• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

X1M PRO

Autor 9A5ADI, 23. Studeni 2014, 09:00:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ADI

Lijep pozdrav,

zanima me da li je netko nabavio gore navedeni uređaj, pa da razmijenimo iskustva, pošto sam ja naručio jedan pa ču ga sutra i isprobati te usporediti sa elecraftom k1 i ft-817. Vidio sam tamo po netu neka podešavanja BFO-a, kako bi se dobila ista glasnoća na USB - LSB, Također i Mic Gain itd...

9A5ADI

Evo da ja napišem svoje prve utiske:

Prednosti:

1. Dobar prijemnik sa niskim šumom, podsjeća na K1.
2. Male dimenzije i masa.
3. Male dimenzije mikrofona.
4. Robusna izvedba (debeli aluminij)

Nedostaci:

1. Očekivano po defaultu dosta tih cw monitor
2. Frekvencija se mijenja valjda kao na DDS modulima. Nezgodno za konteste.
3. Loš interni cw keyer

Modulaciju nisam testirao, mada je postaja SV8/DL8MCA pohvalila modulaciju prilikom QSO.

9A6R

Kaži jel ti se čini bolji ili gori od FT-817.Imam taj RIG pa me onako zanima.Hvala.

GL sa novi uređajem.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5ADI

Hm, ovisno za čega treba. Za ono što meni nekad treba, a to je portable sa biciklom po prirodi, ovaj kineski zadovoljava. Definitivno je gori glede ukupnih performansi (broj bandova,  nema swr/pwr metar, itd...). No, bolji je u tome što je dosta lakši za nošenje i manjih je dimenzija, tako da ako idem u QRP portable, ne moram se toliko brinuti za uređaj koji je dosta skuplji.  Prijemnik ima dobru osjetljivost i nizak šum, sad da li je osjetljiviji od 817,  za sada nemam pojma.  Nema filtera, doduše nema po defaultu ni ft-817. Ne znam kakva je izvedba prijemnika, nisam našao shemu, no nekako po uhu me podsjeća na K1. Koji po meni ima bolji prijemnik od 817.

9A4CD

Iako nemam X1M PRO po komentarima i video prilozima na internetu taj uređaj (za svoju veličinu) ima sve.
Naravno, postoji nastavak priče koji se zove X-108, a uz njega ide veličina, snaga, filteri, color display, cijena itd.... 
https://www.wimo.com/x1m_qrp_transceiver_e.html

73's
Igor
9A4CD

9A6R

Da i 680 Eura sa poštarinom.Kod Wimo.GL

73,9A6R

9A4CD

E, sada ide onaj najinteresantniji dio.
Mene iskreno X-108 podsjeća na IC-7000 (pogotovo ekran) koji se više ne proizvodi, a cijene su mu još uvijek šarolike.
Razlika je 20 Watta i 100 Watta a ostalo.......

73's
Igor
9A4CD

9A6R

Treba se okrenuti SDR-u,ovo ostalo je povijest. ;)

73,9A6R