• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

RA u Dnevniku 3

Autor 9A5CB, 24. Travanj 2015, 22:55:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CB

Pozdrav!

Dnevnik 3 na HTV-u, večeras, spremam se promjenit kanal,
  kad tamo, nesto spomenu radioamatere.
  Skoro nepovjerovah svojim ušima.

Uglavnom, kad sve ode kvragu, samo se na RA mozemo osloniti.
  Pa na Sljemenu otvoren komunikacijski centar.

Izjave dali tajnik radioamaterskog saveza, jedan radioamater i zaposlenik ZG Holdinga.

Još neznam jel to stvarno, ili je posljedica par rezanih žuji od popodne.

Ima li jos vidioca?

73 de 9a5cb,Zvonimir

9A4CD

Nije bio san.

http://www.hrt.hr/enz/dnevnik-3/

Prilog od 17:12 do 18:44 minute dnevnika 3.

73's
Igor
9A4CD 

9A2ZH

Ja sam tog momka sto je stavljao mikrofon na uho viđao i na Jarunu

9A5CB

Može li se očekivati kakav članak/reportaža  sa više informacija
  o tom komunikacijskom centru?

73 de 9a5cb,Zvonimir

9A9XX

Prilog o RA u kriznim ne-prilikama prikazan na TV dnevniku bio je katastrofalan !  Valjda zato što se angažman RA spominje u slučaju katastrofa. Poješnjenja o bitnim karakteristikama komuniciranja na KV opsezima  su izostala, npr. da prefix 9A kazuje gdje je uopće do katastrofe došlo itd. Međutim bitno je da se na TS-2000 sveprisutni Bandić javio kao 'Leopard' i poručio da je SVE U REDU. Usput, Bandić nije ni slušao što mu je operator-demonstrator govorio, vajda radi nervoze u iščekivanju kada će Leopard urliknuti. Dakle, to je još jedna politička promidžba uvaženog RA Bandića.
Ili će svemočni MB na račun promidžbe 'Leopard' nekom  namaknuti lovu  za opremu ??

Prilog završava potpuno izvan uloge RA u kriznim situacijama kada šerif za takve situacije napominje da je veliki problem što mladi ne znaju postaviti šator !!!
Znam da HRS nije znao da će takav prilog biti emitiran, ali možda postoji način i prilika da se u nekom prilogu na TV-u korektno prikažu sve relevantne mogućnosti pomoći RA u kriznim situacijama.

Pozdrav, 9A9XX
:-[

9A3LI

Pa ja nisam nigdje vidio da se spominje HRS već neka druga organizacija kodnog imena ZARS
Ja ih zovem cijelo jutro da im velim da je kriza u Zagrebu i da se neki ljudi grupišu ali niko mi ne se javlja, kako, zašto !?!?
Operatori lagano opijeni slavom malo se dodatno zapili u "Snježnoj kraljici" ??
;D

9A6AA

Citat: 9A3LI  u 25. Travanj 2015, 16:18:58
Pa ja nisam nigdje vidio da se spominje HRS već neka druga organizacija kodnog imena ZARS
Ja ih zovem cijelo jutro da im velim da je kriza u Zagrebu i da se neki ljudi grupišu ali niko mi ne se javlja, kako, zašto !?!?
Operatori lagano opijeni slavom malo se dodatno zapili u "Snježnoj kraljici" ??
;D
HRS nema veze s time.
Nadležna je upravo organizacija čiji si kodni naziv napisao.
Inače, ako grupisanje ne sluti na dobro, zovi 112.
"DX never sleeps..."

9A3LI

Citat: 9A6AA  u 25. Travanj 2015, 23:44:24
Inače, ako grupisanje ne sluti na dobro, zovi 112.

Kako?
GSM mreže su bile totalno zagušene, sve telekomunikacije su trenutno pale, ostala mi je samo radioamaterska radio stanica
(tu je bilo još teksta ali je PC samoupravno uključio autocenzuru)
8)

9A2Z

Mislim da je prilog HRT-a OK jer je namjenjen za "svekoliko pučanstvo". Ovoga puta na našu sreću, spominju se samo radioamateri, bez CBjaša i PMR 446 mreže. 

9A3TY

Kažu : "sto ljudi sto ćudi". Nikad ne možeš zadovoljiti sve. Tako će ovaj prilog neki popljucati a neki pohvaliti.
Meni je drago da se na tv-u uopće pojavi nešto što ima veze s radioamaterima. Nek se vidi da nas još ima i da se nešto radi.
Čestitke ZARS-u i veliko hvala Milanu Bandiću na podršci kao i Pavlu Kaliniću koji se ne ustručava reći što misli i što ima otvoreni um ! Da su barem i drugdje takvi ljudi bilo bi nam svima bolje.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6R

Bolje išta nego ništa.Za duži prilog valjda HRT-u triba platiti.Mislim na prilog od po ure.I u ranijem terminu.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3LI

Citat: 9A2Z  u 26. Travanj 2015, 09:37:50
Mislim da je prilog HRT-a OK jer je namjenjen za "svekoliko pučanstvo". Ovoga puta na našu sreću, spominju se samo radioamateri, bez CBjaša i PMR 446 mreže.

Za novinare su i tebi mrski cebejaši i pmrovci također radio amateri.

9A2Z

Citat: 9A3LI  u 27. Travanj 2015, 11:22:06

Normalno da "neki" novinari ne vide razlike između nas radioamatera i cebejaša pa nas često stavljaju u isti "koš". Mi radioamateri moramo se izboriti da se to više ne dešava. Nije meni nitko mrski a pogotovo ne cbejaši jer je moj susjed "cbejaš" ima kamione sa CB stanicom i komunicira sa ženom i ostalima glede posla. On pravilno koristi CB stanicu u okviru zakona za što je i namjenjena.
Sve ostalo glede rada cbejaša je jako upitno????

9A4OE

Citat: 9A2Z  u 27. Travanj 2015, 12:53:56
Citat: 9A3LI  u 27. Travanj 2015, 11:22:06

Normalno da "neki" novinari ne vide razlike između nas radioamatera i cebejaša pa nas često stavljaju u isti "koš".

Dosta je nekom "neukom" novinaru da pročita zakon i klasifikaciju udruga, što nakon čitanja istog može zaključiti?
Dali postoje radioamateri ili cb radioamateri?
Dosta toga je napisano sva sreća da postoji točka 17. Ostale djelatnosti pa se tamo može definirati radioamaterska djelatnost u svom punom značenju
Vodič

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2Z

Autor: 9a4oe
«  : Danas u 13:31:38 »

Dosta je nekom "neukom" novinaru da pročita zakon i klasifikaciju udruga, što nakon čitanja istog može zaključiti?
Dali postoje radioamateri ili cb radioamateri?
====================================================================

Da, radioamateri postoje ali "cb-radioamatera" NEMA, ne postoje prema zakonu o korištenju CB radio-stanica.

"UPORABA CB RADIJSKIH POSTAJA"
...lijepo piše....
Temeljem opće dozvole broj OD-134, svaka pravna i fizička osoba može upotrebljavali CB radijsku postaju na području Republike Hrvatske bez podnošenja zahtjeva HAKOM-u i prijave podataka o CB radijskim postajama.

Zašto spominješ CB-radioamatere kada ne postoje zakonski ?

Neću više o tome. Treba čitati postojeće zakone i pridržavati se istih. To je jedino pravilno riješenje.