• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Forum i HRS

Autor 9A2JK, 09. Kolovoz 2015, 09:11:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Citat 9a6r
Citat:Ako je neslužben onda ono što mi pišemo nitko iz tog IO i ne čita niti uzima "za ozbiljno".
Pa onda pustite ljude da pišu.Konačno zašto bi se vrijeđali?

Pa naravno da su svi forumi neslužbeni  :D
Zato ih treba udaljiti od službene stranice HRS!
Službeni su urudžbirani dopisi, počinju biti mailovi ( ali još ne jer možeš izbjeći potvrdu primitka i čitanja ), faks i, trebala bi biti službena stranica.
IO i tajnica HRS "nemaju vremena" čitati naše "savjete" pa ih Ivo mora preusmjeriti u koš! ( ili ostaviti da se drugi "dive" tolikim iskričavim idejama).

Zašto bi se ljudi vrijeđali ?  ??? Pa to je prirođeno čovjeku. Zbog jednog zareza, ili riječi spusti nos do poda. Mnogi na to odgovaraju agresivno. Moraš priznati da mnogi postovi na ovom forumu prelaze granicu pristojnosti.

73!  Zvone

9A6R

Vrijeđati ne ali konstruktivna kritika se mora uvažavati makar se ta osoba ne slagala sa istom!
Tako je to u demokraciji i uljuđenom društvu.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4OE

Citat: 9A2JK  u 09. Kolovoz 2015, 13:43:07

Ako je ovaj forum za ''ništa ozbiljno'', onda je potpuno normalno za očekivati da ''HRS ne
reagira na ni jedan komentar na Forumu''.

Ipak reagiraju, nažalost prekasno
povod
reakcija
rezultat 0

Nova mogućnost reagiranja, Kup Jadrana,
definirati što je postaja sa Jadrana,
termin vezati uz proslavu Dana Hrvatske ratne mornarice.
Ako je moglo nekad, zašto nebi i danas ili zašto se sramimo obilježavanja datuma vezanih za Hrvatsku vojsku?

Sitnice koje mogu vratiti povjerenje u savez
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2VX

Citat:Ipak reagiraju, nažalost prekasno
povod
Kao što vidiš, Damire, povod je imao 4256 posjeta, ali na žalost ne onih kojih se ticalo:
Citat:Tema: Status radio klubova prema Zakonu o udrugama  (Posjeta: 4256 )
Požurnica je išla drugim kanalima koja je uzrokovala
Citat:reakcija

tako ti je to moj Damire!
Ako hoćeš progurati promjene bilo kojeg 9A i šire, natjecanja, na žalost i ti pristupaš na krivi način kao i ja.
trebaš upoznati KV managera, malo ga počastiti, pa da te posluša, reći mu da ćeš sve za njega odraditi, a on se neka samo potpiše, pa možda i uspiješ nešto napraviti za Kup Jadrana.
Ali to moraš napraviti sada da bi vrijedilo za jednu od dolazećih kontest godina.......
Pozdrav   Zvone

9A6AA

Svjedoci smo nove pojave, koju slobodno mogu nazvati "u očekivanju demokracije".

Naime, sve više naših članova traži pojašnjenje nejasnoća te odgovore na pitanja koji su ključni za njihov rad i postojanje - od HAKOM-a. I sam sam jedan od njih.

Zbog čega se to događa?
Rezultat je to odnosa HRS-a prema članovima.
Nema majci da nešto pitaš predsjednika e-mailom.
Nisi član HRS-a.
Klub je član.
Izvoli se obratiti službeno preko udruge.

Sjećam se Skupštine na kojoj si dobio 5 minuta za raspravu. A Skupština je mjesto gdje bi se i te kako trebalo raspravljati o radioamaterskim problemima. No, onda se neće moći poštovati predviđena satnica... Disonantni tonovi? Toga kod nas ne smije biti!

Kod HAKOM-a to nije problem. Oduvijek smo imali osjećaj da je birokracija (administracija) teret ovog društva, kad ono - sada na HAKOM gledamo kao na ravnopravnog sugovornika kojemu nije ispod časti odgovoriti na upit nas članova.

A tako malo treba do demokracije: otvoriti rubriku (web formu): "pitajte predsjednika".
A da ne kažem da bi se mogao spustiti među raju - na Forum, pa braniti ili objasniti neke svoje stavove.
I događanja.
Naša i ona druga: http://www.hztk.hr/novosti/posjet-celnika-europske-cb-federacije-5-edukativnoj-cb-radionici-u-kraljevici/

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3IV

Na moju žalost, nisam baš nešto pametan, treba mi dugo vremena da nešto shvatim. Napokon, ipak jesam  ;D

Pitanje: ako je forum neslužben, ako tajnica ne čita forum jer je neslužben, ako predsjednik, članovi IO ne čitaju forum jer je neslužben

ZAŠTO ONDA IO DONOSI PRAVILA FORUMA?????

ZAŠTO 1AA UREDUJE PO FORUMU???????

U dokumentima HRS-a www.hamradio.hr je službena stranica HRS-a. Forum kao dio tih stranica nije služben???????

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A8A

Citat: 9A3IV  u 10. Kolovoz 2015, 22:23:35

Pitanje: ako je forum neslužben, ako tajnica ne čita forum jer je neslužben, ako predsjednik, članovi IO ne čitaju forum jer je neslužben

Pozdrav !

Ovo podebljano nije točno jer član sam IO-a i čitam forum ...  ;D

73
Mark

9A2JK

Citat: 9A3IV  u 10. Kolovoz 2015, 22:23:35
...
ZAŠTO ONDA IO DONOSI PRAVILA FORUMA? ??? ?

ZAŠTO 1AA UREDUJE PO FORUMU? ??? ???
...

Damire, definitivno nisam mjerodavan za odgovore na tvoja pitanja, ali valjda imam
pravo komentirati?  ;)

Ta tvoja (i ne samo tvoja) pitanja proizilaze iz nerazumijevanja (molim, dogovorili smo
se, bez vrijeđanja) pojma što je to Internetski forum?

Internetski forum je mjesto za raspravu po određenim pravilima. Forum nije izmišljotina
HRS-a i temelji se na pravilima koja su u osnovi ista za svih milijun foruma na Internetu.
Tko mi ne vjeruje, lako se može i sam informirati (npr. pitati stričeka Google-a ili nekog
drugog ''internestskog stričeka'', ako ovoga prvoga baš ne voli).

Svatko, ali baš svatko, može imati svoju web stranicu i na njoj forum. Tada je on vlasnik
toga foruma (isto kao i HRS).

Vlasnik određuje dodatna pravila foruma, specifična za taj forum, kao npr. teme rasprave,
tko može sudjelovati u raspravi, tko će biti moderator i sl.

Ovaj forum nije službeni HRS-ov forum, zato jer je otvoren za sve ljude ovoga svijeta.
To je samo mjesto koje nam je Savez dao da bi mogli raspravljati o nekim temama. Dakle
samo još jedna od usluga koje nam pruža naš Savez.

Naravno da je moguće imati jedan dio foruma koji bi bio zatvoren za javnost. Preko toga
dijela bi mogli samo članovi HRS-a komunicirati sa Savezom. Druga je stvar da li nam u
današnje doba treba i takav način komunikacije. Možda ne bi bilo loše, ako se tako
dogovorimo ...

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 11. Kolovoz 2015, 08:55:22
Druga je stvar da li nam u današnje doba treba i takav način komunikacije.

Sav apsurd stanja u HRSu se očituje u ovoj rečenici.
Da li nam treba??? A kakav bi oblik komunikacije po tebi bio normalan u današnje doba? Da upite isklešemo u kamenu i pošaljemo na magarcu u Dalmatinsku?
73 de Ivo, 9A3TY

9A7KXP

Citat: 9a3ty  u 11. Kolovoz 2015, 11:09:23
Citat: 9A2JK  u 11. Kolovoz 2015, 08:55:22
Druga je stvar da li nam u današnje doba treba i takav način komunikacije.

Sav apsurd stanja u HRSu se očituje u ovoj rečenici.
Da li nam treba??? A kakav bi oblik komunikacije po tebi bio normalan u današnje doba? Da upite isklešemo u kamenu i pošaljemo na magarcu u Dalmatinsku?

Svaka čast,lijepo si me nasmijao.

73

9A3IV

Mislim da se nije shvatio bit mojih pitanja. Kao prvo, ne interesira me ni jedan drugi forum osim ovog. Ako imam nešto reći o nekom drugom forumu to ću reći tamo, ne ovdje.

HRS je vlasnik foruma. Ali, vidjeti neki odgovor na ovom forumu je jako teško. Evo, postavit ću konkretno pitanje. Za HRSVKS je u planu ove godine izdvojiti 4160 kn. Za nešto što je ugašeno? Ili sam ja nešto krivo shvatio? Što će se napraviti sa tim novcima? Tko je zadužen za posao?

Forum je mjesto komunikacije i rasprave. Tko će mi odgovoriti na to pitanje? Vlasnik foruma. Ili ja raspravljam sam sa sobom?

Znači, postavio sam konkretno pitanje. Želim konkretan odgovor. Izvršni odbor, tajnica, predsjednik, menađeri, na potezu ste

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A3TY

Službeni ili neslužbeni ovo je HRS-ov forum i ako ništa drugo onda bi barem bilo moralno da se odgovorne osobe iz struktura HRS-a jave kad se postavljaju pitanja iz njihovog djelokruga ili kad se raspravlja o njihovom radu (ili neradu), njihovim odlukama,.... Ovako ispada, u najmanju ruku, da se srame odluka koje su donijeli i ne žele stati iza njih.

No, s obzirom da nam je moral očito na niskim granama postoji i drugi način. Skupština HRS-a može narediti webmasteru da otvori posebnu kategoriju unutar foruma te isto tako može narediti svim osobama u strukturama HRS-a da moraju aktivno pratiti tu kategoriju i odgovarati na upite iz njihovog djelokruga.
Ako nisam jedini kojem se ovo čini kao tračak nade za pokretanje korjenitih promjena u HRS-u mogu pripremiti dokument za download koji bi , naravno, trebalo ovjeriti od strane matičnog radio kluba, člana HRS-a, jer mi pojedinci, kao što to već ptice pjevaju na grani, nemamo nikakva prava po pitanju odlučivanja u HRS-u. (Imamo samo obvezu plaćanja "članskih" doprinosa  :( )

73 de Ivo, 9A3TY

9A6WW

Citat:Tko će mi odgovoriti na to pitanje? Vlasnik foruma. Ili ja raspravljam sam sa sobom?

Na forumu se ne raspravlja s vlasnikom foruma (u principu nebitno je ko on bio), vać s učesnicima u forumskoj temi (ma tko god on bio, npr. s menom, 2JK, 3TY, ... i svakom drugim tko se voljan javiti, uključivši i članove HRS IO).

Zabluda je da je forumski post javni protest tipa novinska "pisma čitalaca" za prozivanje "odgovornih". Naravno da na forumu možemo pisati o svakoj temi (u okviru pravila), ali ne možemo ultimativno zahtjevati nečiji odgovor (da ne govorim da ponekad prozvani i nisu članovi ili aktivni članovi foruma). A forum feedback je stvar dobre volje pojedinca...

Pretpostavljam da HRS ima e-mail adresu za  pitanja, gdje je se očekuje da netko u resoru pitanja ima obavezu odgovoriti. I naravno, bilo bi lijepo kad bi pitanja i odgovori bili dostupni javnosti na HRS stranicama, pa ako ima potrebe, i prodiskulirati ih na forumu.

73's
P.S. sada vidim da je 3TY odgovorio prije mene, ali u biti ne mijenja puno na stvari, pa neka tekst ostane kakav je bio izvorno...

9A3IV

Sve više mi se čini da mlatim praznu slamu. www.hamradio.hr je mjesto gdje BI TREBALO naći odgovor na svako pitanje u vezi radioamaterizma u 9A. Bilo to službene obavijesti, novosti, upozorenja, forum. Siguran sam da svi čitaju forum, pa i članovi IO, tajnica, predsjednik, menađeri..... Samo to ne žele priznati i kao što je rečeno malo više gore, neće stati iza svojih odluka.

Mene i dalje zanima za što će se utrošiti 4160 kn namijenjenih za HRSVKS.

Bit ću i dalje član HRS-a. Samo zbog QSL biroa. 10 ili 15 qslki je dovoljno da mi isplati članarinu, a dalje samo štedim. To sam ja, koji ne koristi lotw i tako dalje. Za one koji koriste informatiku, HRS im netreba ni za to.

Želio bih da se netko iz IO javi i komentira. Jer sve ostalo je samo rasprava sam sa sobom.

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A6R

Ja predlažem osnivanje još jedne RA udruge.Legalne,registrirane,sa OIBOM 
naravno.Gdje piše da mora biti jedna ??? Pa neka ljudi biraju udrugu koja im više daje,paše itd.Veći izbor,ništa drugo.QSL buro može biti u privatnim rukama jer HRS i tako ne zanimaju kartice. ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!