• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

P5DX

Autor 9A6XX, 26. Travanj 2016, 08:26:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6XX

vrlo zanimljiva friška priča o P5DX koja se nažalost za mnoge DXere još uvijek neće dogoditi....

https://n6pse.wordpress.com/

73,
Hrle - 9A6XX

9A4WY

Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A4QV

Sasvim korektno pisanje N0UN. Da je N6PSE bio malo tiši bilo bi mjesta i za njega, ovako su ga Koreaneri otkantali.
Puno novaca je utrošeno a rezultat = nula bodova.
Poljak je za njih izmislio expedicije  ;D A tek kao će i m biti žao kad se Poljak pojavi za par mjeseci opet iz P5 landa.

By the way, kad sam prije nešto vremena pisao o zadnjoj famoznoj expediciji i QSL biznisu, onda su neki moj post komentirali da je to zločesto.
Evo sada su se počeli glodati među sobom i naravno, činjenice dolaze same od sebe:

One organization actually said that we didn't need their funding because we could charge whatever we wanted for the QSLs!   It was a disheartening revelation that they seemed more interested in our ability to raise funds by charging high fees later for confirmation "because we can" rather than in assisting a major DXpedition that was in dire need of immediate pre-departure funding to pull it off.

9A5CW

PSE je vec nekoliko puta dosa u konflikt sa nekim od vođa velikih dxpedicija, sjetite se samo I2YSB i Somalije...
Ništa čudno kako mu ga je netko stavio ovaj put, njegova prijašnja pisanja na blogu o P5 dxped bila su mi smiješna.
Na kraju, dxped se može održati i bez njega koliko vidim po njegovom postu, ali čovjek je odlučio poništiti dxped jer on ne može biti član iste.??

Svidja mi se N0UK post na: http://n0un.net/p5-dprk-activation-may-2016/

Bumo vidjeli šta sprema SP i vjerovatno UA ekipa u skoroj budućnosti

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2JK

Kad je u pitanju jal i taština, ja sam mislio da smo mi svjetski prvaci.
Nije valjda sa sam se prevario (opet)?  ;)

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A7YY

Po meni bolje da su ga odgrebali iz P5.
Tko zna koliko bi nas koštala QSL-ka?  ???

9A4WY

Bas me zanima kako je poljak kod njegove aktivacije P5 uspio napraviti samo 2 veze sa NA....
Pogodite tko je jedan od njih... ;)
WY
    A.E.

9A4QV

Nece bit da su samo dvije, prije ce bit njih dvadesetak iz USA. Vjerovatno oni koji su kapnuli neku kinticu za Poljaka. Zna se tko je taj "sretnik".

http://n0un.net/p53z9dx-dprk-qsl-card/

Uostalom, da li ga je stvarno i odradio znaju samo njih dvojica. Tako to ide kod "velikih" DX-era, bas se i ne propituje njihov status i odradjeni entiteti. Da podsjetim, na slucaj kad je Edi 9A2KO odradio D44 na 2m i uredno izmjenio QSL kartice i onda ga je radioamaterska zajednica razapela i  rastavila na proste faktore. To je tako kad si "mali" radioamater. "Veliki" radioamateri imaju vece prste pa im se valjda lakse progleda kroz njih.

To je samo jos jedan razlog zbog kojeg ja QSLL vidim kao totalno pogresan aspekt Radioamaterskog hobija. Uostalom, gdje se u definiciji radioamaterizma niti spominju QSL kartice. Radioamaterizam je sasvim nesto drugo. Ovo sto danas imamo je blize udruga za sakupljanje salveta i goblena....

9A6C

Jel se to možda ima sigurne indicije da nešto morti sigurno nije u redu >:(

Kod Edija mislim da nije problem veličine bio, ali na sramotu onog koji je to zakuhao...

Ala....
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2JK

Apsolutno je točna ''sigurna indicija da nešto morti sigurno nije u redu'', a jedino ispravno
je da je radioamaterizam samo i jedino ono čime se ''JA'' bavim i što ''MENE'' zanima.  ::)

Ako je netko nešto napravio, a to ne mogu ''posvjedočiti SAMO MOJI SVJEDOCI'', onda to
treba javno razapeti na stup srama ?!?.  ::)

73 ES GL (u svemu što vas kao radioamatere najviše veseli)
Martin 9A2JK

9A4WY

Citat: 9a4wy  u 28. Travanj 2016, 09:41:50
Bas me zanima kako je poljak kod njegove aktivacije P5 uspio napraviti samo 2 veze sa NA....
Pogodite tko je jedan od njih... ;)
WY
moja greska...26 ih ima, a ne 2
jedan iz Z5,dvojica iz Z4 i 23 iz Z3.
prevario me clublog....sorry
WY
    A.E.

9A3IV

4QV, QSLL je divan dio radioamaterskog hobija. Ali, naravno, imaš pravo na vlastito mišljenje. Nije problem što netko misli nego nedostatak ham spirita. To je nešto što imaš ili nemaš. Ako imaš sve u redu. Ako nemaš neznam kako ti pomoći. Ili bilo kome tko ga nema. Poštenje i moral su u tebi. Ili nisu.

U ovo današnje vrijeme cijelo društvo je u krizi, velikim dijelom zbog nedostatka poštenja i morala. I naravno, sve se to reflektira na radioamatere kao dio društva. Ali o tome je proliveno puno elektronske tinte na forumu. Pa neću dužiti

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A6WW

Citat:Da podsjetim, na slucaj kad je Edi 9A2KO odradio D44 na 2m i uredno izmjenio QSL kartice i onda ga je radioamaterska zajednica razapela i  rastavila na proste faktore.

Pošto se osjećam prozvanim u ovom slučaju, morao sam se javiti iako je pomalo out of topic.
Evo za zainteresirane link na topio o kojem se konkretno radi:

http://www.hrvhf.net/index.php/smfforum/index.php?topic=2583.msg22006#msg22006

Da rezimiram za one koji nemaju volje čitati prilično opširnu prepisku, radi se o "QSO" sa stanicom koja nema uređaje za 2m, op priznaje da nikad nije radio na 2m, ali uredno je poslao (t.j. "njegova sekretarica") QSL za vezu koju nije nikad održao.

Nisam sakupljač salveta kao što to kaže Adam (iako ne vidim razloga zašto radioamatera ne bi veselilo sakupljanje qsl-ki - i to ne samo za diplome), ali vjerodostojnost veze je nešto puno više iznad toga. Naročito na VHF gdje ulazi u područje amaterskog doprinosa istraživanju propagacija.

Nije se radilo o nikakvom "razapinjanju" (naročito ne Edija), već o činjenicama, koje se, na žalost, mnogim tzv. amaterima nisu sviđale iako su istinitite. Jednostavno, za mene je 2m DX QSO nešto previše ozbiljno za podvale takve vrste, jer to dovodi u pitanje svrhu hobija kojim se bavim cijeli život, te sam stoga morao reagirati.

Evo, i tu smo se opet lagano vratili u topic... QSO, i QSL koja ipak nije vjerodostojna u 100% slučajeva. Ako si, Adame, na to mislio, onda se tu slažemo, no vjerujem se da su to ipak izuzetci a ne pravilo.

73
Zvonko

9A2JK

Da se, po malo, vratimo na P5.
Napraviti DX ekspediciju iz P5 nije jednostavno iz razloga što je tamo sustav takav kakv je
i nije se promijenio više od pola stoljeća. Tamo se može dogoditi svašta. Evo jedan, od
mogućih, scenarija. Što bi bilo da dozvola za rad zabranjuje veze sa amaterima iz SAD-a?

73
Martin 9A2JK

9A4QV

Zvonko, da upravo na to sam i ukazivao, da QSL-ka nije nikakav dokaz ili potvrda ostvarene veze. Naravno, to sam podkrijepio i primjerom koji je vise nego tocno oslikao samo jednu situaciju do koje moze doci.

Martine, pa sta bi se trebalo desiti u tom slucaju po tebi? Isla bi ekspedicija i ne bi se radile postaje iz USA i gotovo. U takvim situacijama (i ne samo u takvim) ponasas se onako kako domacin kaze. Ipak smo mi gosti u tudjem predvorju ili kuci i ponasas se kako gazda kaze. Ako to to nije po volji onda niti ne ides u goste takvom domacinu.

To nije nista novo. Desava se to svakodnevno na visoj razini a kamoli nece na radioamaterskoj. Probaj otputovati u Izrael sa putovnicom koju imas ispecatiranu Arapskim zigovima ako smijes (neces uci ni u avion  ;D) Pa ni Amercki drzavljani ne mogu putovati na Kubu bez dozvole koj moraju zatraziti od svoje domicilne drzave.

Uostalom, ako si pazljivo citao, u posrnulu P5 ekspediciju nisu mogli biti ukljuceni JA operatori, vjerovatno bi embargo ukljucivao i QSO ja JA postajama. A zamisli tek Juznu koreju  ;D

Pa i zadnja velika expedicija u Libiju imala je hrpu agenata koji su non stop bili sa operatorima i slusali sta rade, to je bio dio protokola. Kad ti baja kaze utrni masinu ti izvucec znjuru iz zida i gotovo, nema rasprave. Pa nisi u Hrvatskoj gdje bi mu #!bo sve po spisku...