• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Godišnja priznanja IOCA programa

Autor 9A5N, 25. Svibanj 2015, 10:09:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5N

Prvo da odgovorim profesoru kad me opet "vuče za jezik".

Umjesto da čitaš tuđa, pročitaj svoja pravila!
U pravilima piše da aktivator treba pripadajući log, u ADIF obliku, obvezno poslati 9AFF Program Manageru.
Papirnati logovi se nigdje ne spominju. Dobrodošlica koju iskazuješ ovdje, u pravilima se ne navodi.
Da li su nekome papirnati logovi prepisivani ili ne, ne znam, ne pratim.

Ja ispisivanjem 9AFF reference na QSL kartama, kako je to navedeno u pravilima, iskazujem svoju privrženost 9AFF programu i prihvaćam Pravila.
To što mene ne zanima uključivanje u program 9AFF diploma (piše da je prema želji) i ne dokazujem aktivacije ne znači da neću lovcima, koje to možda zanima, skrenuti pažnju da mojim QSL kartama mogu potvrditi neku od 9AFF referenci u skladu s pravilima.
Ipak se radi o 9A programu bez obzira na to tko, kako i s kojim motivima ga vodi!

Mladene,

Aktivatori su i do sada uglavnom slali kompletne logove makar to nije imalo nekog značenja.
Naravno da će im se sada preporučiti slanje cijelog loga u ADIF formatu kako bi se baza lako i kompletno punila.

Korak po korak, treba krenuti a ostalo će se rješavati "u hodu".
Ali kad ti netko zlonamjerno podbija kajle, pljucka i svaku raspravu o temi koja ga "navodno" uopće ne zanima pretvori u svađu, nije lako!
73 de Neno 8)

9A3SM

Neno,

Zlonamjerne "pridike" zanemari i ništa novo što do sada nismo doživjeli.
Primjedbe sa dobronamjernim prijedlogom  za poboljšanje prihvati i ne osvrći se dalje šta se piše nego tko to piše.
Nemamo svi znanje informatičara programera pa da si pravimo program po svojim željama ali Emir zaboravlja da je do " skora " i on prikupljao logove i ručno obrađivao bodovne i rank liste ...
Za sada ću se suzdržati od daljnjeg nabrajanja ili prozivanja.
Tko želi pomoći uvijek je dobro došao bez obzira iz kog programa bio i za koji program radi(mo) u konačnici sve je to za 9A ...
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A6AA

Citat: 9A1IW  u 31. Svibanj 2015, 09:33:59
...
Podrška nekom eminentnijem "dođošu" iz Ojrope je važnija od podrške vlastitom kolegi u 9A?
Ovo je hamspirit u čistom zalasku, rekli bi osjetljiviji.

Boris,
Sam biram prijatelje, bez obzira od kuda su. Dakle, ne razumijem kako radioamateri mogu biti "dođoši".
S druge strane, pomažem svima kojima mogu pomoći. Ja nemam "vlastitih kolega". Tako sam se odnosio i prema tvom ocu kada je trebao poći u Afghanistan, mada ga nikada nisam upoznao. On je za mene bio radioamater kao i svaki drugi, te sam mu na prijedlog jednog radioamatera ishodio (bez negativne konotacije) radioamatersku dozvolu za rad iz te zemlje. Zar ne? Hamspirit? Mislim da je.

Da se, samo nakratko, vratim na temu:
Par postova unazad rekao sam da mi se čini da HRS ima snage i znanja IOCU podignuti na viši nivo. Kada program (nazovimo ga - robot) za obradu IOCA logova bude gotov, nema prepreka da ustupimo 9AFF logove, koji se odnose na otočne aktivnosti. A njih ima podosta. Naravno, bili bi tu i Tomovi (9A2AA) logovi koje smo dobili u papirnatoj formi, mada on, kao i 9A5N ne sudjeluje u aktivatorskom dijelu 9AFF programa (Radili su zajedno). No, on nam je logove poslao a ovaj drugi - nije. Na temelju podataka iz 9A5N QSL-ki koje su lovci poslali, formirali smo adif fajlove (logove) te ih uploadali na Sovu.

Ne mislim se više javljati po ovoj temi.
"DX never sleeps..."

9A1IW

Citat: 9A6AA  u 31. Svibanj 2015, 21:34:56
Dakle, ne razumijem kako radioamateri mogu biti "dođoši".

Utoliko gore. Svi su dobrodosli, no nasi decki nisu. OK, lijepo je znati. Animoziteti koje stvaras ce ti rezultirati time da ce ti se sve manje i manje ljudi javljati na CQ. Bojkot FF projekata je jedan od nacina.

Tako sam se odnosio i prema tvom ocu kada je trebao poći u Afghanistan, mada ga nikada nisam upoznao.

Mala napomena, ja sam htio sam rijesiti dozvolu za mog starog, no ti si to preuzeo na sebe. Prisjeti se.
No, da mi to rijesimo, reci ti meni koliko je to kostalo i na koji nacin cu kompenzirati tvoj trud, pa da budemo kvit? Moze li tako? To je po meni najfer opcija, bez zle krvi.

Ne mislim se više javljati po ovoj temi.

Mda, to je vec uobicajena praksa ignoriranja diskusije.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A5N

Kratak osvrt na posljednji profesorov post.
Citat:S druge strane, pomažem svima kojima mogu pomoći.
Nedostaje "osim onima koji su ...."
Hamspirit se može lako dokazati, recimo slanjem QSL karata Reniju.
Ostalo je prokomentirao Boris.

Zahvaljujem se na ponudi da se ustupe logovi s IOCA aktivacija koje su u bazi 9AFF programa.
Međutim, ti podaci odnose se na aktivacije prije 25.5.2015. i samo su "kap u moru".
Da li će se i kako IOCA aktivnosti prije tog datuma uključiti u bazu podataka treba tek vidjeti.
Ipak se radi o stotinam i stotinama aktivacija tijekom dvadesetak godina i pitanje je kako sve te podatke prikupiti što ne zanči da se neće raditi na tome.

Trenutni prioritet su, kako to profesor naziva, robot i logovi s aktivacija nakon tog datuma.
S obzirom da 9AFF program ima robot koji u potpunosti odgovara IOCA programu, ustupanje istog bila bi prava ponuda suradnje.
Korištenje istog robata sigurno bi omogućilo jednostavno povezivanje IOCA i 9AFF baza u djelu gdje se preklapaju.
Kako 9AFF program nije samo profesor, možda će netko od ljudi uključenih u program biti spremniji na konkretnu suradnju i svoja postignuća proširiti na ostale 9A programe.

Citat:Naravno, bili bi tu i Tomovi (9A2AA) logovi koje smo dobili u papirnatoj formi, mada on, kao i 9A5N ne sudjeluje u aktivatorskom dijelu 9AFF programa (Radili su zajedno). No, on nam je logove poslao a ovaj drugi - nije.
Ponovno se pokušava plasirati stav da 9A5N, odnosno ja, imam nešto protiv 9AFF programa.
Točno je da je Tom poslao svoje logova a ja nisam ali informacija opet nije potpuna.
Od Toma su logovi zatraženi a od mene nisu. Tibi, HA3HP se ne spominje.
Ne čitam tuđe misli!
Ako je profesor moje logove iz bilo kojeg razloga želio, trebao mi je to reći i logove bi dobio.

Citat:Na temelju podataka iz 9A5N QSL-ki koje su lovci poslali, formirali smo adif fajlove (logove) te ih uploadali na Sovu.
Zbog toga ne vidim razlog zašto se stalno povlači pitanje slanje / ne slanje logova.
Ne znam IOCA aktivatora (ipak znam, 9A6AA) koji ne odgovara svim lovcima na primljene QSL karte i razmjenu QSL karata treba zadržati.
Osobno, QSL karte marljivo sakupljam, imam ih već poprilično (Tom ih valjda ima preko tone) i želim ih sakupljati i dalje, kao i Tom. Pretpostavljam da to žele i ostali aktivatori.
e-logovi u tom sakupljanju samo odmažu i osobno ih ne podržavam osim za određene namjene.
Zbog toga će moj prijedlog IOCA radnoj grupi biti da se elog, ako se uvede, koristi isključivo za Godišnja priznanja a da se zahtjevi za lovače nagrade i dalje obrađuju prema trenutno važećim pravilima.
No o tome će odlučiti radna grupa i IO HRS-a.

S obzirom da je profesor napustio "zračni prostor" ove teme molim prisutne za nastavak rasprave u primjerenom tonu.

Ako netko ima još kakvih pitanja, prijedloga, sugestija ili želi pomoći u realizaciji projekta neka to iznese ovdje ili putem PM-a.

Jedan član radioamaterske zajednice se već javio i ponudio svoju pomoć te mu se ovim putem još jednom zahvaljujem!
73 de Neno 8)

9A5N

Tabela priznatih aktivacija za 2015. godinu je zatvorena i poznati su osvajači prvih aktivatorskih Godišnjih priznanja IOCA programa.

Zlatna medalja        -  9A4MX, Mario Lovrić
Srebrna medalja     -  9A1C, RK Karlovac
Brončana medalja  -  9A1D, RK Duga resa

Čestitam osvajačima!

Podsjećam, lista lovaca se neće sastavljati automatski!

Lovci koji žele sudjelovati u programu Godišnjih priznanja IOCA programa trebaju dostaviti IOCA
menadžeru zahtjev za uvrštenje na rang listu putem e-maila ili poštom na adresu HRS-a.
Zahtjev treba sadržavati listu s popisom svih ostvarenih veza te ukupnim zbrojem bodova.
S obzirom da posjedujemo sve logove, dokaze veza ne treba slati.
Rok za dostavu zahtjeva je 31.3.2016.

Na temelju primljenih zahtjeva biti će sastavljena rang lista lovaca i dodjeljena priznanja.
73 de Neno 8)

9A3TY

Citat: 9a5n  u 27. Siječanj 2016, 09:51:14
Zahtjev treba sadržavati listu s popisom svih ostvarenih veza te ukupnim zbrojem bodova.
S obzirom da posjedujemo sve logove, dokaze veza ne treba slati.

Nisam lovac ali mi ovakve stvari jednostavno bodu oči.
Ako imate sve logove zašto ljudi trebaju slati popis i zbroj bodova?
Da bi i lovci i vi imali više posla? Sorry ali nije mi logično.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6AA

Citat: 9a3ty  u 27. Siječanj 2016, 10:25:29
Nisam lovac ali mi ovakve stvari jednostavno bodu oči.
Ako imate sve logove zašto ljudi trebaju slati popis i zbroj bodova?
Da bi i lovci i vi imali više posla? Sorry ali nije mi logično.

Ovakav IOCA Program i one koji ga vode pregazilo je vrijeme.
"DX never sleeps..."

9A3SM

Emire pomozi ako znaš i možeš,

jer zaboravljaš da je i 9AFF program bio na istom nivou vodjenja dok nije Radovan - 9A2SC na nagovor Dakija - 9A2WJ  svoje znanje, trud i volju stavio na pomoć pa ti je izradio program za automatsko vodjenje i administriranje kojim se sada hvališ.

Prema tome kad se pozoveš na " pregaženo vrijeme IOCA programa i onih koji ga vode " sjeti se da si uz pomoć Radovana na sadašnjem nivou vodjenja evidencija a ne na dotadašnjem kako si vodio kao i mi ostali na "mamlazni pogon" papir, olovka i zbrajanje ...

Ništa zlobno ali samo da se zna ... ne trebamo se "gaziti" nego pomagati ako možemo .

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A6AA

Citat: 9A3SM  u 28. Siječanj 2016, 11:30:20
Emire pomozi ako znaš i možeš,

jer zaboravljaš da je i 9AFF program bio na istom nivou vodjenja dok nije Radovan - 9A2SC na nagovor Dakija - 9A2WJ  svoje znanje, trud i volju stavio na pomoć pa ti je izradio program za automatsko vodjenje i administriranje kojim se sada hvališ.

Prema tome kad se pozoveš na " pregaženo vrijeme IOCA programa i onih koji ga vode " sjeti se da si uz pomoć Radovana na sadašnjem nivou vodjenja evidencija a ne na dotadašnjem kako si vodio kao i mi ostali na "mamlazni pogon" papir, olovka i zbrajanje ...

Ništa zlobno ali samo da se zna ... ne trebamo se "gaziti" nego pomagati ako možemo .

VY 73 de Mato - 9A3SM

Nisam ja u tvome posta uopće vidio neku zlobu.

Nije to bilo "na Dakijev nagovor" (a to nije ni bitno). Na Dakijev nagovor Radovan je složio posebni program za logiranje....
Bitno je to da su se sjede glave stavile na hrpu te zahvaljujući Radovanom znanju, došle do onoga što sada imamo.
Radovan je dao srce robotu 9AFF Programa a ostali članovi - dušu.
Važno je da smo znali kakve zahtjeve postaviti pred našeg gurua. I uvijek nešto nadograđujemo...

Tek kada se izabere novi predsjednik i kada se promijene pravila IOCA programa (poglavito njegova "revidirana povijest"), možemo razgovarati o nekoj pomoći.
Uz naknadu, naravno. Znanje se plaća a HRS treba planirati sredstva za IOCA program. Namjerno govorim o "programu" jer IOCA to i jeste a ne ... tamo neka diploma.
http://ioca.hamradio.hr/images/pdf/ioca_pravila_1.pdf
Vidim tamo, još uvijek si "sadašnji menadžer za IOCA diplomu"...
"DX never sleeps..."

9A3SM

Odlično i sa ovim razmišljanjem i djelomičnim obrazloženjem se slažem.
U konačnici program treba dalje ma ko ga vodio.
O detaljima tko je ( još ) menadzer  ne vodim računa o tome jer sam izašao iz toga pa to će drugi riješiti time se više ne bavim.

73 de Mato - 9A3SM

9A5N

Na temelju primljenih zahtjeva za Godišnja priznanja IOCA programa u kategoriji lovaca osvajači su:

Zlatna medalja        - 9A1AA, Ivo Novak              101 bod
Srebrna medalja    - 9A1KDE, RK Belišće         
89 bodova
Brončana medalja - 9A3SM, Mato Samardžić   
61 bod

Čestitke osvajačima!
Medalje se mogu preuzeti u HRS-u.
73 de Neno 8)

9A1AA

Nagrade stigle i u Belišće.
Hvala organizatoru i svim aktivatorima koji su svoje logove sa aktivacija dostavili IOCA manageru!
Čujemo se i tijekom ove godine ;)
73, Ivo 9A1AA

DJ2MX

Sa "malim" zakasnjenjem javljam da je zlato stiglo i u München  :)

73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

9A5N

Stigao je 1.4. i IOCA log je izbacio osvajače Godišnjih nagrada IOCA programa za 2016. godinu.

U kategoriji Aktivatori dodjeljene su tri zlatne medalje:

9A1C       -   RK "Karlovac"
        9A1D       -   RK "Duga Resa"
        9A1MB     -   Marijan Begedin

U kategoriji Lovci dodjeljeno je 5 medalja:

Zlato
       9A1AA      -   Ivo Novak
   Srebro
       9A4FM     -   Zdenko Grgurević
       9A7PPD   -   Dubravko Petrunić

Bronca
       9A1KDE   -   RK "Belišće"
       9A6ZZ     -   Ivica Gojak

Čestitke osvajačima!
Medalje se mogu podići u HRS-u ili će, po dogovoru, biti poslane poštom.

Menadžer za diplome,
Nenad Rotter, 9A5N
73 de Neno 8)