• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Gdje je zapela 9A SOTA?

Autor 9A3AL, 10. Svibanj 2015, 15:54:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3AL

Gdje je zapela 9A SOTA? Ako je već napravljen veliki posao šteta je to ne dovršiti. Bolje prije nego kasnije.

73

9A6NDD

Zapela do mene... dosta toga napravljeno do sada ali ne dovršeno. Zbog sebe ću to završiti do sredine 6. mjeseca, da imam što raditi preko ljeta  8)  ...nadam se da neće biti samo zbog mene nego da će biti i drugih aktivatora. Za kolege iz S5 sam siguran....

9A3AL

Zadovoljan sam s odgovorom. Mislim da si na pravom putu iako je trebalo uložiti dosta napora. 9A SOTA program bio bi nova karika našeg radioamaterizma. Mislim da su IOCA i FF dali dosta dobre rezultate. Isto bi se moglo očekivati i od SOTA-e. Dosta radioamatera su i planinari. Tu bi sebe mogli vidjeti i mnogobrojni ljubitelji QRP-a i portabla. SOTA oprema je pogodna i za primjenu u izvanrednim situacijama. Može biti izazov i za samograditelje. Sve sami plusevi.

73

9A6NDD

Samo da zagrijem atmosferu pred lansiranje ;-)
Uskoro dolazi 506 vrhova na SOTA listu i željno očekuju aktivatore!
Više info za koji dan  8)

9A3AL

Normalno je da se i Hrvatska nađe u društvu zemalja sa SOTA programom. Osim prelijepih otoka i parkova prirode, imamo i unikatne planine.

Biti će lijepo vidjeti novu temu na ovom forumu pod nazivom 9A SOTA aktivnosti.

Ne mogu se oteti dojmu da i ovaj posao preko svojih leđa nosi mali broj zaljubljenika u radioamaterizam, možda čak samo jedan čovjek. Nadam se da će radioamaterska zajednica to prepoznati i vrednovati.

73 !

9A6NDD

Evo 99% posla je gotovo... čeka se da se sve uploda na servere (više njih), ali ako ne ide samo baza podataka za 9A SOTA program gore, nego neke nadopune i drugo i za neke SOTA programe drugih zemalja, ima problema s kompatibilnostima i onda nešto šteka... uglavnom, kada ovdje vidite http://www.sotadata.org.uk/summits.aspx da je 9A SOTA popunjena sa svim podatcima, onda možete krenuti i sa aktivacijama. U najboljem slučaju to će sve biti 1.11.2015.

73 de 9a6ndd

9A6AA

Bravo Drago!
Samo naprijed!

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5TO

Osnovni podaci su učitani u SOTA bazi.
Čestitke na trudu svima zaslužnima.
Kada krenu aktivacije lakše će se uočavati mogućnosti za poboljšanja, kojih će biti.

73,

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6NDD

jutro!

Evo Tom je primjetio da su podatci za 9A SOTA uplodani na http://www.sotadata.org.uk/summits.aspx . Danas ili sutra bi trebao biti online i ARM na http://sota.org.uk/Associations .
Ono što je sigurno je da ima grješaka u Č, Ć, Š, Ž... nešto se izgubilo u prijevodu... To ćemo popraviti, mislim da to nije prevelika grješka da netko ne bi išao aktivirati neki vrh jer u tablici je S umjesto Š  8)
Također će u nekom budućem ARMu biti proširen opis regija i neki drugi detalji...
Molio bih da uočene stavri koje treba ispraviti javite mene, pa da ih kompletiram i uskladim s SOTA managamentom. Možete pisati i direktno njima, ako ne želite meni... ali mislim da njima nije baš jednostavno shvatiti svu našu interpunkciju...
Uglavnom, imamo sada 506 vrhova, pa eto ima se što raditi i aktivirati  ;)

73 de 9a6ndd

DJ2MX

Bravo Drago!

Hvala na ulozenom trudu i radu.
Sada jos jedan lijepi radioamaterski program moze da promovira Hrvatske prirodne ljepote  :)
Na potezu su sada aktivatori.  ;D
Sveti Nikola 9A/DH-086 je ove godine 26. 05. vec neoficijelno  aktiviran  8)

Sretno svima u buducim aktivacijama!

73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

9A6NDD

http://sota.org.uk/Associations/viewAssociation/prefix/9A

Evo i ovo je sada online...
Kao što Mario kaže, sada je sve na aktivatorima ;-) . Ja osobno planiram uskoro aktivaciju nekog vrha u ZG... najavim to na vrijeme... :-)

73

9A1AA

9A stanice koje već rade u SOTA award programu nestrpljivo očekuju 9A SOTA aktivacije a ja se osobno nadam da ću uspjeti napraviti i neku vezu ako se ne bude radilo samo na 145 FM  ::)

Drago, čestitam na obavljenom poslu i želim nam svima što više aktivatora u eteru ;)
73, Ivo 9A1AA