• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL manageri - loša iskustva

Autor 9A4WY, 26. Srpanj 2016, 09:23:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WY

Nije baš da zaslužuje da se tema zove po njemu.... >:(
EA7FTR

Odrađena veza sa jednom stanicom...on mu je menadžer...plaćeno paypalom...poslan e-mail EA7FTR-u da je plaćeno....nema odgovora 3dana,pa opet poslan e-mail nema odgovora 7 dana...čekam 3 mjeseca...nema kartice u poštanskom....poslat e-mail opet....nema odgovora 3 dana..poslat e-mail opet...nema odgovora 7 dana...poslat request paypalu da "gospodin pun posla i koji živi u drugom svijetu i kojeg ja ne razumijem"(tako ga je nazvao onaj sa kojim sam uradio vezu i još me popljuvao brutalno)...nema odgovora 7dana.......naravno, PAYPAL je vidio sa kim ima posla pa je uredno vratio 3€...
Evo....sve ovo radi 3€... ;D
A zamislite da je on menađer nekoj ekspediciji kao npr. VK0EK(sve qsl-ke poslate u 2 mjeseca).  :D :D

PA NEKA MI NEKO KAŽE DA JE ON DOBAR MENADŽER...bljak
Kiko,9A4WY
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A6WW

9A4WY

negdje sam pročitao da je on good manager....ili je čak ovdje netko spominjao...  :D
RW6HS je isti kao i on...samo što on ne prima paypalom pa lovu nemozes vratiti..
4WY
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A2NO

Bok!

Osobno nemem više dugovanja s njegove strane, ali zadnju vezu koju sam potvrdio je bio A71EL i BY na 80m uz prethodni e-mail za više karata prije desetak godina i više €. Već je onda bio na lošem glasu. Njegov sin EB7DX ide polako njegovim stopama. Nadam se da će ga svrstati u istu kategoriju kao i SK F6FNU. Sve postaje za koje je bio manager nisu vrijedile za DXCC. Ljudima prekipilo.

Ali... ima više takvih "managera". Na mojoj listi vode španjolci, zatim talijani. Ima nekoliko iz USA, YB (neke su već i otkantali, YB9BU ) ... ima ih još. Neki ne odgovaraju ni na prepuručeno pismo. Adresa ok ali e-maila nema ili ne odgovaraju.
Sjećam se da sam se nadopisivao sa HK3JJH, Pedrom, ispalo je OK na kraju

Ovaj topic bih preimenovao u "Čuvajte se managera". Jednom davno sam predložio "antitop listu" managera. Neka se zna a mlađima dobra informacija.

7a Dino

9A3SM

Na žalost ste u pravu ... evo jedan i s moje strane koji je zadnje iskustvo sa velikim EA menadžerima.

PEDRO MIGUEL RONDA MONSELL
MAXIMILIANO THOUS 16-24
E-46009 VALENCIA
Spain
EA5GL,Pedro

Pedro je QSL assistant of EA5KB ... u prepisci s njim sam mu napisao moja loša iskustva sa EA5KB i mnogim drugim EA menadžerima i isti mi odgovara da je on PERSONA ZA SEBE  i da nije isti kao i drugi te da ne odgovara za njihove postupke.

U razgovoru s njim sam mu rekao da imam 3 ili 4 karte koje su preko EA5KB i rekao je pošalji meni i ja ti ih potvrdim da vidiš da nisam kao drugi.
Karte su ništa posebno i pošaljem mu ih sa 3$ i kovertom za povrat ... nakon nekog vremena i pitanja da li je primio moje pismo odgovorio je da jest i da današnjeg dana nema odgovora od njega što se tiče QSL karte.

Prije mjesec dana mi je poslao poruku na mail da je poslao pismo na moju adresu koje do danas nije stiglo u što sam siguran 100%  da nije izašlo iz njegove ruke jer na moju kućnu adresu je stiglo na stotine i stotine pisama svih veličina i nije mi se desilo da je ijedno izgubljeno.

Moj zaključak je da je ISTI LOPOV KAO I SVA EA BRATIJA  i da samo skupljaju novce a karte ćemo vidjeti jedino ako mu pošaljemo 5 pisama po jednu kartu i u svakoj 5$ najmanje ...

Treba sastaviti kratku poruku o "njihovim postenjima" i istu svakodnevno slati po klusterima .. ja ću uskoro i to napraviti i svaki dan ću ih šibati po klasterima pa neka se crvene ako imaju obraza i časti.

Samo udruženim snagama se može bagri stati na vrat a na žalost i ARRL bi mogao kad bi htio tome vrlo lako stati na kraj kako Dino kaže samo da im uskrati VAŽENJE NJIHOVIH KARATA pa bi onda svako ko treba pravog menadžera znao kome da se javi a ne da potroši vrijeme i novce uzaludno.

Vjerujem da nas ima još dosta koji smo ovo prošli pa svaka razmjena iskustava SA ZNAKOM, IMENOM I PREZIMENOM MENADŽERA  dobro dodje.

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2NO

Da se malo nadovežem na Matu... na cluster bez pardona.

Prije nekoliko godina sam poslao direct HC5AI. Senior je SK ali junior na QRZ.com
kaže na je uzeo njegov znak i da odgovara ne sve stare veze....
Ja povjerovao i poslao. Mjeseci prolaze i ništa. Pošaljem nekoliko e-maila - ništa.

Pojavi se HC5AI na clusteru a ja komentar da samo traži $$ ali ne šalje QSL.
Iznenađenje. Pošalje on meni e-mail da kako ja to mogu javo reći jer da nije primio moje pismo i što će drugi misliti o njemu. OK, u redu, moguće. Onda sam provjerio e-maile na koje sam slao i sa kojeg je došao ovaj. Začudo...isti. Onda sam mu rekao da razumijem da možda nije primio pismo ali da ne razumijem zašto mi nije odgovorio na e-mail i da ga smatram i dalje lopovom... Toliko.

73 Dino

9A6ST

U "vecini" slucajeva EA qsl manageri su obicni seratori .. platis mu paypalom, nakon dva miseca posaljes email s upitom da li je poslao, pa onda prode jos jedan mjesec i sve tako dok ne postanes bezobrazan. Nakon toga stigne qslka za sedmicu dana.
73, Zeljko 9A6ST

9A6C

Ne znam je li još u igri, ali Baruch 4Z4TT mi je za klub iscijedio 6 IRC i 4$ uz tri karte za vezu sa ZK2TT prije +30 godina.

V51KC je na 6m pitao direct na Box 1246 Okahandja, ali karte ni od korova. I meni je maznuo 2$. Žalio se na poštare...moš mislit...

Sreća moja da sam na vrijeme odustao od qslki.
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

DK8ZZ

Odlična tema :)

EA7FTR - no comment. niti odgovara na mejlove, nakupila se kamara karata i ne saljem mu.
EB7DX je dokaz da iver ne pada daleko od klade. Poceo je tatinim stopama a bio je jednom vrijeme kulturan i moglo se preko njega primiti 10tak karata odjednom za normalan iznos novca.
EA5GL - iako sam duze cekao, na kraju sam ipak dobio 13 karata odjednom od njega. Naravno, uz mejlanje.
RW6HS - zadovoljan. Par IRC kupona i kamara karata nikad kod njega nije problem.
W3HNK - car. Kartice mu saljem jednom godisnje uz par zelembaca i sve uredno stigne. i ako je skoro napunio 80, joe je i dalje revnosan po tom pitanju.

U principu, sve velike DXPN kartice dobijam preko German DX Foundation QSL Service. Isplati se za 1€ po kartici plus 30€ clanarina.
Ima puno svjetlih primjera, ali brate ona prva dvojica su kuku meni. :)

73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A2JK

Praktično, 100 % identična iskustva kao i Zik.
Ja jednostavno više ne radim QSO-e sa onima kojima je EA7FTR menadžer (osim ako
taj DX nije i u LoTW-u).
Mislim da je to jedino rješenje – ne raditi one čiji menadžeri ne šalju karte.

S druge strane, poštujem sve koji razglase da ne šalju QSL-ke. Nisam pobornik takvog
stava, ali je fer ako se to lijepo kaže, svima na znanje.
Sa takvim ću uvijek napraviti QSO!

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

DK8ZZ

Da dodam na ovu temu, na Facebook postoji grupa oko QSLki:

QSL Card Management

Prilicno aktuelna sto se tice slanja i dobijanja...
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A2JK

Danas došla karta od menadžera EA5GL.
Ja poslao, sa dva mala zelena, 05.04.2016.
Dakle, ipak šalje, ali sporo to ide (ili je Španjolska daleko).  ;)

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A8A

Pozdrav !

Ne znam da li EA5GL cita nas forum ali malo prije stigao MAIL od njega:

Hello. I´m Pedro,EA5GL QSL Manager.

I have you in the   YS1/NP3J Log. All QSL received  have been sent. If you have not received
the QSL is because I still have not received yours or you don´t need this QSL
Please check your log and in case that you still need the card,you can request to me. Maybe you need for your DXCC,
challenger,IOTA,WAZ,etc awards or simple for your collection.
I do not want anyone to stay without your QSL if you really need this. It is hard work ,
send  an email to one by one of the QSO log,but I hope this effort it could be useful for you.
Only aks you a favour.... can you help me to recommended my services?   Maybe you have a friend who needs a QSL manager
for his station, contest call , radio club or preparing an expedition. Please spread my offer in webs,forums,etc....
I offer  to pay all costs of printing and delivery QSL direct and the bureau,envelopes, labels and many more services
If you still have outstanding QSL to send of some past activations that you done (expedition,contest,etc) and you are busy,
contact me. I can help you to send them    

If you have already received the QSL, please ignore this message. Check carefully your log,may be you have more QSO with
stations that I am manager (see list below)
Remember when you send any QSL to me,if you write me your email address on the QSL, I will let you know when the QSL
will be sent.
Please,check the following list,may be I can help you to get a new QSL. (Save the list below).
If you need a multiple request,let me know
Please visit my QRZ.COM page for more information in

http://www.qrz.com/db/ea5gl

If you have some question,suggestion or opinion to improve my services, please don't hesitant to email
me to ea5gl@hotmail.com You add me also in Skype to pedro.ea5gl

As QSL Manager, I send a lot of  direct shipments. If you have paper  advertising from your  radio club,
group,expedition,ect,you can send some papers and I include them inside each envelope I send.

IMPORTANT,I NEED YOUR HELP. CAN YOU HELP ME TO SPREAD OUT THIS NOTICE FOR THE BENEFIT OF ALL ?   Can you write this
note in your blog or your qrz.com profile or forward  into your friends?
I am trying to promote DX expeditions,exchange QSL, etc
I am collected founds to help people interested in these events. If you,or know someone who
is going to organize an expedition,DXCC, IOTA, please contact me
I can provide financial support to carry out. Please help me to forward to your friends,DX bulletins,Blogs,etc.
Thank you !

Dalje je nabrojio za koga sve je magaer, odnosno "assistant manager od ES5KB" ...  ;D

73
Mark

9A5ADI

Hm, glupo pitanje s obzirom da baš ne poznam tematiku. Ali zašto uopće postoje ti menađeri? Kako da im stanice ne otkažu suradnju i koju oni zaradu imaju od menađmenta. Već je hobi takav kakav je i onda još takvi nebulozni likovi.

9A8A

Citat: 9A5ADI  u 25. Srpanj 2018, 20:35:20
Hm, glupo pitanje s obzirom da baš ne poznam tematiku. Ali zašto uopće postoje ti menađeri? Kako da im stanice ne otkažu suradnju i koju oni zaradu imaju od menađmenta. Već je hobi takav kakav je i onda još takvi nebulozni likovi.
Pozdrav 9A5ADI!
Stvar je vrlo jednostavna?
Ti tzv. QSL MANAGERI su tu zato da za neku ekspediciju odrade pisanje i slanje QSL karti ili da budu posrednici za neku zemlju gdje ne postoji QSL biro, a slanje direknto je riskantno zbog "gubljenja postanski posiljaka".
Ni ti "negativci" (ocito bez znanje onoga za koga rade posao) odrade to na drugi nacin da nama otezaju posao... ???
Tesko nama koji trebamo neku zemlju na nekom bandu, a "QSL MANAGER-i" postavljaju cudne uvjete..hi

73
Mark