Jako loš princip!
Održi 50 veza za onih 30-tak koji te čekaju i onih 20-tak koji slučajno nalete - pa idi dalje!
Tim principom se favorizira manja skupina lovaca, a oni s udaljenijih lokacija, koji su isto tako zainteresirani za nacionalne otočne programe - vrlo će teško odraditi neki otok. Naravno, time se pogoduje i aktivatorima a legitimitet im daje upravo navedeni mali broj lovaca. Dakle, ne "iskrcaj se, aktiviraj, kreni dalje..." već "iskrcaj se, aktiviraj, i daj mogućnost mnogima da te odrade...". Očigledno, riječ je o dva različita pristupa, odnosno o različitim pogledima na odnos lovac-aktivator.
Dragi moj profesore, bolje svašta pojest nego svašta reći.
Znam da boli, ali moraš se naučiti nositi s tim. Bolje i za tebe i za nas. Imao si priliku ali si je prokockao ne slušajući magarce a uvijek sam ti govorio da čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek. Istina?
I bolje je nabijati veze nego hiperproducirati (CI) reference, pa ti njihov broj "kreira" pravila.
O broju potrebitih veza nebih. Ako si slučajno zaboravio za tvoje vladavine ih je bilo potrebno 25, mnogo kasnije nakon pustog "grintanja" nas morskih je pomaknuto na 50.
Zbog toga je jedna aktivacija trajala točno 12 minuta. Jel' tako Oto?

Osobno ne podržavam aktivacije tipa "islands hopper" ali ako većina tako želi onda poštujem njihovu volju.
Tvoja lista je od 1246 rvackih otoka, otočića i hridi imala u startu 152. Kasnije je u više navrata proširivana na 500 i nešto.
Ja sam novu listu u startu postavio na tisućicu jer za mene jednaku vrijednost ima hrid Šilo ispred splitskog škvera i naš najveći otok Cres. I nisam se pravio pametan nego sam slušao glas naroda i uvažavao svačije mišljenje, ali se nisam dodvoravao Balisteru.
Ne sjećam se da si ti dao neku konstruktivnu kritiku. Samo žuč.
Kao što rekoh, IOCA pravila se ne mogu popraviti. Ni ona za Godišnju diplomu.
Jedino promijeniti.
To je tvoje osobno mišljenje i ne osporavam ga, a pravila ćemo mijenjati samo ako kritična većina lovaca i aktivatora to bude argumentirano tražila. Zašto ne, nisu zapisana u kamenu.
O turističkim aktivacijama nebih, tu si ti ipak osvjedočeno doma. I ne, ni najmanje ti ne zavidim.
Po meni ipak više čari ima u pasari s Tomosom 4 nego u Cesni ili Elanu xyz.
Ne mislim više o ovoj temi polemizirati na forumu, svi vi koji imate potrebe se osvrnuti na ovaj tekst možete to napraviti na PM, email, mob, tel pa čak i putem pošte, bez obzira da li će tekst biti pravopisno i gramatički točan. Razumijet ćemo se mi.
Ajde živili vi meni a i ja vama.