• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Diploma 9A70

Autor 9A1AA, 21. Studeni 2016, 12:06:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Radioklub ,,Belišće" 9A1KDE/9A3B i Internet portal 44hr, u povodu obilježavanja 70. obljetnice tehničke kulture u Republici Hrvatskoj dodjeljuju prigodnu diplomu:

,,9A70 – 70. GODINA TEHNIČKE KULTURE U RH"

Za diplomu se priznaju veze sa hrvatskim postajama koje koriste prigodnu pozivnu oznaku s prefiksom 9A701 - 9A709.
Priznaju se i veze s postajama Hrvatskog radiomaterskog saveza 9A70TK i 9A70HRS.

Za diplomu se priznaju veze održane u razdoblju od 1. ožujka do 31. prosinca 2016. godine na bilo kojem radioamaterskom frekventnom opsegu, sukladno podjeli frekvencija prema band planu IARU.

Postaje iz Europe (uključujući i 9A postaje) trebaju održati najmanje 5 veza s različitim 9A70 postajama.

Postaje izvan Europe (DX) trebaju održati najmanje 3 veze s različitim 9A70 postajama.

Diploma je u elektroničkom obliku (pdf format).

Obrazac zahtjeva za diplomu nalazi se na: http://cq9aff.wixsite.com/44hr/9a70

Zahtjev za diplomu potrebno je poslati najkasnije do 31. ožujka 2017. godine.

Sve ostale informacije možete dobiti upitom na e-mail: 9a7dd.denis@gmail.com

73, Ivo 9A1AA

9A3QB

Reklo bi se Bogu hvala.
Pitam se zašto bi ljudi radili taj "grozni" prefiks bez ikakve diplome. Osobno sam imao velikih problema sa pet do šest ponavljanja pozivnog znaka. Kažem 9a701crj a Ameri se smiju na znak. Pokušat ću odraditi do 1000-te veze i ni jedne više.
Ivo svaka čast što ste odlučili to odraditi, ali osobno mislim da je to bio posao HZTK-e i HRS-a.
Pozdrav iz Josipovca!
Mirko

9A1AA

Mirko, mi smo čekali da vidimo da li će se netko od "mjerodavnih" sjetiti da se ta obljetnica može obilježiti i na radioamaterski način a kada smo vidjeli da ništa od toga složili smo ovu diplomicu.
Ima preko 30 postaja sa prigodnim pozivnim oznakama tako da nije problem ispuniti uvjete.
Naravno, ide prezentacija i za strano tržište :D :D
73, Ivo 9A1AA