• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ATV NATJECANJE

Autor 9A6ARP, 27. Veljača 2005, 09:55:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6ARP

ANCONA ATV contest: subota 12. Lipanj 2005 s početkom u 07.00h UTC  i završetkom 22.00h UTC isti dan.

IARU ATV contest: subota 10. Rujan 2005 s početkom u 14.00h UTC do nedelje 11. Rujna 2005  sa završetkom u 14.00h UTC.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A6NSE

Učka nas željno očekuje,ali i mi nju!!!
Ako ima još zainteresiranih za sudjelovanje na kontestu (na Učki),neka se javi i bit če upoznat s detaljima ekspedicije! ATV je ZAKON !!!!

9A6ARP

Obavještavam sve zainteresirane radiooperarore da će se Contest Ancona u amaterskoj televiziji održati 10.06.2006. po UTC od 07-22.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A6ARP

09/10. 10.2006 počinje IARU Region 1, ATV contest na svim bandovima 70 cm na više....
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A3WP

Pozdrav Darko (i ostali naši ATV-aši) !

Ima li nade da vaša radna grupa negdje na Netu ili u časopisu objavi mali tutorial kako konkretno izgledaju aktualne ATV aktivnosti. To ja zamišljam kao onako neki mali ATV tečaj. Npr. koje se frekvencije koriste u redovnim aktivnostima, koje u natjecanjima, neka mala tehnička specifikacija, gdje koja modulacija i koja snaga, crossband, repetitorski način rada i sl. Postoji li kakav software pa da se sve pojednostavni i sagradi kao dodatak za Notebook. Znači, uporaba možda neke Web kamere, pa "key-anje signala" odn. dodavanje tekstualnih podataka pomoću računala i na kraju modulacija odašiljača s video izlaza računala.
Nadalje takav software bi mogao biti odmah LOG program za upis i možda snimanje sadržaja veza ?

Da me se krivo ne shvati, moj matični radio klub (9A1W) ionako je aktivan pretežno na VHF i želja nam je na višim opsezima - pa zašto se ne bismo s naše contest lokacije uključili barem u taj IARU contest !?
Kako da se na vrijeme pripremimo za ATV aktivnost ?

Inače, bio sam u onoj tvrtki iz Samobora u vezi video TX-a - ali još ništa ne nude. Kažu da još razvijaju projekte...

Unaprijed zahvaljujem,
73 Goran, 9A3WP.
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A3XZ

Gorane,na neki nacin sam se prepoznao kao jedan od galamdjija po pitanju ATV-a .Darko 9a6arp(atv menager) i ja tovar smo u kontaktu skoro svaki dan i trenutno se rijesavaju one prve porodjajne muke ,a to je uskladjivanje naseg pravilnika prema agenciji za telekomunikacije i to je prakticki gotovo .
Znam da te zanima puno toga ,a i mene je prije desetak godina kad sam se poceo baviti navedenom tematikom.No da skratim ,priznajem da ne spadam nazalost u grupu ljudi koji kad nesto polotaju to znaju i prenijeti na papir .Konkretno imam  podosta stvari rx-x,tx-a ,video generatora,pretpojacala,antena i dr. stvari od 1,2 do 24ghz pa ces me ipak za nesto konkretno morati nazvati na tel. ili preko e-maila !!!
No ipak cisto orijentacije radi ,za 2 mjeseca biti ce podignut repetitor u jednome malom mjestu izmedju Poreca i Rovinja sa ulaznom frekvencijom 1250mhz te izlaznom(predajnom) 10,450ghz te link prema kolegama iz Venecije (ir3ucr atv rpt).Isto tako do kraja godine biti ce podignut da tako kazem centralni atv repetitor na Sljemenu ,to ti je plan za 2006.g. te u 2007.g. postaviti link na Velebitskoj pljesevici gdje se nalazi R7 te povezati Istru ,Rijeku sa Zagrebom i svim drugima koji se nalaze dometu Sljemena !
I za kraj obecavam da cemo od 5mj. kad mi poslovne obaveze malo utihnu zapoceti sa serijom clanaka u nasem casopisu ,no i dosad ih je bilo zahvaljujuci ponajprije Darku 9a6arp.

Eto stari moj...nadam se da sam ti ipak uspio malo pribliziti stanje stvari na terenu te planove za slijedece dvije godine,a do skorog vidjenja detaljno ispregledaj slijedeci link,po mnogima najbolji u EU po pitanju atv-a !!!
http://lea.hamradio.si/~s51kq/

zaboravih u prvom naletu....ako nam gospodin Nikola Percin 9a5w pomogne sa nekim lokacijama ,planovi ce se rapidno ubrzati....hi!
Mladen

9A3WP

Citat: "9a3wp"Pozdrav Darko (i ostali naši ATV-aši) !
Postoji li kakav software pa da se sve pojednostavni i sagradi kao dodatak za Notebook. Znači, uporaba možda neke Web kamere, pa "key-anje signala" odn. dodavanje tekstualnih podataka pomoću računala i na kraju modulacija odašiljača s video izlaza računala.
Nadalje takav software bi mogao biti odmah LOG program za upis i možda snimanje sadržaja veza ?
<<<

Pozdrav Mladene!
Hvala na opširnom odgovoru. Nisi mi jednostavno ništa komentirao za ovo gore glavno pitanje: ima li neki software ?

Opet velim, ne vičem ja - samo ponizno pitam. Iskreno vjerujem da imate pune ruke posla. Moram Ti usput priznati da nažalost nisam baš
jako zagrizao za ATV, jer to mi je do nedavno bila struka. Ali mislim si, imamo već kao RK 9A1W zgodnu lokaciju i zašto ne povećati 9A aktivnosti i na taj način.

Osnovna namjera mi je promidžba kluba i radioamaterizma, a pokretne slike su možda dobar put. Ne znam samo da li će to pučanstvo uspjeti razlikovati od digitalnih komunikacija, kao što je na primjer Wireless.

Dolaziš li štogod u ZG ? Spremam se za susret s Tobom već dulje vrijeme, hi. Nekako telefone baš ne volim jer najmanje 8 sati dnevno visim na njima, a zato prednost dajem telegrafiji i digitalijama.
Nadam se da ćeš uskoro svratiti u Zagreb i obavezno mi se javiti ili ćeš me k vama na neki hamfest pozvati, hi. U zadnje vrijeme ne putujem baš često... Ostalo navedeno za sada ne bih komentirao, ali SRETNO !

73 Goran, 9A3WP.
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A5BS

Ajmo ATV Istrijani, da vas vidim u nedjelju, okrenite svoje LNB-ove i svoje TX-ove! Bit cu vam prilicno blizu! Ancona ATV test nas ceka. Weeeeeee! Vidimo se!

P.S: 144.750 MHz listening

9A4QV

Onda, rezultati, koliko qso-a, slike, activity...
sta-ni a ?
k-zra..

QV