• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IARU 2015

Autor 9A5TO, 08. Srpanj 2015, 10:30:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TO

Tako upravo kaže da je preostalo do  IARU HF Worldchampionship na http://www.da0hq.de/ oni i kada "gube" prvo mjesto se ne predaju.
A mi?
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A5TO

Fulao sam 2 Tage 2 Stunde 22 Minuten.  :-X
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A3AG

Es geht loss am Samstag 1200Z .......  :)

potražite nas na 40m SSB

FT-1000MP + 1,5kW + OB4-40 - RUN
IC7600 + 800W + 2el - INBAND

73 svima koliko vas ima

Saša, 9A3AG

9A2VX

A jeste našli naslov teme...
Ja mislio da se netko izgubio prije toliko dana  :'(

Možda se i čujemo pa da vidim i tu majcu od 9A0HQ na svojim leđima  ;)
Želim vam 1. mjesto!
Zvone

9A5TO

Citat: 9A3AG  u 09. Srpanj 2015, 12:20:17
Es geht loss am Samstag 1200Z .......  :)

potražite nas na 40m SSB

FT-1000MP + 1,5kW + OB4-40 - RUN
IC7600 + 800W + 2el - INBAND

73 svima koliko vas ima

Saša, 9A3AG
Pozdrav Saša!
Odlično, vas nikad nije bilo teško dozvati pa se čujemo. Pokušat ću i ove godine 12x odraditi HRS, ali zbog ograničenosti s vremenom se ovaj put ne mislim patiti dozivajući zbog nepovoljnih propagacija pojedine postaje u nekoliko navrata +30min. Nakon 2-3 CQ koje čujem "u prazno" ako na poziv ne dobijem niti "?" odoh QSY.
U gradu imam(o) 100W + PRO67B + inverted V dipole.

GL svima 9A0HQ!

P.S. Neka se nitko ne ljuti, ali zanimljivo kako se tek nakon "bockanja" pojavi službena obavijest... ali bolje i tako, nego da se u nedjelju navečer čudimo što smo propustili za vikend...

9A2VX

Citat:P.S. Neka se nitko ne ljuti, ali zanimljivo kako se tek nakon "bockanja" pojavi službena obavijest... ali bolje i tako, nego da se u nedjelju navečer čudimo što smo propustili za vikend...
P.P.S. Oni su u velikim pripremama. Daj Bože da budu prvi!
reklamiraju se " leva-leva", pa nije čudo što dobivamo info na "kapaljku"

9A4OE

HRVATSKI RADIOAMATERSKI SAVEZ ZAGREB   9A0HRS,9A0HQ,9A0A,9A0ZG,9A0OS,9AOST,9A0RI   AR 9.3.2010. -  8.3.2015.

Valjda su se sjetili?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5TO

Uskoro 1 Tag und 1 Stunde 11 Minuten  :)
Još kap o rasporedu ostalih lokacija bi dobro došla. Ali nije nužno, znamo nešto i o goniometriranju.

GL!

9A2VX

Countdown bis zum 11. Juli 2015 12:00 UTC / 14:00 MESZ :

4 Stunden 47 Minuten

A naš 9A0HQ nije taknuo svoje stranice još od 2012. godine!
http://www.cro-cc.net/index.php/9a0hq-mainmenu-38

9A3MN

kako je prošao 9A0HQ?? mogući plasman???

73! Zlaja 9A3MN

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A2EY

Kao što je u zadnje vrijeme čest slučaj, tako i na ovu temu dolazim sindromom "kasno paljenje". Pokušavam to tumačiti QRLL-om. No, IARU HF 2015 za mene je bio tehnološka prekretnica. Nakon 50 godina klasičnog radija, konačno jedan contest odrađen SDR tehnologijom. Totalno drukčije, vrlo zanimljivo. FLEX-1500 ima prijemnik klasu bolji od mog miljenika FT-817. Na koncu je, uz neizbježnu QRP kategoriju, odrađeno 530 veza i cca 200k PTS. Možda bi se i sa FT-817 napravio sličan rezultat, ali se tad nebi mogao hvalisati mojim tehnološkim skokom.
Pozdrav & 73
     Željko 9A2EY

9A2JK

Bravo Željko!
530 veza u 24 sata (uz pretpostavku da si radio svih 24 sata?) je rezultat koji mnogi
ne bi napravili ni sa 1 kW. O QRP FLEX-1500  5 W da ne govoriomo.
Još kad bi nam ''odao'' kakve antene si koristio ...

73 ES GL
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2EY

Hvala Martine,
Da, zaboravio sam napisati da je korištena antena Butternut HF6V (vertikalka 7,9 metara dugačka s po jednim radijalom za svaki band). Od 14 MHz do 28 MHz radi solidno, ali 3,5 i 7 MHz tako, tako. Radio sam oko 20 sati, pa sam dva dana osjetio pijesak u očima HI. Inače, FLEX-1500 ima odličan prijemnik, ali postoji jedan ozbiljan problem kašnjenja signala koji ide na antenu. Zbog toga sam koristio "vanjski" elektronac s njegovim CW monitorom. Kod SSB veza morao sam PTT držati još cca 1 sekundu nakon izgovorenog inače mi to odreže (hvala Vladi 9A2TX na upozorenju na početku ctesta). Kao što već napisah, vrlo zanimljivo, potpuno novi pogled koji me doduše malo baca prema struci, jer godinama koristim analizatore frekvencijskog spektra, a ovo je tako slično. E sad čekam neki "big game" ctest (CQ WW), pa da vidim hoće li se moje oduševljenje nastaviti.
Puno pozdrav & 73
         Željko 9A2EY

9A4QV

Citat: 9A2EY  u 19. Srpanj 2015, 13:36:21
Da, zaboravio sam napisati .....
I sada slijedi tužan dio priče  8)
Inače, FLEX-1500 ima odličan prijemnik, ali postoji jedan ozbiljan problem kašnjenja signala koji ide na antenu. Zbog toga sam koristio "vanjski" elektronac s njegovim CW monitorom. Kod SSB veza morao sam PTT držati još cca 1 sekundu nakon izgovorenog inače mi to odreže (hvala Vladi 9A2TX na upozorenju na početku ctesta).
To je jedan od problema zbog kojeg rijetko koji SDR primopredajnik možeš probati live, dakle na antenu na sajmovima. Kad ih upitaš za latenciju, kolutaju očima i odjednom ne razumiju što pitaš. Naj originalniji mi je bio jedn predstavnik koji mi je pokazao, latencija, pa nema je, vidis - ja kucam i odmah se cuje na slusalice.... ;D A šta ide u antenu - to te ja pitam 8)
E sad čekam neki "big game" ctest (CQ WW), pa da vidim hoće li se moje oduševljenje nastaviti.
Puno pozdrav & 73
         Željko 9A2EY
Mislim da će ti oduševljenje splasnuti, i da ćeš učiniti vjerovatno što i predhodni vlasnik uređaja, prodati ga nekom dalje i onda kupiti (puno) skuplju igračku koja ima prihvatljivu latenciju.

Jedan od najboljih SDR uređaja s obzirom na uloženo-dobiveno je ELAD FM DUO, uređaj radi u sdr modu kao stand-alone, u PC modu, a može istvremeno raditi 6 prijemnika. Performance su zavidne za tako malo kutiju. Kvaliteta i izrada proizvoda na visokom nivou. Latencija OK...

QV