tvrdnja da se netočni podatci ne mogu promijeniti prije skupštine ukoliko se ustanove takvi, skupština je za 10 dana i još uvijek se to može promijeniti i da se točno izvješće prihvati na skupštini. Najlakše je pljuvati po svemu i svakome i ne činiti ništa...
73
Zlatko, 9A2EU

Članak 69.

Statut i drugi akti obvezno se objavljuju u časopisu i internetskoj stranici Saveza.

U navedenom broju časopisa 1/2015 ne nalazi se Statut.
http://www.hamradio.hr/download/casopis/HRS_broj_1_2015_web.pdf

Članak 32.
.
.
Poziv za Skupštinu s prijedlogom dnevnog reda i materijalima za Skupštinu dostavlja se zastupnicima Skupštine
najmanje deset (10) dana prije održavanja Skupštine
.
Kada Skupština odlučuje o pitanjima koja iziskuju prethodno izjašnjavanje članica Saveza ili se održava izborna
sjednica Skupštine, materijali za sjednicu dostavljaju se najmanje četrnaest (14) dana prije održavanja Skupštine.

U konkretnom slučaju radi se o prethodnom izjašnjavanju članica saveza jer je otvorena javna rasprava gdje se se primjedbe komentari i prijedlozi moraju dostaviti do 06.03.2017. e-mailom ili poštom. Iz istog razloga materijali su dostavljeni na knap poštujući upravo navedenu stavku Statuta i to elektronskom poštom jer printani materijali ne bi stigli na vrijeme ionako.

Ako bi se i držali stavka Statuta gdje se materijali dostavljaju najmanje 10 dana prije održavanja Skupštine kao što ti kažeš Zlatko, koliko mene matematika služi taj rok je nemoguć jer danas kad si napisao post je 30.03 a Skupština se održava 08.04. Najmanje 10 dana prije održavanja skupštine je prošlo još jučer.

9A3TY

Zlatko, slažem se s tobom da se izvješće još uvijek može promijeniti. Dapače, ja bih išao i dalje i rekao da je Skupština svemoćna i da, ako zastupnici tako odluče, mogu na licu mjesta u zapisnik izdiktirati promjene bilo kojeg dokumenta i to "blagosloviti" dizanjem ruku dovoljnog broja izaslanika. Jer "gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna". No ono što "čeljad" čini "bijesnom" je kad ju netko pravi blesavom.
Evo npr. pitanje repetitora na Ćelavcu. Pogledaj što piše u izvješću a onda pogledaj što piše na http://www.hamradio.hr/forum/index.php?topic=8076.0
Da li je to normalno? Po meni nije. A to je samo jedan od mnogih detalja kojim sastavljač tih dokumenata, a onda i IO koji ništa nije napravio da ima nadzor nad ispravnošću tih podataka, provocira ljude.
A još gore od netočnog izvješća je sama činjenica da to nešto nije napravljeno.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6XX

Ajmo ljudi malo stati na loptu.

Greške se događaju i jedino što bi bilo neispravno je da se one ne pokušaju ispraviti.
Nemojmo raditi sumrak sagu oko doslovno 3 moguće greške u izvješću.

Zastupnici su dobili izvješće da ga pročitaju, a ako utvrde da je negdje došlo do greške/netočnih podataka neka na to ukažu - a uskoro ćemo vidjeti i na koji način ćemo stvar rješavati. Ja sam ove primjedbe poslao kao član IO na IO i ponovit ću ih kao Zastupnik na Skupštini ako treba.

Ja kao član IO koji sam usvojio to izvješće, nemam se problema ispričati za eventualne greške i neistine, nisam stigao ni detaljno pročitati ni utvrditi da li na Učki stvarno postoji D-star. Sve na što se ukaže pokušavam ukazati odgovornima i tražim rješenja, a vjerujem da gledajući odnos prije i sada, stvari pomičemo prema boljem, prvenstveno komuniciranjem s ljudima.

73,
Hrle - 9A6XX

9A2VX

Dečki, vi ste smješni!
Ivo, 9a3ty Misliš da će svi predstavnici klubova i članovi klubova doći na Skupštinu gdje bi se eventualni tetočni navodi "popravili" ???
Citat:Dapače, ja bih išao i dalje i rekao da je Skupština svemoćna i da, ako zastupnici tako odluče, mogu na licu mjesta u zapisnik izdiktirati promjene bilo kojeg dokumenta i to "blagosloviti" dizanjem ruku dovoljnog broja izaslanika. Jer "gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna". No ono što "čeljad" čini "bijesnom" je kad ju netko pravi blesavom.
Hrle, 9a6xx, Treba netko ukazati na pogreške, ali nakon vašeg "blagoslova", tj. Izvješća koje su pripremili vaši suradnici, pa vi izglasali, ne kužim kako bi neka neistinita činjenica trebala proći u konačno izvješće za kojeg će članovi skupštine samo dignuti ruku ili neće. Vjerovatno će biti glasovanje "u paketu" i k tomu nema šanse pisati novo izvješće s ispravkama.
Citat:Greške se događaju i jedino što bi bilo neispravno je da se one ne pokušaju ispraviti.
Nemojmo raditi sumrak sagu oko doslovno 3 moguće greške u izvješću.
Zastupnici su dobili izvješće da ga pročitaju, a ako utvrde da je negdje došlo do greške/netočnih podataka neka na to ukažu - a uskoro ćemo vidjeti i na koji način ćemo stvar rješavati. Ja sam ove primjedbe poslao kao član IO na IO i ponovit ću ih kao Zastupnik na Skupštini ako treba.
Dakle nema šanse ispravka netočnih navoda prije skupštine? !!!
Zlatko, 9a2eu , slažem se da se treba revidirati izvješće prije skupštine i opet poslati ispravljeno izvješće prije održavanja skupštine !
Citat:Ne stoji ni tvoja tvrdnja da se netočni podatci ne mogu promijeniti prije skupštine ukoliko se ustanove takvi, skupština je za 10 dana i još uvijek se to može promijeniti i da se točno izvješće prihvati na skupštini. Najlakše je pljuvati po svemu i svakome i ne činiti ništa...
Adame, 9a4qv,  ja stvarno neznam u kojem stanju su repetitori, osobito D-star, jer za takvo sra..e ne mislim platiti 3k-4k kuna da bih vidio da li prolazim kroz repetitor ili ne. Uostalom jednostavnije mi je razgovarati na bandu direkt!

73, Zvone 9a2vx, tajnik RK Kvarner

9A4QV

Citat: 9A2VX  u 30. Ožujak 2017, 11:12:40
Adame, 9a4qv,  ja stvarno neznam u kojem stanju su repetitori, osobito D-star, jer za takvo sra..e ne mislim platiti 3k-4k kuna da bih vidio da li prolazim kroz repetitor ili ne. Uostalom jednostavnije mi je razgovarati na bandu direkt!

73, Zvone 9a2vx, tajnik RK Kvarner

Zvone, ne ulazim u to što je nekome sra..e jer podržavam da se svi mogu baviti slobodno čime god žele a da to spada pod radioamaterizam.
Kao što znaš, mene ima od - do (kHz do GHz) i na svim vrstama rada tako da ne segregiram nikoga po tome čime se bavi u našem hobiju.

Stvar je u tome da ako smo već kod D-stara i izvješća, onda se to izvješće kako sam ranije naveo naslanja na financijsko izvješće jer da bi nešto napravio onda su potrebna financijska sredstva i pravdanje istih. Ako si naveo u izvješću da su funkcionalne 3 D-star lokacije sa pristupom intenetu onda je netko to morao i platiti, pristup lokaciji, struju, internet i ostalo. Naravno tko drugi neko vlasnik a to je HRS.
Ako sad dolazimo do činjenice da ta oprema nije instalirana i ne radi onako kao što je navedeno u izvješću, bilo bi logično pogledati što je sa tim financijskim sredstvima koja su trebala pratiti takvu aktivnost.

Hrle, kako je sad prigoda da se promijeni statut na Skupštini, predlažem da se doda još jedna zasebna točka u statutu koja glasi:

Tko radi taj i griješi

tako da se uvijek možeš ili možete pozvati na tu točku Statuta.

Zvone, dobar ti je potpis,
Znači ja bih se trebao potpisivati u tom slučaju:

9A4QV, predsjednik Istarskog radioamaterskog kluba

9A2EU

Adame statut je objavljen kao knjižica, prilog tiskanom izdanju časopisa i kao takav poslan klubovima, ne vidim što od toga ne razumiješ a u elektroničkom obliku nalazi se na linku: http://www.hamradio.hr/download/Statut_HRS_2015.pdf.

73 i radije idemo svi malo DX-ati nego mlatiti praznu slamu
Zlatko, 9A2EU

9A6JRZ

Pozdrav,

Da li može netko na Skupštini pod točkom Razno pokrenuti raspravu po pitanju callbook-a.
Da li se po zakonu smije u callbook-u objaviti popis svih izdanih/važećih znakova, a za one koji nisu dali svoj pismenu punomoć za objavljivanje podataka, da za ostale podatke piše samo "-"

73 de 9a6jrz

9A2VX

Citat:Da li može netko na Skupštini pod točkom Razno pokrenuti raspravu po pitanju callbook-a.
Da li se po zakonu smije u callbook-u objaviti popis svih izdanih/važećih znakova, a za one koji nisu dali svoj pismenu punomoć za objavljivanje podataka, da za ostale podatke piše samo "-"
Mislim da je malo off topic, ali slažem se da su svi podatci o njemu negdje drugdje objavljeni. Ja sam osobno za, jer su isti koji se boje objaviti ime i prezime, već negdje na internetu postoje s brojem cipela i svim ostalim podatcima. Vjerujem da nije ulazak u privatnost, ako uz pozivni znak prikaže svoje ime i prezime, vjerovatno se toga ne stidi. Recimo ja bih mu poslao direkt qsl, ali nemam adrese... HI!

Adame, ne moram naglašavati da se svatko prezentira svojim idejama, radom i komentarom. Stojim uz tebe da su izvješća potpuno promašena jer ne prikazuju stvarno stanje. Znam da na Učki još nije osuigurana infrastruktiura za povezivanje s internetom ( neslužbeno), znam da d-star nije još instaliran na Učki ( neslužbeno) no ne mogu provjeriti jer nemam d-star uređaj pa to i ne komentiram...
Potpis je povezan samo s činjenicom što sam post napisao u ime kluba čiji sam član i koga pokušavam "zastupati" iako je izna mene i predsjednik kluba, koji još ne zna da li će htjeti/moći doći na skupštinu, buduće da je nanesena velika šteta klubu tim izvješćem, a k tomu sadašnji predsjednik HRS-a je od njega tražio direktnu potporu za predsjednika. Ne od kluba.... HAHAHAHA! A znam da on to neće pročitati jer nema vremena . Sreća da je Zlatku prepustio organizaciju KV managera...

73, Zvone 9a2vx ( jer ovo pišem u svoje ime ) ojađen svim propustima i nedostacima ljudi klji su zasjeli na VELIKE položaje...

9A4QV

Citat: 9A2EU  u 30. Ožujak 2017, 12:06:41
Adame statut je objavljen kao knjižica, prilog tiskanom izdanju časopisa i kao takav poslan klubovima, ne vidim što od toga ne razumiješ a u elektroničkom obliku nalazi se na linku: http://www.hamradio.hr/download/Statut_HRS_2015.pdf.

73 i radije idemo svi malo DX-ati nego mlatiti praznu slamu
Zlatko, 9A2EU

Tebi očito nije jasno što sam triput napisao. U statutu piše da se mora objaviti u časopisu. U statutu ne piše da se isti objavljuje kao posebna knjižica ili da se šalje klubovima. To nema nikakve veze sa statutom. Pa nije statut pisan samo radi klubova. U elektroničkom obliku nalazi se časopis koji si naveo, i u njemu nama navedenog statuta. Dakle, držimo se statuta, a ne kojekakvih umotvorina koje nisu u skladu sa statutom.

9A6XX

Opisno izvješće je dorađeno (materijali poslani za Skupštinu) i nadam se da će barem Zvone biti zadovoljan, te da neće biti eventualne štete.

73,
Hrle - 9A6XX