• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tranzistor?

Autor 9A1X, 22. Lipanj 2015, 11:42:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1X

Mjerim tranzistore BF224 i tranzistor ima propusnost izmedju kolektora i emitera u jednom smjeru, u drugom smjeru nema prpusnosti. Baza-emiter, i baza kolektor normalno propusni u jednom smjeru. Pretpostavljam da je tranzistor neispravan, jer nebi smio imati propusnost kolektor-emiter niti u jednom smjeru?
Kupio u Zagrebu u jednoj trgovini 40-ak tranzistora BF224 i 15kom ima propusnost kolektor-emiter u jednom smjeru.
Jos se nisam susretao da tranzistor vodi samo u jednom smjeru kolektor-emiter.  ???

9A3MR

Zar BF244 nije FET?

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A1X

Neee BF244 nego BF224. Evo datasheet.

9A3MR

Tako to biva kad čitam napreskok. ::)

Da je BF244 to bi objasnilo neke stvari...ovako...nezz.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A4WY

pretpostavljam da vodi kad na C dovedes - od instrumenta a na E + posto je NPN.
ako je tako onda je tranzistor ispravan,jer cesto ovi HF vode tako...e sad zasto 15 od 40? to neznam
Kiko,9A4WY
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A2SB

Ma nema brige taj je OK...frka je u onome što piše ...silicon planar epitaxial tr....to objašnjava puno toga.Samo naprijed-testiraj...Gl
Z/sb

9A1X

Pozdrav Kiko, Zlatko!
Je, tranzistor je ispravan kao sto obojca kazete i upravo provodi kad na kolektor dovedem (-).
Evo da rijesim misterij kojeg sam danas otkrio. Naime gradim log-detector po S53MV i naravno kupio ja vise tranzistora jer ide 20+1 tranzistor. Nisam ni primjetio da mi je trgovac dao 2  razlicita proizvodjaca, a ja kako sam trpao tranzistore na plocicu nisam na to obracao pozornost, i naravno jedan log detector radi a drugi ne.
U cemu je bila kvaka? Ovaj prvi koji je radio imao je prvih 6 tranzistora od istog proizvodjaca, a drugi log detector je imao prva dva tranz. od razlicitih proizvodjaca i opa, neradi. Eto, vjerojatno zbog razlicitih karakteristika tranzistora, log-detector nije radio. Sad sam uvalio tranzistore od istog proizvodjaca i sad je OK!