• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DHL + carina

Autor 9A5TO, 08. Lipanj 2015, 20:15:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TO

Zdravo!

Zanimaju me iskustva carinjenja i kvalitete usluge pošiljki vrijednosti +200€ koje prevozi DHL.
Jedan ili oba smjera: zemlje EU - 9A, 9A - zemlje EU.

Hvala, 73!

T.

P.S. Može i na mail: mojznak<at>hamradio.hr
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A1X

Bok Tom,

nema carinjenja na zemlje EU, dakle posiljka na vrata. Ako kupujes izvan EU onda normalno slijedi 125kn troskova koje DHL uzme sebi plus 25% PDV i cca 5% carina. Imam jako lose iskustvo sa DHL-om, kao prvo spori su, kad kazem spori, onda to znaci da posiljku cekam i do 7 dana tu u Zagrebu (BTW pratio sam posiljku i iz Hong Konga je dosla za 13 sati, da za 13 sati u Zagreb, a u Zagrebu je stajala 7 dana). Druga stvar s kojom nisam zadovoljan sa DHL-om je sto su mi obracunali 2 puta, tj. platio sam 2 puta. Jednom ja preko uplatnice i drugi puta moj otac (jer ja nisam bio doma).
Kad sam ih nazvao i objasnio problem i zasto je moj otac morao jos jednom platiti, rekli su mi da nisu dobili email sa  fotokopijom uplatnice, a jasno je pisalo na koji mail se salje fotokopija uplatnice. Niti je slijedila isprika, jos sam ja ispao kriv. DHL Hrvatska=CityEx=Amateri

PS. preplaceni iznos mi je bio u potpunosti vracen
73, Srecko

DK8ZZ

Iskustvo slanja uredjaja iz DL u 9A:

ponedjeljak u posti (seoskoj) predan paket
Srijeda u 10h ujutru uredjaj bio kod primaoca.

DHL
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A6M

DHL
Paket (FT 1000)  iz DL poslan u utorak oko podne  ,stigao  u KŽ na poštu u petak u 06:00.  1200 km  Poštarina 40€
Bez oštećenja

Neki dan sam pitao DHL HR  koliko je cijena za paket težak 2,5 kg  iz  HR (Križevci) do
s5 (Novo Mesto)
1300,00 kn,   Ma vi se šalite, ne jako smo ozbiljni kaže službenica.

73

9A4QI

Često dobivao pošiljke EU-Hrvatska preko DHL.Nisam imao primjedbi.Problemi su se pojavljivali jer DHL Hrvatska dostavu
pošiljke prepušta Hrvatskoj Pošti.Na relaciji Hrvatske Pošte - kučna adresa se dešavaju problemi.Ne kao pravilo ali prečesto za moj ukus.DHL 5 , Hrvatske Pošte -3.Nije bilo pitanje ali možda nekog zanima.Kod pošiljki izvan EU gdje se plaća carina
i pdv moguće je DHL Hrvatska dati punomoć za obavljanje carinskih formalnosti pa onda cijeli iznos platiš poštaru kod uručenja pošiljke.Zgodno za one kojima carina nije blizu.Slanje u obrnutom smjeru nisam pokušao.Iz iskustva znam da obični šiping nije skup ali dodatne opcije (osiguranje,lomljivo,pažljivo rukovanje.fast tracking itd) mogu apsurdno povećati cijenu.Nikola 9a4qi

9A4QV

Da to su ti odnosi i "harac" koji se primjenjuje na nama, jer ipak mi smo najveci Europljani pa i najvise moramo platiti sukladno nasim primanjima. ;D

Ako slucajno radite k tome jos sa Western Union onda vam se moze desiti ovakva situacija:
Primate novac putem WU koji stize iz Canade, protuvrijednost 999 CAD. Ako radite transakciju iz udobnosti svoje fotelje (bez da cekate beskrajne redove u smrdljivim i zagusljivim prostorijama poste) direktno sa svojeg bankovnog racuna tipkajuci po dlanovniku to ce vas zadovoljstvo kostati 18 CAD (nesto manje od 100kn).

I primate li taj novac na posti (sto je procedura slicna ulasku u Bijelu kucu) i kazete, sorry, je li mogu ja taj novac vratiti njima ili koliko bi kostalo da ja njima posaljem istu vrijednost ? Nema problema odgovara sluzbenica, to ce vas kostati samo 340 kn plus kunu po svakoj rijeci koju zelite dodati. Je li to neki drugi WU pitam ja, ne to je taj isti WU odgovara ona  ;D

Naravno, po preuzimanju novaca desavaju se razne samo Hrvatskoj posti znane nebuloze.
Kao identifikacijska isprava ne priznaje se vozacka dozvola unatoc WU aplikaciji koju koriste gdje se vozacka dozvola moze koristiti za identifikaciju i to je jasno naznaceno.
Naravno, jos jedan primjer kako smo mi najveci Europljani  ;D

QV

9A3XV

Nisam na kraju koristio uslugu jer sam po uređaj išao osobno, ali ponuda špedicije DPD za dostavu uređaja je bila:

"Cijena prijevoza iz Austrije za 1 paket težine 10 kg iznosi 187,00kn+5,5% dodatak na gorivo+PDV.

Predviđeno vrijeme dostave je 2 radna dana od pokupljanja paketa."

Meni se cijena čini korektnom..

73xv
73 Sale, 9A3XV

9A9Y

Pokušajte sa Fedexom imati posla, pa da vidite što je papirologija, harači, prijevare, laganje i ostalo...
Shiranu ga hotoke

9A7BCP

Ja sam na ebayu kupovao i slali su mi DHL -om, 8,79 € 60/30/15 cm do dva kila. Samo se dogovoriš sa prodavačem , odgovara li mu . :)

9A5TD

Sa svim tim DOMACIM predstavnicima DHL-a, FED-EX, i slicno je uvijek ista prica do sljedeceg momenta:

- kada nastane problem samo trazite ime i prezime vodje odjela, psimeno ocitovanje i jasno i glasno navedite da saljete cirkularni dopis u HEAD OFFICE, doduse govorim to iz iskustva pravne osobe i znam da se situacije drasticno mjenjaju kada shvate da nemaju posla sa naivcinama..Za obicne smrtnike ih u pravilu boli ona stvar...