• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A1AKL bivse prostorije

Autor 9A4NA, 06. Lipanj 2014, 20:22:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4NA

Pozdrav svima a posebno članovima radio kluba 9A1AKL.
Danas sam bio u prilici biti na sastanku sa predstavnicima par kandidata za izbore kotara koji se odvijaju u idućih par dana koji su iskazali zainteresiranost da se jedan dio bivšeg prostora radio kluba 9A1AKL ponovo vrati u koristenje radio kluba nakon sto smo iste izgubili i koje su nakratko koristili navijaci skupine toricida koji su napravili dar-mar u nasim ex prostorijama i bili izbaceni.
U prostorijama A PPS-a jos uvijek postoje instalacije coaxa i kontrole rotatora na krovu zgrade te postoji mogucnost da se nesto aktivira po pitanju ponovnog aktiviranja dijela prostora naseg ex. kluba... Spominje se udruga penizionera, udruga down sindrom, ugruga gluhonijemih itd... mozda u svemu tome ima mjesta i za nas jer jos uvijek postoje kabeli iz ex. pps-a do krova i par antena koje su jos uvijek na krovu.
ovim putem molim da mi se jave zainteresirani AKL kluba da mi se jave da vidimo moze li se nesto napraviti.
ASAP

73
9A4NA
koki....nemoj ako nemorass...

9A6ST

Nazvat cu par "bivsih" clanova da ti se jave .. koji je to bija predivni prostor ..
73, Zeljko 9A6ST

9A4NA

Pozdrav svima,
Sklonio sam email kontakt sa ovoga posta gore jer su mi počeli dolaziti spamovi a kako je poslovni mail u pitanju to nemogu dozvoliti.
Ipak četiri dana je bilo dovoljno da se javi ako ima interesa ali se nitko nije javio  :(
I neda mi vrag mira, pođoh na helikopter blog da vidim šta nam naš dobri i pošteni Koki a ono ajme... Rekao bi naš pokojni Jale 2FH to pas sa maslom nebi izija.
Umjesto da Koki da nekakav mogući odgovor na mogućnost povratka dijela prostorije jer je to lako moguće on likuje i piše ilijade i odiseje.... strašno...
Jedini je Koki ispravna moralna vertikala a svi ostali su lopovi, nesposobnjakovići, nerade svoj posao, gledaju samo svoje interese itd.
I to baš svi... svi članovi ex AKL-a, Hrvatskog Radioamaterskog Saveza, Zajednice Tehničke Kulture i svi ostali.
Pogotovo one priče o dragovoljcima, kuku lele, vatru gasi itd... pa ako si neupućeni čitatelj stekneš dojam da Koki sve zna i da je bio na svim mjestima, na svim bojištima, na nekim bojištima i po nekoliko puta a na nekim bojištima i na dva odjednom (ovo ni Chack Norris nije uspio) :)
Koki kako prozivaš one koji su "ukrali" opremu iz kluba (uključujući i mene) i neke stvar znaš a mnoge neznaš upozoravam te da pripaziš na šta pišeš i govoriš.
Ako imaš konkretne dokaze, informacije, imena, opremu onda to konačno javno napiši a nemoj samo lajati !!!!!!!!
Kada je došlo vrijeme da se izbace sve stvari iz kluba ili će navijači torcide sve izbaciti i još nam naplatiti svoj rad, ono nas članova što je bilo pri predaji ključeva je pakiralo qsl-ke, diplome a ono radio opreme, namještaja što je ostalo smo morali iznjeti iz kluba.
Dio koji sam ja pokupio nisam odnio kući nego sam odnio u naš klub tehničke kulture Automodelarski klub Pro Patrija koji se nalazi u ulici Fausta Vrančića 15 u Splitu i od tada tamo skuplja prašinu.
Nešto trio instrumenata, iskrin osciloskop, yaesu frekvencmetar, linear, Borin UKV linearac, ispravljač, nekakva vertikalna antena, dva radna stola etc... (slika je u privitku) malo je neuredno ali šta je tu je... Nekakav 2m somerkamp sam predao na korištenje jednom članu CBM-a jer je bolje da se koristi nego da leži.
Ako tebi treba nešto sa slike slobodno dođi i nosi !!!! Ovo se ne nevodi na collinse, tuner i ostale stvari jer su to stvari koje sam kupio.
Interesantna stvar je da se u našem automodelarskom klubu u zadnjih nekoliko godina nađemo članovi ex. AKL kluba i to: Ante Vuković (on te puno pozdravlja a kaže ti znaš zašto), Denis Vuković, Ozren Grubišić, Zlatko Rapić, Mišo Kurtović, Marijan Kelava, Zvonko Gudelj, Zlatko Dumanić, Zdenko Tomić itd... Sorry ako sam nekog propustio...
Među navedenima su i tri zadnja predsjednika AKL-a.
I svi mi neznamo ništa jer jedino ti znaš istinu ;D
Ja sam u svojih 25 godina radioamaterizma kupio uređaja, lineara, antena i ostale opreme da mogu opremiti komplentu multi -  multi ekipu.
Jednu sam stvar odnio kući a to je yaesu sat i staru radioamatersku kartu iz A pps-a. (slika u privitku) emotivno vezan...

Pitali su te jeli Žeki kolekcionar?
Jesam, sa puno više entuziazma prije nego sada a za to si i ti zaslužan.
Kako je moj brat strastveni kolekcionar antikviteta i numizmatike a administrator jednog foruma postavio je par slika moje skalamerije:

http://kolekcionari.com/forum/militarija-ostale-drzave-i-teme/kolekcije/14277-kolekcija-vojnih-radioprijemnika

Da ne spominjem opremu u izdvojenoj lokaciji..  nažalost trenutno nemam ni jednu sliku u računalu ali ako koga interesira mogu ih postaviti na forum.

Prije par mjeseci sam izložio 30tak morseovih tastera, nešto prijemnika i mjerne tehnike u sklopu izložbe slobodne dalmacije o povjesti komunikacija.

Ako te tako dobro služi pamćenje a ovo mogu potvrditi i mnogi članovi kluba, ja sam dok smo još uvijek bili u prostorijama kluba ponudio sve svoj prijemnike i tastere da se izlože u jednoj od prostorija kao nekakav muzej povjesti AKL-a sa diplomama, dokumentima, peharima itd... i znaš da na kraju nije bilo interesa.

Neka se slobodno javi na forumu ako sam ja prodao bilo šta od opreme koja bi mogla biti iz ex. AKL-a.
Ja poklanjam svoje stvari koje nekome trebaju a meni više ne a to članovi foruma mogu i potvrditi.

Najgore od svega je ovo....
Kako sam ja kao radioamater u klubu Automodelara upoznao dosta djece neke od njih sam uputio u radiamaterizam.
Ima ih koji su završili tečaj, položili klasu i dobili znak.
I onda jednog dana pita mene moj Duje jeli stvaro istina da su u HRS-u svi nesposobni i lopovi?
Naravno mali ja naletio na helikopter forum a onda mu ja moram na fini način objašnjavati neke stvari.
Koki ti si više štete napravio za radioamaterski pokret u zadnjih par godina nego svi mobiteli, internet i facebook zajedno!!!!!
Daj oladi malo ako boga znaš.
Ako ništa zbog zdravlja svih nas.

SAPIENTI SAT.

73 svima
9a4na

9A4NA

Ma vidi ti našeg Kokija, di je prije uspija pročitati, smislit i odgovoriti  :o :o

Svrbi ga....

koki kaže:
Doša ja, kako san već bija napisa na fizički izgon kluba iz svog prostora, naša tamo narečenog Žekija i Toma Dugeča. Prvo šta san promislija, kako se odma nađe, ista ekipa, koja ih je pripustila na A klasu.

To što me spominješ sa Tomom 2AA doajenom amaterizma u hrvatskoj mi čini izuzetnu čast!!!
Oko propuštanja A klase gdje si spominjao i pokojnog Peru 9A2SP tu je sve rečeno sve jasno i tvoje laži su potvrđene.

Ali ovo ??

koki kaže:
A, možda ga peče savjest, pa bi mu bila želja da se vrati bar par metara kvadratnih, da on ima di vratit klupski linear šta ga je ukra ?
Jer, ja sam preuzeo svu klupsku dokumentaciju, nema nijednog reversa, nema odluke o kupnji, darovanju, ili posudbi ! Znači, 2WT ukra Atlas 210 X, 2JJ Trio..

Koki svi znaju samo se ti praviš blesav,
Za linear TL922 svi članovi kluba znaju gdje je jer stoji na istom mjestu već pet - šest godina otkako je klub zatvorio... U našem Klubu gdje se skupljamo mi radioamateri ... nažalost nikada nije upaljen i neznam jeli radi.  Ako ti smatraš da ti imaš pravo da ga odneseš sebi kući onda molim te sa svojim čistim obrazom dođi i nosi !!!

9a2wt Naš stari Zdenko koristi atlas 210.... svaka čast, neka je taj stari uređaj došao u dobre ruke i neka ga koristi... stari cw amater ... stara škola !

OVO I NAJVAŽNIJE NISAM ZNAO ????
Vinko Mruljaš, 9a2jj, najstariji živući član AKL-a. Osnivač kluba 40tih godina. Vjerujem jedan i od najstarijih amatera u Hrvatskoj koristi stari trio??? Taj gospodin ima sigurno preko 90 godina.... WOW RESPECT !!!!
Ako je netko se čuo sa Vinkom u zadnje vrijeme neka mi javi jer imam jedan Codan koji ne koristim pa bi mu ga rado poklonio ako želi..

73 svima
9a4na

9A2NO

Bok!

Željko, kako da te kontaktiram. Sri neznam drugi način nego ovako.
Nema e-maila na QRZ.com. Moj je pa mi se javi...

73 Dino, 9a2no

Žalim za offtopik...

9A6ST

greska u koracima ...
73, Zeljko 9A6ST

9A4NA

koki piše:
Što se tiče štete za RA pokret, a koristi za njega, peri svoju robu u svojoj mašini, ja ću u svojoj.
Kurči se u svom novom klubu, do besvijesti, ja svom dajem, osim znatnih novaca svake godine, i stotine sati rada, s REZULTATIMA.
Tebi, i tebi sličnima je ostalo laprdanje.

Moram reći ovo iako bi bilo pametnije da mučim:
Zbog ovoga će me neke kolege u CBM-u poslat kvragu ali....
Pretprošli kup HRS-a nisam bio u prilici raditi zbog obaveza ali sam se čuo sa Zlatkom i Kelavom iz AKL-a i ponudio da se odradi kontest na 9A1AKL znak iz moga pps-a iz moga stana.
Zlatko je radio a Kelava i ja smo uživali pijuckajući pivicu slušajući kako Zlatko cipa :)
Nakon toga smo zajedno otišli u lučicu, popili par pića, ostali do kasno u noć i evocirali uspomene na protekle dane... a ti i dalje do besvjesti daj šta već daješ svom klubu sa očitim  REZULTATIMA  ???
Također kada Zlatko ide raditi kontest za AKL ja mu posudim tuner i ostale opreme ako mu treba.

Koki kaže:
Kao i uvijek, laž do laži, on napisa "ono nas članova" a jedan 27 godina nije platio članarinu, drugi 5, članovi, moš mislit !
Pakiralo QSL-ke, opet gnusna laž. Ja sam se pobrinuo za sve nađene QSL-ke, posebno one za DXCC, DXCC spisak, i sva arhiva, narečeni dvojac se bavio hardverom ! Sve narečeno je kod mene, kako su se onda ONI time bavili ? U mislima ? Za javnost, morti ?
Jedino točno što je napiso je da ne znam gdje su ga odvezli ! Ima ko zna !

Bili svi skupa, znaš da nam je bilo teško ukrcavati željezne ormare sa qsl-kama.. pa boga ti draga ti sa jedne a ja sa druge strane i ukrcavaj....

koki kaže:
P.S. Dragi Žeki, sve što sam ja dovuko u klub, od Collinsa, raznih, do drugih uređaja i opreme, ima svoj serijski broj, a i nalazi se na spisku za otpis liste darovatelja, i na spisku prijema u klub, po nazivu, opisu, uporabnom stanju, serijskom broju. Stoga, ako laže koza, ne lažu rozi.

Imam 7 collinsa od toga 5 komada 51s-1 nijedan iz kluba, jedan 851s-1, nije iz kluba a onaj 51j4 sam platio tada 100 njemačkih maraka jednom članu kluba AKL naravno.
Ustvari kada bolje razmislim od stare skalamerije nije ništa iz našeg ex kluba..

koki kaže:
Dragi Žeki, zajedno sam , s vlasnikom ovog Foruma, retrospektivno ponovio moj javni poziv upućen tebi, prije više godina. Kako dolaze novi ljudi, a stari zaboravljaju, ja ću ponoviti tekst, a tebe (opet) javno pozvati na poligraf, u Policiji, pa ko "padne" neka plati, cijena je 9.800 kuna, možda tebi, kao njihovom bivšem fonisti, po Ugovoru, dadnu kakvi popust, jer sigurno češ zijaniti.

Ponavljam za one koji nisu čitali HRS forum :
Jednog lijepog dana, u prostorijama RK Ante Jonić (Split) me zamolio narečeni Žeki za razgovor. Ja sam spremno pristao, a on da izađemo vanka. Ja izašao, a on će meni : Znaš, ja i Pero (pok. Šimunđa) trebamo ići po svijetu treba nam A klasa, bi li ti bio predsjednik komisije ? Bi, što ne bi, odgovori ja. Ali, nastavi on, mi ne bi polagali tehniku, tu smo "tanki". Ne može, reko ja, pitat ću vas minimum minimuma, a ako to ne znate, u šta sumnjam, niste ni zaslužili A klasu. Pokojni Pero uleti u klub, a narečeni Žeki reče meni, drito-šćito : Jebi se , imamo mi Toma Dugeča, to ćemo mi sa njime riješiti ! I riješili oni.

Da ponovim dragi Žeki, kako ja, ovo napisa javno, po TREĆI put, a zajedno s onom tvojom JAVNOM LAŽI da si me zaposlio 1992.g. lijepo te molim, ili da pristaneš na poligraf, u društvu RA zaljubljenika (to ti je najstroži sud) , il' da me tužiš, il da umukneš ! Jer lažeš , čim usta otvoriš.

Koki ovu smo temu do detalja pročistili i istinu iznjeli na svjetlo dana onima koji nisu upućeni u to a to su članovi iz drugih klubova koji trebaju više saznati o tebi i tvojim lažima... Neki  članovi kluba sve znaju i samo komentriraju ... Koki je puka...
Poligraf, nije potreban jer ima nas još uvijek dovoljno živih iz klubova u Splitu da se sastanemo i da svi kažu svoje. Nismo toliko posenilili da neznamo šta je bilo. Pa među nama se sve zna!!!! Imaš li muda??? Organiziraj i pokušaj nekako potvrditi svoje priče. Ja sam spreman!

ako je tko propustio evo link:

http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_jfusion&view=plugin&Itemid=709&jfile=index.php&topic=5321.0

koki kaže:
Ponavljam, u RK Split je jedan predsjednik, zove se Marijan Kelava, a ja sam mu desna ruka, kad mu zatriba.

Kelava je jedan jako pošten kolega amater koji nažalost nema potporu za bilo kakav boljitak AKL-a od svojih najbližih.
Kako sam ti rekao Zlatko, Kelava i ja kod mene predporšli kup HRS-a na 9A1AKL sa ponosom... odličan rezultat...

Kolege iz CBM-a nemojte se naljutiti molim Vas.

73 svima
9a4na

9A4NA

Samo jedna napomena ako postoji još netko a nezna izvor informacija na ovoj diskusiji je:
http://helifor.net/hrs/viewtopic.php?f=2&t=79&start=10
73
9a4na

9A4NA

koki kaže:
Kao i uvijek, laž do laži, niti smo temu pročistili, niti dovršili. Ja sam napisao istinu, i zato ne bježim od poligrafa, i 9.800 kuna, iako mi je penzija 2.960 kuna. Nije važno.
Pa čoviče da je istina o svim tvojim ratnim putevima, bojištima, akcijama, Vukovara, Dubrovnika, i svih ostalih herojskih pohoda ti bi trebao biti najmanje general i imati barem 10000 kuna penzije...
ali malo morgen... nije pitanje penzije nego istine a kod tebe je nema...

koki kaže:
I druga tvrdnja je čista demagogija, i veoma morbidna, čak ? Ja, ti i sada mrtvi čovjek, razgovarali, i ti bi sada okrugli stol ! Jesi li ti skroz popizdija ?
kada si rekao da je bio razgovor da nam pokloniš klasu... da vidimo jeli to prije ili poslije moje diplome B klase... čekam pa da je skaniram i stavim na forum  :P ... jel ono kada smo trebali u Albaniju ići... to je cca 1999 ili 2000 ta.

koki kaže
Za posljednju JAVNU tvrdnju da si me zaposlija ! Postoji jedan čovjek u RH koji zna CIJELU istinu, bivši predsjednik kluba, Ozren Grubišić. Kad te god volja , organizirat ću seansu s njim, nas troje, svak svoju priču, UHER, i zapisnik.
I sažetak javan. I nek se jebe ko je laga ! Ja znan da ja nisan !

Može! Dogovori sa Ozrenom, on je pošten i sigurno neće lagat.
imaš muda?????

I ja izgubih par sati danas u raspravi sa Kokijem za kojega svi znamo o kome se radi... uzaludno.... ma i nije neka se kolege i kolegice koje Koki vrijeđa na helikopteru nedaju iznervirati...
Ja Kokija znam skoro 30 godina tako da drage kolege i kolegice nemojte gubiti živce jer nije vrijedno Vašega zdravlja.
73 svima
ugodna večer
9A4NA

9A6ST

Evo vidin i ja san osvanija na "helikopteru" i podatkom kako nisan platija clanarinu 23 godine ... pa da ne bi suplje idemo redom ... polozija san kako kaze dozvola 24.02.1989. C, D i E klasu ..(srica nisan i A jer bi i meni pojedinci sredili ispit) .. nasao sam clansku iskaznicu iz 1997 sto znaci da san bar jednu godinu platija ... 2002 preselija san u Zagreb i uclanija se u radio klub Trnje ili kako li se vec zvao a par godina kasnije u Radio Klub Zagreb ... a sad moze matematicar zbrojit koliko san godina bija neaktivan i koliko godina nisan platija clanarinu ... BTW zivo mi se j... sto ko misli ali fali mi jos jedan ili dva posta do DXCC-a pa me ovo malo veseli ...
73, Zeljko 9A6ST

9A4NA

Ne gubiti živce....
Samo polako....
Koki nam je počeo pucati po šavovima... ::)
Treba li zvati doktora... onoga šta se priča sa njim  ;D
73
dosta za večeras

9A1IW

Cijenim entuzijazam, cijenim kolekcionarstvo, cijenim trud i rad, no ne cijenim raspravu sa ljudima koji ne mogu odgovoriti. Doticni Borivoje za sada ne moze pisati na ovom forumu, pa u najmanju ruku nije pristojno voditi ovakvu raspravu, jer spomenuti ne moze odgovoriti. Trazite od Bodlovica pristup avijaticarskom sajtu, pa raspalite tamo koliko vam volja.
A mozete se Bokiju javiti i mailom. I to ga okida, odmah se raspise.  8)

Osim toga:

BTW, ako imas poklopac za BC-654, trebao bi mi jedan. I ja sam svog ukrao, kao i ti...od americke vlade :-)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2NO

Bok!

Željko daj me nazovi na 098 1622 953, kad ne ide drugačije...

73 Dino

9a6c

Ajme ljudi...

Ovo prepucavanje s foruma na forum zbuniće svekoliko radioamatersko pučanstvo u Hrvata.... zalutaće na pola puta između Malog mista i Ježeve kućice...

Prošli mi se post izgubio u bespućima interneta pa da se citiram . AKL je prostoije u svoje vrijeme dobio i u svoje vrijeme izgubio prema zalaganju i zaslugama.

Pružena ruka lokalne samouprave velika je stvar i treba je prihvatiti pa neka AKL kao jedan od najstarijih klubova nastavi svoj dugi vijek na radost svih nas.

Ovo prepucavanje i baraža istine na istinu beskorisna je , posebno ako s druge strane nišana stoji netko tko sve zna, uvijek je u pravu i barata pravim podacima, svjedocima, materijalnim dokazima itd...

Savjetnika je uvijek bilo i bit će, ali ne triba ih bacilat. jednom savjetnik - uvijek savjetnik. Puno zuje, malo meda daju i sve znaju

Samo nemojte prokockat ovu priliku i pretvorit klub u penzionerski kartaški klub kakav je bio prije desetak godina. Djeca, mladost i gužva u PPS, pa i u sitne noćne sate - to je formula.

Nisam odavno član nijednog splitskog kluba, a sve manje i stanovnik rodnog grada, ali ako nešto treba, ako mogu pomoć - znate di san. Možda se na bandu ogasi i onaj FL2100 za koji sam dao 2xGI7b, vrag zna prije koliko vremena. Isto vrijedi i za doniranu TR7 liniju.

Sretno momci, a hiperaktivne vječnike znate i sami di  ćete parkirat ;)

9A6ST

Veseli me mogucnost da se dobije barem dio prostorija natrag, osobno ne mogu pomoci osim nazvati par ljudi koji su sa mnom bili zajedno u AKL-u a za koje smatram da bi bili zainteresirani. Moje clanstvo u AKL-u se svodi na dva mjeseca tecaja i 15-tak posjeta ... briskulu, tresetu i PPS nisam konzumira. Par dragih ljudi koji su mi ostali u sjecanju je sve sto me veze za AKL a i to je vise nego dovoljno da pozelim sve najbolje u nastojanju da se vrati dio prostorija.
73, Zeljko 9A6ST