• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tko je kriv?

Autor 9A3TY, 14. Ožujak 2016, 19:35:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QU

Prestrašno! (moj komentar nakon čitanja članka 28. Statuta HRS-a)

9A4QV

Prestrašno ili ne, savez nas jednostavno čini magarcima, tzv. tovarima  ;D
Mogu još nekako razumjeti "stručne službe" i njihovo neznanje i nepoznavanje materije, ali ne mogu dokučiti kako to sve IO "amenuje"....

Nakon što smo im ukazali na hrpu propusta i kršenja statuta, zakona i ostaloga, oni se ponašaju kao da ih se to ne tiče i prelaze olako preko toga.
E sada, preostaje ili prijaviti takve radnje inspekciji ili okrenuti leđa savezu i reći zbogom.

Dizanje privatnih tužbi nema smisla od strane pojedinaca, jer to je financijski i zdravstveno iscrpljujući proces koji iako se završi pozitivno ostavlja gorak okus u ustima jer nema prave zadovoljštine u večini slučajeva. Možda je riješenje ipak prijaviti nepravilnosti, u večem broju, pa bi onda država trebala po službenoj dužnosti podignuti tužbu.

A možda je najednostavnije zatvoriti im vrata i pustiti da se sami uruše, jer danas-sutra ovakvim bahatim pristupom svesti će se knjiga na dva slova (par klubova) pa će se onda država upitati treba li nam savez, tj. odvajati sredstva za takvo nešto. Pogotovo ako se ostali organiziraju u druge udruge, npr. CB savez koji je po sredstvima koja dobija od države al-pari HRS-u.

Za našu stručnu službu i pripadajući IO dva attachmenta

9A6JRZ

Ja sam išao pitati kada će biti objavljeno da smo Statut uskladili prema Zakonu o udrugama i dobio sam odgovor samo da ako zatražimo da nas mogu ubaciti preko reda, pa da brže naš Statut pregledaju. Nekima su rekli da je očekivano vrijeme oko godinu dana.

73
73 de 9a6jrz

9A6NDD

Po meni je ovo još jedan od pokazatelja nesposobnosti državne uprave i birokracije... Nema isprike da su vi predali zadnji dan, jer to nije problem udruga, one su predale u zakonskom roku.... a i u zakonu je definiran rok od 30 dana (ako sam dobro pročitao) da uprava to riješi. Sada jesu li nesposobni, da li ih ima premalo ili što već, nije naš problem nego njihov. Naš je problem što nemamo rješenja zbog njihove nesposobnosti da riješe poslove u zadanom roku.
Mogu samo zamisliti kako je nekome tko ulaže brdo novca, živaca i vremena u neki posao, pa onda čeka da mu se država smiluje i da neki papir...

73

9A2QU

U Registru udruga uredno je evidentirano da je statut HRS-a usklađen sa ZOU na skupštini održanoj 18. travnja 2015. pa bi se vjerojatno od tog datuma trebao i primjenjivati (ranije se je računao datum rješenja UDU, ali tada nije bilo kompjutera pa su uredi rješenja izdavali u roku 30 dana).
Dakle, u ovom slučaju je najmanje jedan glas ukraden, jer je maksimalni broj predstavnika 3!
Ako na izborima samo jedan listić ne štima, ponavljaju se izbori na tom izbornom mjestu. Ako na nogometnoj utakmici zaigra neregistrirani igrač, odmah afera i 3:0 za protivnika.
Kakve su posljedice kod nas?
Odmah ću to pitati moje predstavnike u Skupštini!
73,
Željko

9A4QV

Citat: 9A2QU  u 24. Ožujak 2016, 09:22:54
Dakle, u ovom slučaju je najmanje jedan glas ukraden, jer je maksimalni broj predstavnika 3!
Ako na izborima samo jedan listić ne štima, ponavljaju se izbori na tom izbornom mjestu. Ako na nogometnoj utakmici zaigra neregistrirani igrač, odmah afera i 3:0 za protivnika.
Kakve su posljedice kod nas?
Odmah ću to pitati moje predstavnike u Skupštini!
73,
Željko

Evo kad pitaš, pa pitaj onda kako "mrtvaci" imaju pravo glasa i ulaze u kvotu?

9A2QU

Ma, pretpostavio sam da ima i takvih, zato sam napisao "najmanje", a nije mi se dalo trošiti vrijeme i megabajte na ukucavanje 91-nog pasworda u Registru, kad već postoje osobe koje za to primaju plaću.
A odgovor na pitanje u nazivu teme sadržan je u članku 55. (novog) Statuta HRS-a.
Sapineti sat!