• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

RG58 i visoki napon

Autor 9A6C, 26. Svibanj 2016, 07:54:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Majstori, ima li tko konkretnih spoznaja o tome kako RG58 podnosi DC napon od 2.500V? Čini mi se da bi išlo, ali volio bih čuti iz prve ruke.

Za BNC konektor manje brinem, YU1AW je to stalno navodio u svojim gradnjama i projektima, nadam se samo da se to odnosi i BNC čipoteka kvalitete. SO239 za sada trpi, kao i RG213.

Sklapa se nekakav mini QRO za 2m s 4CX250B pa sve dimenzije treba svest na minimum, a da ne prasne ::)

TNX
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6ARP

Sredina se sastoji od  polietilen plastike koja ima dielektrik oko 400-500volts /.001 inča.
Dobro bi bilo do 16.000 volti DC ili približno 8000 V AC
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A6C

Mljac :)

Mni tnx, sad sam miran i mogu dalje s razradom.

GL!
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3TY

Hmmmm, ja bih se ipak zabrinuo za konektor. Prema Amphenolu za BNC konektor : Voltage Rating 500 volts peak , Dielectric Withstanding Voltage 1500 VRMS

Inače za RG-58BU/CU se navodi :
  Maximum voltage : 15kV dc.
  Maximum RF working voltage :  2.5kV peak

Dobro je razmisliti i o strujama. OK, u slučaju jedne 4cx250b to nije problem ali ako se ne varam BNC se ne koristi za struje veće od 1A a ni RG-58 nije predviđen za struje preko 1.4 A (osim ako ga ne misliš držati na -273 C  ;D )

73 de Ivo, 9A3TY

9A6C

Mislim da struja neće preko 400 mA, dapače bi rekao da će oko 300 bit plafon. Glavno da smo riješili rg58, a BNC, nema druge nego spojiti, zatvoriti oči pa kako bude ;D Za nedajbože imam i jedan amphenol BNC za šasiju ako PRC BNC prcne ;D
Imam jedan KV QRO s 2x813 gdje se anodni napon vodi nekim kabelom koji miriše na rg58, ali nema oznake...treba ga malo picnuti pa ćemo dalje po spisku ;)

9A2QP

Evo tu su podaci
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe