• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Popis aktivnih repetotora

Autor 9A4WW, 01. Kolovoz 2016, 15:21:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WW

Dobar dan!

Evo otvaram temu i ovdje.

Orginal teme je na VHF forumu.

http://www.hrvhf.net/index.php/smfforum/index.php?topic=3147.msg26173#msg26173

S obzirom da podaci o aktivnim repetitorima nisu ažurni, odlučio sam napraviti popis ( pa je onda to prešlo u Google kartu ) aktivnih rpetitora u 9A.

Lp

Alen, 9A4WW
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=12aRgr-HpUCZfCtesXc3eFrDFEoc

Ako imate podatke o aktivnom repetitoru koji još nije na karti ili ispravak nekog podatka na karti, pošaljite mi e-mail na 9a4ww(at)hamradio.hr ili postajte pod ovom temom. Pratit ću postove i ažurirati kartu...

9A3TY

S obzirom da je tema "Popis aktivnih repetitora" ne preostaje mi drugo do pitati - zar je Ćelavac proradio?
73 de Ivo, 9A3TY

9A4WW

Moj grijeh.... Malo sam zabrljao... ostao od test verzije mape... jos dok sam pretrazivao forum za test podatke....

9A3DZK

Pozdrav.
Od ovoga što je u mome dometu, na karti fali:
-R5 Biokovo, lokacij navjeći vrh sv. Jure objekt OIV 9A0VMA    JN83MI
-RU 723  Labišnica, OIV (Blizu mjesta Labin dalmatinski) JN83CN
TX [MHz]   439.100
RX [MHz]   431.500
Offset [MHz]   -7.6
-R0 Split(samo lokal, na neboderu, kvart Kman)
Eto. To je to. Dobro izgleda karta, bilo bi dobro da više ljudi ima pristup tome da bude što ažurnije.
Pozdrav
9A3DZK

9A4WW

Hvala na podacima...

Ima li 9A0VMA subtone? Labišnica subtone?

Mislim da je inicijalno bolje da postoji focal point gdje informacije dolaze... Kasnije nije problem dati ovlasti više ljudi da održavaju mapu. S obzirom da sam stalno prisutan na forumu ali uglavnom samo čitam, ovo će mi biti relativno lako održavati kao dodatnu zanimaciju. Ovo je sve proizašlo iz frustracije jer nema ažurnih podataka a idem na G.O. na Jadran...

Lp

Alen, 9A4WW

9A7BCP

Svaka čast, hvala na karti, elementarna stvar koju je trebala priredit neka služba .Subton ako i nije trenutno uključen bit će uskoro pa je najbolje memorirat sa ST . Split0 , Labištnica i Biokovo nemaju još ST.

9A3DZK

Da, kolega je odgovoria.
Znači od ovih naših samo R2 Vis inma subtone, Labišnica bi trebala imati ubrzo, čeka se na ljude koji održavaju objekt da idu gore, pa će ići i naša ekipa uz njihovo prisustvo srediti neke stvari( i subton 173.8) Tako da možeš napisat, a i nemoraš, kad dođe do promjene bit ćeš obavješten, i ostali preko foruma.
9A0VMA nem subton
Pozdravljam ideju jer dosad je jedina upotrebljiva karta bila sa http://ham.pirot.org/index.php

9A4WW

Poštovani kolege!

Da podsjetim u tijeku je izrada google mape sa podacima o aktivnim repetitorima u Hrvatskoj.

Mapa se može vidjeti na linku : https://www.google.com/maps/d/edit?mid=12aRgr-HpUCZfCtesXc3eFrDFEoc

Napominjem da izrada ove mape nije nikakva "službena" akcija HRS-a nego plod zainteresiranosti NAS radioamatera za ažuriranim podacima. Dakle to je "naša" mapa.

Dijelite informacije o njoj, javite mi ako ima još neki aktivan repetitor. Podatke možete dostaviti na 9a4ww (at) hamradio.hr ili ovdje na forumu.

Kao što je vidljivo na mapi, nema podataka za regiju Slavonije i oko Dubrovnika.

Lijep Vam pozdrav!

Alen, 9A4WW

9A3ERD

Jel' postoji sad kakav radioamaterski, PMR ili CB repetitor koji se može koristiti na zadarskom području?

9A3TY

Citat: 9A3ERD  u 14. Svibanj 2018, 09:17:32
Jel' postoji sad kakav radioamaterski, PMR ili CB repetitor koji se može koristiti na zadarskom području?

Kako ne bi postojao  ;D 
VIS    JN83BA    587    RV52 (R2)    145.650/145.050    9A0VVS    TKR750
Odlično se čuje i lako je ući u njega (ako si na nekoj uzvisini s vokcem ili ako imaš par elemenata yagicu).

A ako si dobro financijski potkožen kažu mi da je u funkciji i
ČELAVAC    JN74VG    1601         438.350/430.750    9A0DZD         D-Star    OK
73 de Ivo, 9A3TY

9A3LI

9A2Z

Citat: 9A3ERD  u 14. Svibanj 2018, 09:17:32

PMR i CB nisu radioamaterske frekvencije tako da na tim frekvencijama nije niti predviđen rad preko repetitora.

https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1011

73!
9A2Z

+++

9A7YY

Dosadašnji R-2 na Visu je od danas na novoj frekvenciji zbog našeg "prijatelja" iz E7, E77SB Slavka.
RV46  Rx 145.575  Tx 144.975 standardni shift i bez subtona.
Repetitor je Yaesu DR-1XE.

9A3DZK

Citat: 9A7YY  u 22. Lipanj 2018, 12:05:58
Dosadašnji R-2 na Visu je od danas na novoj frekvenciji zbog našeg "prijatelja" iz E7, E77SB Slavka.
RV46  Rx 145.575  Tx 144.975 standardni shift i bez subtona.
Repetitor je Yaesu DR-1XE.
Zvuci kao prevelik korak samo radi Slavka :-D Ali dobro, fq je van ovih standardnih, pa je jos jedna prednost manje upada Talijana ;-)
Nadan se da ce taj rep. Dobro radit na lokaciji. Nego, nemogu ga otvoriti na c4fm, ima jos neka dodatna postavka ili?
Pozdrav svima

9A3IV

Tko je taj Slavko i zašto je on toliko važan da zbog njega mijenjamo kanal?????? I, R2 repetitor je postavljen po nekakvom planu. Da li je UKV manager obavješten o tome? Da li se složio sa time?

73 Damir
SVE ILI NIŠTA