• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

via MDXC

Autor 9A6AA, 17. Veljača 2017, 11:32:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Kako javlja Ant, IZ8CCW, za članove Mediterraneo DX Club-a (koji broji skoro 1000 članova), "we open qsl service for TL8TT, deadline 03 MArch 2017." Ta aktivnost je bila od 1. do 14. veljače 2017.
Za donje postaje, treba još sačekati:
   T2AQ/T2QR - Tuvalu
   T31W - Central Kiribati
   XX9D - Macao
   3Y0Z - Bouvet
   TU7C - Ivory Coast

Više o uvjetima učlanjenja u MDXC i uvjetima primanja izravnih karata za ekspedicije koje sponzorira MDXC , pogledajte na:
http://www.mdxc.org/become-a-member/

"DX never sleeps..."

9A6AA

Evo popisa nekih do sada potpomognutih dxpedicija...

http://www.mdxc.org/qsl-service/

9A6AA

"DX never sleeps..."

DK8ZZ

Slicno funkionise i German DX Foundation ciji sam clan.
Godisnja clanarina je 30€.
Svako pismo do 20g je 1€.
GDXF ima svoj kriterijum po kojem sponzorise DXPN, sve ide transparentno na WEB stranici gdxf.de .
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A6AA

Tako je Zik,
Kada zaljubljenici skupljanja QSL-ki šalju direkte, tada zaboravljaju da na tom slanju potroše barem još jedan dolar za poštansku marku pa to treba zbojiti s USD koje pošalju u omotnici.
Pretpostavljam da i GDXF radi preko upita putem interneta.

73
9A6AA
"DX never sleeps..."

DK8ZZ

Citat: 9A6AA  u 18. Veljača 2017, 22:54:09
Tako je Zik,
Kada zaljubljenici skupljanja QSL-ki šalju direkte, tada zaboravljaju da na tom slanju potroše barem još jedan dolar za poštansku marku pa to treba zbojiti s USD koje pošalju u omotnici.
Pretpostavljam da i GDXF radi preko upita putem interneta.

73
9A6AA

Pozz Emire. Da, sve se radi onlajn preko WEB sajta. Veze se unose obično oko 7 dana poslije završetka DXPN, svako od GDXF članova ima svoj login sa kojim može provjeriti finansijskko stanje na QSL računu. Nakon toga QSL MGR šalje sve podatke DXPN koja sve kartice dalje GDXF MGR, koji to opet razvrsta po pismima i pošalje svima koji su karticu tražili.
Trenutno je moguće uputiti zahtjev za XX9D i VP6EU QSLke.
Na stranici http://gdxf.de/reports/ moguće je čitati izvještaje sa proteklih DXPN koje je GDXF sponzorisao.

9A3ST

Nisam uspio pronaći opciju OQRS via bureau za TL8TT.
To se ovdje ne nudi, ili ja to ne mogu pronaći?   

9A2NO

Sve DXpedicije u organizaciji I2YSB idu samo direkt. Nema buro.
Kada platiš direkt QSL kartu onda stavlja te veze i na LotW...
To je i TL8TT, pogledaj na webu stranicu I2YSB

9A3TY

Citat: 9A2NO  u 20. Veljača 2017, 10:20:07
Kada platiš direkt QSL kartu onda stavlja te veze i na LotW...

Zaista pravi radioamaterski duh, nema što.
Kao da ga LoTW upload nešto košta.
73 de Ivo, 9A3TY

9A3ST

Znam ja za I2YSB.....

Ali sam mislio da TL8TT kao ekspedicija ima i neku drugu opciju.
Znam i da većina puno atraktivnijih  ekspedicija šalje via buro nakon što riješi sve one koji su im platili ili  donirali. Jeste da potraje, ali pošalju, i to relativno brzo.

U svakom slučaju, neću kupiti njihovu qsl karticu.
Što se tiče LOTWa, obećali su 6 mjeseci nakon ekspedicije sve veze uploadati za nas manje rastrošne.

9A2NO

Ah, nije to nešto novo.
Kod njega je OK jer se ne događa "Sri, nisam primio tvoju $$ QSL kartu".
Meni do sada 100%.
Legenda, W3HNK, sve samo direkt. Koliko god karata staviš u jednu kuvertu ,
sve dolazi. Samo da pokiva markicu iz USA. Suprotno od EA7FTR i EB7DX (tata i sin).
Danas je sve to pokriće troškova. Iako mu to neće pokriti troškove DXpedicije,
ipak mu pokriva dio QSL karata.
Za razliku od mnogih koji za svaku kartu traže 5$, a i onda ništa nema nazad.
Primjer Indonezija, često EA, 7X i drugi.

MDXC i GDXF rade na drugi način. Izgleda skuplje, ali baš i nije. Karte su 100%.
Oni članarinom sufinanciraju DXpedicije i QSL karte "grupno" a poštarinu plaćaš
sam. Računaj: svaka direkt karta je oko 5$ - 2-3$ u kuvertu, QSL karta, kuverta,
poštarina... "putni troškovi"...nađe se.

Je...je...DXCC je sve skuplji, a IOTA pogotovo.

73 Dino

9A2JK

Citat: 9A2NO  u 20. Veljača 2017, 12:26:22
Ah, nije to nešto novo.
Meni do sada 100%.
sve dolazi. Samo da pokiva markicu iz USA. Suprotno od EA7FTR i EB7DX (tata i sin).
Danas je sve to pokriće troškova. Iako mu to neće pokriti troškove DXpedicije,
ipak mu pokriva dio QSL karata.
Za razliku od mnogih koji za svaku kartu traže 5$, a i onda ništa nema nazad.
Primjer Indonezija, često EA, 7X i drugi.

MDXC i GDXF rade na drugi način. Izgleda skuplje, ali baš i nije. Karte su 100%.
sam. Računaj: svaka direkt karta je oko 5$ - 2-3$ u kuvertu, QSL karta, kuverta,

73 Dino

... i sve više  velikih DX ekspedicija nudi OQRS preko biroa (uz uvjet da ne šaljete svoju
QSL-ku). U većini slučajeva to je manje od godinu dana. Po mojem skromnom mišljenju
OK. Te iste ekspedicije sve veze stave na LoTW za cca 6 mjeseci, a neke i za nekoliko
dana. TL8TT će sigurno sve biti na LoTW za 6 mjeseci. Tako piše na web stranici, a ako
se ja dobro sjećam, kod I2YSB ekspedicija tako je bilo i prije. Dakle, kome se ne žuri biti
će ''papir'' i LoTW u sasvim razumnom roku. Kome pak ''gori'' za tri zelembaća može
odmah.

Ili članstvo u MDXC. Ispada da MDXC nije ništa skuplji.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

DK8ZZ

Citat:
Ah, nije to nešto novo.
Meni do sada 100%.
sve dolazi. Samo da pokiva markicu iz USA.
Upravo tako. W3HNK je skoro napunio 80 godina i sa elanom salje sve moguce QSLke direktno. nek nam joe pozivi jos dugo godina!
Citat:
Suprotno od EA7FTR i EB7DX (tata i sin).
Ne saljem im kartice, sem ako nesto baaaaas mora. Za razliku od Pepea Ea5KB kod kojeg slanje vise kartica nije proble, kao i EA5GL, s tim da kod njega zna pocesto potrajati, tata i sin FTR & DX izbjegavam da saljem, makar znacilo da neki DX i ne odradim.

Citat:

73 Dino

Racunica je jednostavna. Ko voli brzo dobiti QSLke, neka salje direktno. Ko voli cekati preko biroa, Clublog OQRS je odlicna stvar.
DX klubovi su dobra ideja za dobijanje QSLki. kroz clanarine i donacije placaju se troskovi DXPN, a QSL traffic ide kroz taj 1€ po pismu do 20g kod GDXF.
Ja puno koristim biro. DARC biro fenomenalno radi, i znam da mnogi od nas/vas vole da urade DXPN koja ide preko neke DL stanice, jer, QSL via bureau je manje vise zagarantovana. Ne smijemo zaboraviti dva Engleza koja su unijela pometnju medju dinosaurusima QSL MGR sa $$$ umesto ociju, a to su Charles M0OXO kao i M0URX. Treba reci da obojica insistiraju na OQRS, obojica SAMI slaju svoje QSLke direktno na biroe (ne koriste odlazni RSGB biro i sami tim dobijate brzo QSLke), ne ucjenjuju sa samo jednom QSLkom po koverti, itd itd itd.

I ja kao QSL MGR za pojedine znakove se trudim da svima odgovorim cim prije na QSLku, jer, samim tim sto i ja cekam i radujem se dolasku neke kartice preko biroa, isto tako ocekujem da ce se radovati i neko sa druge strane stanice  8)
Uskoro me ocekuje jos jedan QSL MGR posao, ali o tome u posebnoj vijesti.

73s, ZZ

9A6AA

"DX never sleeps..."