• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Yaesu DR-1X

Autor 9A1IW, 10. Siječanj 2015, 22:00:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4HP

Mislim da je '91 repetitor sa Ličke Plešivice prebačen na Mirkovicu , a onda je odjednom utihnuo.
Lička Plešivica je definitivno super lokacija...
9A4HP OGULIN

9A1IW

QV i KXP su napisali tocno ono sto sam i ja sam krenuo kuckati. Dakle, necu ponavljati napisano, vec su samo istaknuti da ce ovakvi stavovi i ponasanje samog HRS-a (a i istaknutih iz HRS-a) prema nama clanovima, zasigurno imati za posljedicu vise placenih clanarina.  ;D O motivaciji za volontiranje, aktivnost, donacije  i rad da ne govorim. ;)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6ARP

Trabunjate bez veze i širite neistinu svojim neznanjem ,, ja volontiram i ne uzimam nikakvu naknadu, još k tome ste neiformirani o radu sustava mreže rpt te trabunjate po selu kaj je neka baba rekla, i nemojte krivo informirati pučanstvo o radu i kordinaciji ukv menagera jer nemate pojima te niste dali nikakvo riješenje na probleme koje i sam znam što su se nagomilali godinama  a zbog vas nekoliko pojedinaca ovdje na forumu samo pogoršavate stanje svojim izjavama te niste uopće za boljitak i napredak rješenja problema i bavite se nebitnim stvarima kaj je ko napisal reko i neko nekom dal i bole vas kolko ko dobiva lovu u svoj đep , e sad nagradno pitanje , kolko sam ja dobio novaca na svoj račun u banci, tako da znate evo vam informacija iz prve ruke ,, plačen sam 40 tisuća kn godišnje za svoj rad ukv menagera i baš me boli nekaj kaj vi mislite i pišete ovdje na forumu ,, eto ja se ogrebo za radno mjesto a vi plačite .
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A6WW

Darko,

Bez obzira na sadržaj stavova na koje reagiraš, način na koji to radiš po stilu i jeziku nije primjeren nekome tko je UKV mamager.  Ako i neki drugi mogu pisati u takvom stilu, ti ne bi smio.

73

9A4QV

Citat: 9A6ARP  u 14. Siječanj 2015, 07:18:09
Trabunjate bez veze i širite neistinu svojim neznanjem ,, ja volontiram i ne uzimam nikakvu naknadu, još k tome ste neiformirani o radu sustava mreže rpt te trabunjate po selu kaj je neka baba rekla, i nemojte krivo informirati pučanstvo o radu i kordinaciji ukv menagera jer nemate pojima te niste dali nikakvo riješenje na probleme koje i sam znam što su se nagomilali godinama  a zbog vas nekoliko pojedinaca ovdje na forumu samo pogoršavate stanje svojim izjavama te niste uopće za boljitak i napredak rješenja problema i bavite se nebitnim stvarima kaj je ko napisal reko i neko nekom dal i bole vas kolko ko dobiva lovu u svoj đep , e sad nagradno pitanje , kolko sam ja dobio novaca na svoj račun u banci, tako da znate evo vam informacija iz prve ruke ,, plačen sam 40 tisuća kn godišnje za svoj rad ukv menagera i baš me boli nekaj kaj vi mislite i pišete ovdje na forumu ,, eto ja se ogrebo za radno mjesto a vi plačite .

Moram ti priznati da ni ja nisam u stanju sve ovo napisati u JEDNOJ RECENICI. Kakav majstor  ;D ... Ni Andrija Jarak sa NoveTV ne bi to bolje srocio u jednom dahu.

9A1IW

Par savjeta:

1. Probaj koristiti interpunkcije i primjeni minimum pismenosti jer je nemoguće ovo razumjeti bez 3 čitanja.
2. Ako odmah ne shvatiš poantu, nemoj "skakati" na prvu loptu. Pročitaj ponovo.
3. Svojom funkcijom predstavljaš HRS i ovakav ton toj funkciji ne priliči.
4. Smanji bahatost. Niti si ti prepametan, niti su ostali preglupi. Osobno znam dečke koji imaju puno više znanja od tebe i kritike su slične mojima. Nisi jedini.

Nitko nije govorio o tvojim prihodima! Ako nisi u mogućnosti odrađivati više od sadašnjeg maksimuma, iskopaj si financijsku naknadu koja će ti pomoći da daješ više. Ako nisi u mogućnosti osobno održavati neki udaljeni repetitor, za koji nema lokalaca da to rade, neka ti to plate. Nesporazume i nesuglasice bi se manje događale da HRS informira svoje članstvo o svojim aktivnostima. No, kako se vrhuška distancirala od onih koje predstavlja, uopće ne čudi manjak informacija, a ni silna bahatost koja iz HRS-a pršti.

I na kraju, oprosti što pitamo na šta se troše naše pare. HRS je (valjda) sveta krava, pa se to ne smije. Evo, više nećemo.

PS: Ovaj orimjer sa "novim tehnologijama" na Ivančici su najbolji odraz ignorancije. Jer, odakle mi da znamo da se gore nalazi digitalna oprema ako nam to nitko nije rekao? Sad postoji mogućnost nabave Yaesuovih stanica koje "žvaču" digitalne modulacije, koje više ne koštaju puno... To bi bilo fino za reći nama korisnicima. Još ako je oprema linkana prema Netu - odlično.

PPS: Pitao bih ponovo šta je sa umrežavanjem DSTAR repetitora, no nakon ovakvog agresivnog odgovora ne smijem ni pomisliti na tako nešto.

BTW, nije istina da ništa nismo predlagali, ovaj thread od početka vrišti za kupovinom nove opreme. Pročitaj si ponovo.

73 de 9A1IW - Boris

9A7KXP

Moram ti priznati da ni ja nisam u stanju sve ovo napisati u JEDNOJ RECENICI. Kakav majstor  ;D ... Ni Andrija Jarak sa NoveTV ne bi to bolje srocio u jednom dahu.
[/quote]

Imaš pravo Adame.Ali Jarak je ipak super,nasmiješ mu se.

Moramo ovaj "stih" dati na lekturu,ili Darka  poslati u školu.

Dobro kada već ja trabunjam kao baba(valjda je mislio i na mene),s obzirom da sam ja eto bedasti elektronićar koji je usto išao na bedasti ETF, koji me je toliko otupio i oglupio,
normalno je da  ništa ne kužim.

Mi smo tamo učili svašta ali nismo imali predmet HRS i sustav mreže repetitora.

Uzmi vremena pa objasni ljudima koja je problematika.

Da li je globalni problem to što koristimo tuđu infrastrukturu iz koje nas hoće "deložirati".Pa za ulaz na popravak treba papirologija.

Da li je ikada itko razmišljao u HRS-u da se počne kupovati vlastite kote-zemljišta,koje nisu toliko istina kvalitetne ali su nužno zlo.Svake godine kupiti jednu kotu pa ćemo za 10 godina imati svoje,odnosno HRS-ovo.
Na te lokacije ćemo montirati sve što svi mi želimo.Digital,repetitore, internet,Aprs.................
Uredićemo okućnicu i roštiljati na tim lokacijama,družiti se,raditi konteste,.........popravljati..

Eto trabunjam,došao sam iz noćne,odspavao dva sata i nemam drugog posla nego širiti neistinu svojim neznanjem.

Eto neka me netko nauči o  HRS-u  i sistemu rada rpt mreže.

Najlakše je napasti, biti arogantan i svojeglav,treba podjeliti znanje.

73

9A3IV

Off topic je, ali moram reći. IW, neznam u kojoj to ti državi živiš ali u Hrvatskoj nema para. Bilo ih je nekad u Jugoslaviji, da li ih ima još nekoj državi neznam i ne zanima me. U Hrvatskoj postoje kune i lipe
SVE ILI NIŠTA

9A7PJT

. .. . a jeli ima  ovi Rep. vec  a built  SUB-TON  ??? ?

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A1IW

Citat: 9A7PJT  u 14. Siječanj 2015, 20:39:48
. .. . a jeli ima  ovi Rep. vec  a built  SUB-TON  ??? ?

Ne, ne, neeeeeeeeee, nemoj otvarati pandorinu kutiju!  ;D

73 de 9A1IW - Boris

9A6ARP

Uvaženi i poštovani kolega radioamater 9A6WW ,
Ako želite  dalje komunicirati i davati mi savjete , moram Vas ovim putim obavijestiti da ne razgovaram sa radioamaterima koji nemaju važeću dozvolu za rad  ako već imaju pozivni znak, stoga kada pribavite dozvolu za rad možemo dalje komunicirati kao radioamteri. Osobno Vas cijenim i poštujem.

Odgovor 9A7PJT
Dobičete ovim putem odgovor ali pročitajte tekst iznad ako nije nešto jasno.

Informacije dobivene sa linka http://www.hakom.hr/default.aspx?id=649
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A3TY

Citat: 9A6ARP  u 15. Siječanj 2015, 09:07:41
moram Vas ovim putim obavijestiti da ne razgovaram sa radioamaterima koji nemaju važeću dozvolu za rad  ako već imaju pozivni znak, stoga kada pribavite dozvolu za rad možemo dalje komunicirati kao radioamteri.

Darko, zaista mi je žao kad pročitam ovakve stvari. Pa jel to u duhu radioamaterizma?
Da li odbijaš komunicirati i sa Ljiljanom i Marinom u stručnoj službi HRS-a jer ni one nemaju važeću dozvolu a imaju pozivnu oznaku ??
Dečki, dajte malo stanite na loptu i smirite duhove. U višem interesu.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6WW

Darko,

Neznam kako si našao shodno od svog ovog drvlja i kamenja koje su bacili na tebe obrecnuti se baš na mene, koji sam napisao samo jedan jedini red - ovdje ga ponavljam, da ne bude zabune:

Citat:Bez obzira na sadržaj stavova na koje reagiraš, način na koji to radiš po stilu i jeziku nije primjeren nekome tko je UKV mamager.  Ako i neki drugi mogu pisati u takvom stilu, ti ne bi smio.

I dalje stojim kod toga da netko tko govori u ime HRS bi trebao biti uljudniji i pismeniji. No svako je onakav kakav jeste, od toga se ne može pobjeći.

Ja radio dozvolu nisam obnavljao iz jednostavnog razloga jer mi ne treba, a kod kuće nemam instaliranu stanicu. Radim isključivo pod klubskim znakom 9A1CAL desetljećima, u prošlosti sam svoj znak koristio iznimno nekoliko puta u dugom nizu godina, ali u svakom slučaju to nije tvoja briga. Ja sam čovjek svog kluba, takav i namjeravam ostati do kraja ham-karijere.  A o tome s kim ću ja komunicirati na forumu, ipak odlučujem ja, i za to ne treba dozvola.

Primjedba da ne želiš komunicirati s nekim tko nije radioamater je sramotno nepoštivanje mojeg plaćanja članarine HRS, mojeg klubskog rada i uvreda za punno članova HRS. Na sreću, ja se UKV-om bavim iz vlastitog zadovoljstva, i to mi ne može poremetiti niti tzv. UKV-manager. Tvoj rad ili nerad me se uopće ne tiče, pa ga stoga niti ne kritiziram.

73 Zvonko

P.S. Nije potrebno da mi se obraćaš sa "vi",  ja sve radioamatere od 1969 na dalje oslovljavam sa "ti", odnosno po imenu, pa tako i tebe.

9A7PJT

Ala opet stavljanje linkova koji nemaju ama bas nikakve  veze s temom   , .   jeli to neka diretktiva s vrha koja se preporucuje  kada  se nema (kao  obicno)  suvisli  odgovor  ::) ?

Cekam jos odgovor oviin puten , .  s obziron tko ga je obecao , nacekat cu se . ..

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je