• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

dxcc lista

Autor 9A3IV, 17. Travanj 2016, 16:26:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3IV

neznam da li će kome ovo pomoći ali nigdje nisam našao ovakvu listu pa sam je morao napraviti sam :-)
SVE ILI NIŠTA

9A1X

9A3IV

je, da, hvala na trudu da mi pomogneš. Po njoj sam i radio ovaj svoj spisak. Ali ovo je pdf a moja je doc lista. pa mogu po njoj brljati, prepravljati, dodavati iksiće za oznake što je rađeno a što ne. Pa možda nekom uštedim trud. Da se ne radi isti posao dva puta.

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A3IV

nisam shvatio da treba biti ulogiran da bi se vidjelo što sam poslao. Pomoć molim - kako poslati fajl da se može skinuti a da nemoraš biti ulogiran
SVE ILI NIŠTA

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Citat: 9A3IV  u 17. Travanj 2016, 17:05:16
Pomoć molim - kako poslati fajl da se može skinuti a da nemoraš biti ulogiran

Jednostavno. Staviš file na neko drugo mjesto (koje se ne pravi da je u javnom interesu nego je u javnom interesu) i umjesto file-a daš ljudima link na taj file npr. www.9a3ty.com/download/dxcc_lista_032016.odt  ;D

BTW, može se i drugačije ...
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Jednostavno se logiraš na forum i sve vidiš i možeš skinuti.
Da li je sramota biti prijavljen na forum HRS-a?

Druga metoda je da poslati datoteku u odgovarajuću rubriku
Datoteke na web stranici HRS-a.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2VX

Neki elektronički logovi ti to lijepo prikazuju, pa ne trebaš šarati po papiru...
Neću nikoga reklamirati, ali mislim da skoro svi imaju. I domaći i besplatni i uz plaćanje....
73!  Zvone

9A3IV

Čekao sam dva tjedna da vidim hoće li netko nešto reći ili ne. kako nije nitko, jaću.

Naravno da znam da postoji elektroničko ovo i elektroničko ono. Što ćeš koristiti to je tvoj izbor. Ja volim šarati po papiru, premetati QSL-ke (papirnate). Pa ako netko još voli šarati po papiru ovo je moje rješenje. Možda nekom paše a možda i ne. Ali u nadi da ću nekom pomoći podijelio sam to sa drugima. A tko voli premetati elektrone po memoriji i magnetska polja po hardu neka ih premeće. Nemam ništa protiv. ali ja nisam taj tip

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A5CW

Riši, piši, briši po papiru... ;)
Malo je zastarijela alo...
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

DK8ZZ

Ja sam iz logger32 exportovao DXCC listu u excel.
Polja W & C prosirio tako da sam ručno unio pozivne znakove koji su potvrdjeni.
Nakon dva dana posla i unosenja QSLki sve je bilo gotovo, tako da, kad god stigne nova tura karata, sve nove potvrdjene slotove / DXCC ubacujem u excel i cuvam u dropboxu, sigurno je sigurno :-) a kartice idu u album.

Citat: 9A3IV  u 17. Travanj 2016, 17:02:28
je, da, hvala na trudu da mi pomogneš. Po njoj sam i radio ovaj svoj spisak. Ali ovo je pdf a moja je doc lista. pa mogu po njoj brljati, prepravljati, dodavati iksiće za oznake što je rađeno a što ne. Pa možda nekom uštedim trud. Da se ne radi isti posao dva puta.

73 Damir
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

DK8ZZ

Zaboravio sam ubaciti sliku...

73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A3IV

oh, izgleda da sam u velikoj manjini  ;D  ;D  ;D   ;D  ;D
SVE ILI NIŠTA

9A5CW

Evo još jednog načina kojeg koristim, slika u prilogu.
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.