• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Programiranje Motorola

Autor S56IPS, 25. Travanj 2015, 08:00:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

S56IPS

Problemčič...

Imam "China" 5 in one kabel za progimaranje Motorole....
koenektori na njemu su različiti, od G300 baterije do RJ45...
probao sam sotwere od CPS R3.0 do  CPS R3.06... OS winXP...
nikakako ne mogu pročitati stanicu(e) pa nema ni programiranja, COM port komunikacija ne valja,... javi da proverim kable ili RIB box a kabel je za programiranje bez RIB boxa
probao sam GP300, GP380, GM300 i GM360   ----- ISTO...

neki predlog???

S56IPS

9A5RPZ

Pozdrav.
Meni radi ok. Probaj deinstalirat drivere od USB to SERIAL adaptera znaju se poremetit ako instaliras jos koji interface za programiranje recimo npr. BAOFENGA.
Provjeri u samom programu da li ti je odreden dobar COM  port. Ako nista od toga ne pomogne javi mi se na email pa cu ti poslat program za programiranje Motorole koji ja koristim.
73
Ivan
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada

9A7IKF

Pozdrav imam slican takav i radi savrseno, da nebude glupo pitanje jjesi li provjerija jeli ti COM port ispravan i o kojem se uredjaju radi ja radim s programom GP300 Ver.3.0 pa da vidimo sta dalje

S56IPS

1. ne mogu deinstalirati driver USB to SERIAL... nije istaliran..hi.... kabel je direktno na COM 1 portu...
2. COM port je samo jedan...COM1 pa nemam šta birati...
3. zadnje sam probao sa uredjajem GM300 (konektor RJ45) i softwerom CPL3.04 te CPL3.06 ... NE IDE !!
4. interesent sam za program koji ti koristiš....pa da probam...

s56ips

9A7IKF

evo link pa probaj skinuti program za Motorolu
http://www.hackersrussia.ru/Radio/m_motorola.php tu sam trazija sve sta mi je tribalo za moju motorolu koja je cak bila i zakljucana pa sam je uspija otkljucat

S56IPS

evo, skinuo sam sve živo što se tiče GM i GP modela pa ču polako probavati... javim što če se desiti

hvala za link !

S56IPS

9A5RPZ

Ako je to onaj interface koji ima i crvenu i crnu zicu za vanjsko napajanje daj mu na njih napon od 9V DC fizicki COM port mu ne moze dat dovoljno napajanja za to.
USB na Serial moze pa ne moras napajanje dodavati.

73
IVAN
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada

S56IPS

točno, interface ima žicu za napajanje - na nju sam več probao (okačio) 9V bateriju......
mislim, da vanjsko napajanje treba samo ako koristiš "bateriju" za GP300 (vanjsko napajanje glumi pravu bateriju GP300)
za GP360 mislim da ne treba vanjsko napanje, konektor je sasvim drugčiji, ne oblika baterije gp300

na kraju -sa 9V napajanjem ili bez njega - mrtvo prase......
malo da se poigram različitim softverima pa vidim,  ...
winxp su OK, software CSP3.XX se digne BP, jedino programiranje GP300 radi jedino pod DOS-om
ali dosad, u svakom slučaju, veza PC - stanica preko COM1 neide...

s56ips