• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Palagruza

Autor 9A6AA, 07. Srpanj 2015, 17:05:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Tome treba dodati okruglo 1000,00 EUR za smještaj.
"DX never sleeps..."

9A6R

Tamo je smještaj "hotelski",ustvari to su pravi apartmani.Kad sam ja bio 1999 spavalo se na podu u vrećama i svašta je noću migoljilo po nama. :o
Ovo sad je luksuz kojeg naravno treba i dobro platiti.
GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Lijepo vrijeme. Ugodno društvo.
Veze ce se pojavljivati na codxg.org

73 s Vele Palagruze.
"DX never sleeps..."

9A6AA

Danas je zadnji dan.
Zanimljiva statistika je prikazana na https://www.codxg.org/expedition/palagruza/stats
Uz šetnje po otoku, ronjenje i plivanje... u logu će uskoro biti 7000 QSO.
Nažalost, zbog nestabilnog vremena otpale su aktivnosti s okolnih otoka.

Zaključili smo da po povratku doma trebamo poći u teretane a naš kuhar Franjo, 9A2MF, na godišnji odmor.

U srijedu su lanternu, u sklopu studijskog putovanja, osjetili polaznici XVIII generacije Ratne škole "Ban Josip Jelačić". Njih dvadesetak došlo je helikopterom što je pobudilo našu znatiželju. Obišli su i naša radna mjeste te se raspitivali koja je naša misija te tko nas financira. Naši su ih odgovori malo iznenadili... Posebno ih je začudila naša oprema za EME veze. Posjeta je bila sastavni dio nastavnog plana i programa za najvišu razinu časnika te dužnosnika drugih tijela državne uprave.
"DX never sleeps..."

9A6AA

Ekipa je jutros rano krenula iz Vela Luke. U Splitu nas je dočekao Tom, 9A2AA, s kojim smo porazgovarali o našim iskustvima. Tom se prisjetio i svoje prve expedicije na Palagrużu tamo-davno-i-neke.
DL ekipa je ostala u Splitu razgledati grad a 9A dio je na putu doma.
U logu je cca 7700 QSO
"DX never sleeps..."

9A2JK

Ovo se zove ''brza brzina''.  8)
9A8DXG log je već na LoTW.
OQRS je već aktiviran i radi. Za QSL preko biroa ne treba slati svoju (uštedimo posao Marinku),
nego samo zatražiti ''online''.

Sve pohvale i hvala za QSO.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6AA

Zanimljivo je, a opet nikakva mudrost, kako smo riješili internet s Palagruže.
Prvo su dečki iz DL-a poslali dopis T.comu s upitom glede rasprostranjenosti mreže na tom području, navodeći Palagružu kao ciljanu destinaciju. Ubrzo je stigao odgovor u kojem od njih traže točnu adresu i kućni broj!
Nije bilo nikakvog konstruktivnoga odgovora na opetovani e-mail s objašnjenjem da je riječ o Palagruži.

Kada smo vidjeli da je Palagruža u područji pokrivenosti T-comove 3G mreže, odlučili smo se za opciju paketa koji obuhvaća neograničeni internet u trajanju od 7 dana (85,00 kn). Po dolasku na otok, Anton, DL8WA, spojio je stick preko računala na svoj razdjelnik te nam omogućio WiFi konekciju u nekoliko soba na drugom katu.

Moj mobitel (inače, preko Vip-a) tada je oživio pa sam bez problema primao e-mailove, poruke preko WhatsApp-a  te ostvario nekoliko video kontakata preko Skypa.

Cijela ova skalamerija je prije svega trebala poslužiti uploadanju logova i pokoje slike, kako su dečki i zamislili.

Dolje:
- odlazak s Palagruže
- predah u Splitu
"DX never sleeps..."

9A4WY

Aaaaaa bonace pri odlasku... :-)
Jel' izdrza 706??
4WY
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A6AA

Citat: 9a4wy  u 07. Lipanj 2016, 22:25:14
Aaaaaa bonace pri odlasku... :-)
Jel' izdrza 706??
4WY

S vremenom smo bili zadovoljni. Ni par kapi nije pokvarilo opći dojam.
706 je cijelo vrijeme bio u pripravi. Naime, svjetioničari su svaki dan prijetili nekim nevremenom tako da na manje otoke nismo ni išli.
Peh je bio i u tome što je njihova smjena bila 31. svibnja, tako da svjetioničare nismo uspjeli animirati da nas prebace. Čak ni do Male Palagruže...
"DX never sleeps..."

9A6R

Za aktivaciju tih hridi,sika i otočića bi trebalo imati brzi gliser,gumenjak.Kad se vidi da je vrime OK,skok u njega i u aktivaciju.Svjetioničarima se neda to raditi.Možda bi pristali ako bi im se dobro platilo,uostalom kao što vrijedi za sve ljude. ;) Bio sam ja dolje,znam kako funkcioniraju.Jedan od sunca ispečeni kolega je litru maslinovog ulja od jednog svjetioničara otkupio za pogolemu svotu.Ulje mu je poslužilo za mazanje opeklina.   :'(  Tko mi ne vjeruje nek se malo raspita.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Predstavljanje radioamaterske expedicije ,,Palagruža 2016" održati će se dana 27.9.2016. (utorak), s početkom u 18.00 sati, u kinodvorani Zagrebačke zajednice tehničke kulture, Trg žrtava fašizma 14 (podrum).
Predviđeno vrijeme: 60 minuta.

Expedicija je trajala 8 dana (28.5. - 4.6.2016), a u njoj su (pored 6 njemačkih), aktivno sudjelovala i 3 naša radioamatera, člana Radiokluba Hrvatska Flora Fauna: Mladen, 9A2NA, Franjo, 9A2MF, i Emir, 9A6AA.

Voditelj prezentacije: Emir, 9A6AA.

73
"DX never sleeps..."

9A6AA

Prije par dana stigle su 9A8DXG QSL-ke iz tiskare.
Jučer su Anton, DL8WA i Robert, DK2RO, poslali odgovore za sve izravne upite.
"DX never sleeps..."

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A5HZ

Pregledao super. Bar sam bio na ovaj način s vama  :D 
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A6AA

Zlatko,
drago mi je da ti se svidjelo. Planirali smo iduće godine organizirati expediciju samo za članove RK HFF, no to će ovisiti o lovi koju ćemo dobiti od Grada Zagreba. S obzirom na turbulencije koje slijede na nivou Grada, bojim se da ništa od toga. Naime, troškovi od Splita do Palagruže, uključujući i dva noćenja na Korčuli, gorivo za nas i agregat, dođu cca 500,00 Eura po osobi...

Evo, video je i na na YouTube-u: https://www.youtube.com/watch?v=gsbRjhgMoTI

73
9A6AA
"DX never sleeps..."