• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A activity Alpe Adria kup i ostala natjecanja na UKV-u

Autor 9A3RPZ, 18. Kolovoz 2014, 20:22:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3RPZ

Nažalost ovakve stvari moram podjelit s kolegama.

Slušam sinoć na 21. simpleksu dva stara radioamatera (ipak ih ovaj put neću imenovati) koji imaju i blizu 40 godina RA staža ako ne i više. Njih dva pričaju o 9A activity contestu koji su radili jučer ( ne znaju ni naziv contesta koji su radili) i Alpe Adria koji su radili prije tjedan dana.  I oni pričaju kako oni rade conteste i kome su se sve javili na CQ i sve super da bi na kraju rekli "ja podjelim pinkice ljudima koji rade u contestu ja osobno se ne natječem pa i ne šaljem LOGOVE. Kako ćbi ih i poslao ja ih pišem olovkom i pišem samo ono što dajem al ne što i primam"

Nisam mogao vjerovat što čujem

Da RA s 40 godina amateskog staža javlja se meni i još nekolicini nas iz 9A javlja se Mađarima Česima Talijanima Slovencima i inima koji ozbiljno rade contest i ondaj taj isti ne šalje LOGOVE tako da se nama uglavnom te veze ne broje.
Pa evo molim te i takve da mi ubuduće u contestu ne daju podatke o rednom broju veze i lokatoru ako se samo žele javiti nek se jave pozdrave me i to je to, to će mi biti draže nego ovo što rade. A i vjerujem da će to biti draže i večini od kolega koji rade conteste.

Ako sam što pogrešno rekao ispravite me.

73
Member of    9A1CAH, 9A1WFF, CRO-CC,

73 de Ivan
9A5RPZ

Cvite kamenih latica
Pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
Daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
Da jos jednom čujem kako slave zvona starog grada

9A3TY

Ne stoji tvrdnja da se vama te veze ne računaju ako oni nisu poslali log.

Većina organizatora contesta uredno broji takve veze čak i ako su unique (tj. taj znak se pojavljuje samo u tvom logu i više ničijem)  a apsolutno svi ih računaju ako se taj znak pojavljuje u barem još jednom poslanom logu.

73 de Ivo, 9A3TY

9A3RPZ

73 de Ivan
9A5RPZ

Cvite kamenih latica

9A4DC

za vas oba Ivana.
Oba ste u pravu i krivu.
U duhu ham spirita je poslat log i za 1 qso da om ne bi ima frke.
73 Oms
Dc

9A3RPZ

Falia sam naslov teme trebao sam stavit "Zadrani online"

Damire o hamapiritu bi se dalo danima raspravljati. Od ponasanja nekih na repetirorima pa do contesta ne samo u 9A nego i  medjunarodnim contestima. Sve manje je hamspirita a sve vise krsenja pravila da bi se ostvario rezultat.

73 de Ivan
9A5RPZ

Cvite kamenih latica

9A2VX

Bitno je da ima takovih koji se žele javiti u kontestu, a da li će poslati log ili ne, to je druga priča.
Neki pošalju log, pa upišu krivo vrijeme. Ja, koji vodim na kompu log imam - bodove (ili negativne HI!) , a njemu se prizna kao dobar date/time, jer prefiks počinje sa manjim brojem pa se prema njemu gleda moje vrijeme HI. Ali neka ga neka. Dobro da se javio i održao vezu HI!
Pozz Zvone

9A1IW

Nije da se veze ne broje - broje se. Najcesce. Npr., javio mi se kolega u takmicenju, dao mi raport, nije poslao log, ne znam da li se ikome jos javio, pa sam dobio "Suspicious Call" i -1 bod. Covjeku se nije dalo slati log za jednu vezu, ja ga razumijem. contest managera ne, buduci da postoji kontakt i mogucnost provjere. Sreca da se radi o samo jednom bodu i da me UKV manager ne mrzi bas toliko da mi opali diskvalifikaciju zbog dopisivanja veza, sto se vec znalo nekima dogoditi.

Drugi slucaj daje primjer naseg kolege, pravog i izbiljnog takmicara, koji vise ne salje logove jer je okarakteriziran kao "teret" zbog svojih osvojenih pehara. Na dusu onome koji je takvo ponizavanje napravio. U tom slucaju ni ja ne bih slao nikakav log, koliko god da to bila losa praksa.

U svakom slucaju, bolja bilo kakva aktivnost, pa cak i ona "nelogirana", nego nikakva. Ima nas malo, ne treba cjepidlaciti.

I za kraj - manje slusaj 21. simpleks na podrucju ZG, ono sto se tamo moze cuti je van svake pameti. Bolje slusati 101 MHz.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3RPZ

A slučajno sam slušao čekao kolegu da mi se javi jer nema ništa drugo osim 2m FM inaće ga ni ne palim uglavnom sam na KV-u

73 de Ivan
9A5RPZ

Cvite kamenih latica

9A1IW

Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris