Autor Tema: Izbori 2016  (Posjeta: 14092 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A6C

 • ???
 • *
 • Postova: 3.146
Odg: Izbori 2016
« Odgovori #150 u: 14. Studeni 2016, 06:05:03 »
Najprije prigovor, jer ste iskoristili moj boravak na poslu da preplavite temu... a ond apojedinčano:

STJEPANE

Moje razmišljanje o qsl službi ide u pravcu da HRS plati managera da razvrsta pristgle karte bez obzira d ali ih netko želi ili ne,  a da korisnici plate incoming&outgoing uslugu po nekom ključu. To što mene ne zanimaju qsl karte ne znači da ih nemam i da ih neću poslati onom kome trebaju. Kad bi rekao da da sam za 5000 održanih veza ove godine dobio manje od 100 zahtjeva za  karte, dosta sam rekao.

HRVOJE

Nije rečeno da će svatko tko bude u IO automatski postati predmet sprdnje. To će postati svojim činjenjem&nečinjenjem. To se dogodilo i s 9A2R o kojem se ništa nije znalo dok nije dobio funkciju i dokazao se kao najveći promačaju povijesti HRS, a zasjedanjem na ovu funkciju će u tom smislu i doktorirati.
Ne namjeravam te podsjećati na kratko razdoblje naše suradnje u časopisu koje je završilo kako je, a ti meni reci da će se takva rješenja primijeniti i u novom IO...

ADAME

Po ko zna koji put mi otimaš riječ iz usta i copy-pejstaš moje stavove i to je prevršilo svaku mjeru... Takve bi stvari mogle oprati samo krv ili piva, kako bi to nadahnuto rekao 9a2hm ;D

+++++++++++++++

Ono što me veseli je onih dvadesetak oporbenih glasova na skupštini i to ukazuje na određeno kritičko promišljanje delehata i klubova i nadam se da će poslužiti
ka pokazatelj da HRS još ni propao dok mi živimo...

Shvaćam da disonatna razmišljanja i stavovi mogu mnogima ići na jetru, ali argumentacija tipa "kandidiraj se d abi imao prvao glasa" je malo kljasta - po toj logici trebao bi se sad čuti samo jedan glas?  Svatko ima pravo reći što misli i bit pristojan pri tome.

I nakon ovih izbora možemo se samo nadati da će IO i osoba na čelu nadmašiti onaj bezbojan programčić  i donekle poslati u zaborav sve ono loše što je u liku KV managera trenutni predsjednik uradio u proteklom mandatu.

Nada, kažu, umire posljednja.

Nado ne daj se...
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

Offline 9A5CW

 • Master
 • ******
 • Postova: 997
Odg: Izbori 2016
« Odgovori #151 u: 14. Studeni 2016, 19:32:56 »
Adame,
Pojasni mi pojam dijametralnog i rada s mladima.
Tj. Ubiranja članarine tj. Postojanja Istarskog radio kluba i namjene istog. Tj. Zadovoljavanja forme!?
Naravno spomenuti cu i prelaske iz RKP i sl. klubova u 1IST.

Mlade je danas tesko naci u danasnje vrijeme, rado bi zato vidio popis djece u 1IST mladjih od 16 godina koje mogu cuti negdje na nekom od opsega ili u nekoj drugoj amaterskoj domeni.

Ne branim RKP, nemam nista protiv IST al brate smiri tenzije i ako vec nesto mislis postici svojim kritikama onda bi volio da napravis nesto za nas brizan savez, naravno bez profita.

Nhf i 73 Patrik

73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

Offline 9A3KB

 • Average Member
 • ***
 • Postova: 132
Odg: Izbori 2016
« Odgovori #152 u: 14. Studeni 2016, 20:51:44 »
Patrik, nisi shvatio što je Adam rekao:

9A4QV:"Još jedna točka koja se najčešće spominje je rad sa mladima. Tu je toliko toka nadrobljeno a rezultat nula bodova. Evo ja gledam, tu mog susjeda, Hrletovu ekipu iz Pazina. Oni već godinama rade sa mladima, tečajevi, prezentacije, radionice, ARG, youngsteri, i sva ostala čuda, godinama što je za pohvalu. Ali kad pogledaš brojno stanje radio kluba Pazin onda jedva da skupe jednog predstavnika :-) Pa dobro, gdje su ti članovi koje su godinama osposobljavaju. Nema ih ni na papiru a kamoli u zraku. Znači imaš članove a u stvari ih nemaš ?"

To se i nama dogodilo. Voditelji ARG-a su uložili nemjerljivu količinu truda i rada i na kraju nula bodova. U klubu nema mlađih od 50 godina.

9A4QV:"Ima načina kako privući mlade, ali to je već druga tema. Mislim da su Bjelovarčani sa projektima balona bili najbliži formuli uspjeha."

Glavna zadaća novom vodstvu HRS-a bi trebala biti sadržajni program za mlade članove. Ako se ne pomladimo  uskoro ćemo postati traženi DX prefiks.

73, Boro 

Offline 9A5CW

 • Master
 • ******
 • Postova: 997
Odg: Izbori 2016
« Odgovori #153 u: 14. Studeni 2016, 21:16:18 »
Shvacam sta je pisac htio reći. Mladi koji se bave i ostaju u ovom hobiju ili nisu normalni ili su freakovi ;) sve Dok ih nesto veze ili drzi za ovaj hobi. Uzročno posljedične rodbinske veze.

73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

Offline 9A3MR

 • Master
 • ******
 • Postova: 542
Odg: Izbori 2016
« Odgovori #154 u: 15. Studeni 2016, 08:01:14 »


Ja sam tvoj klub naveo kao jedan očiti primjer, vi ste se trudili, radili puno, imali ste najbolje namjere ali rezultati baš i nisu vidljivi. Dakle ono što ostaje iza tog rada mi ne vidimo, kao radioamaterska zajednica. Dakle zalaganje čista petica, završna ocjena nedovoljan.
Kod nas u klubu je situacija dijametralno suprotna vašoj.


Dijametralno suprotna? To bi trebalo značiti da se vi, Adame, niste trudili, radili ste malo, imali ste najgore namjere ali imate vidljive rezultate? Zalagali ste se za jedan a završna ocjena odličan?

 ;D

Što nas nisi prije uputio...gdje bi nam bio kraj....  :)

Pozdrav
Rolando 9A3MR

Offline 9A4QV

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.655
  • http://www.qsl.net/9a4qv
Odg: Izbori 2016
« Odgovori #155 u: 15. Studeni 2016, 08:51:32 »
Da, sad je najlakse pilu okretati naopako, sad kad sam su vam "svi vozovi prosli" sad bi da ti ja kazem u koji da se vlak ukrcas  ;D ;D

pozdrav
QV

Offline 9A6XX

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.039
  • http://rkp.ice.hr/hrle
Odg: Izbori 2016
« Odgovori #156 u: 15. Studeni 2016, 09:10:34 »
Boro, mislim da si nekorektan prema ljudima koji su se bavili ARGom u tvome klubu. Za mnoge je puležane ARG bio i ostao jedan dobar i važan dio njihova života. A za 20 godina, kada prođe i zadnjih mohikanac radioamater, hoćemo li se tada zapitati - a što su se Boro i ovi njegovi radioamateri mučili, a evo rezultat 0? Za neke je možda rezultat 0 to što dva radioamatera pričaju što su jeli za marendu na lokalnom repetitoru, kao što je rezultat 0 raditi u contestu, skupljati QSLke ili lemiti neke beskorisne komade elektronike.

Ja se neću referencirati na odnose u vašem klubu, ali znam sigurno da ste imali i pomladak upravo zahvaljujući ARGašima. Na kraju, ne vidim vezu između ARG i radiooperatora. To je samo jedan vid bavljenja hobijem. Radiooperatori u vašem klubu su mogli imati samo koristi od toga - ali nisu.

Ja bi volio naći magičnu formulu, ali osim mukotrpnog rada koji samo rijetki kod nas žele i mogu raditi - ne vidim ništa drugo. Ne vide je ni drugi savezi, ni drugi klubovi. Za prošli WRTC je talijan pozivao po cijelom europskom kontinentu da nađe nekog koji zna raditi contest na telegrafiji, a da je mlađi od 25 godina (to nije samo par "uzdaničkih klubova"). Na kraju je jedva našao jednog u americi.

Ni Adam nije našao formulu, osim da povijesno gledano, zatvori lokalni klub i čeka neko novo vrijeme.

Ja se ipak mogu pohvaliti da neki kojima sam ja potpisao onu prvu diplomu danas imaju jednoslovni znak, a nekih ima i u tom čuvenom Adamovom super uspješnom klubu, neki su se baš na tim čuvenim izletima zaljubili i pokreću neke druge priče, pronalaze poslove, proširuju vidike..

Ljudi, ja još neću odustati od svog rezultata 0... a vama kako drago...

73,
Hrle - 9A6XX

Offline 9A1AA

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.882
Odg: Izbori 2016
« Odgovori #157 u: 15. Studeni 2016, 10:46:22 »
Hrle i ostali pisci.........vaša diskusija odavno je prešla okvire teme "Izbori 2016".
Predlažem da otvorite temu pod naslovom koji će odgovarati vašoj diskusiji.
« Zadnja izmjena: 15. Studeni 2016, 11:01:13 od 9A1AA »
73, Ivo 9A1AA