• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR Kup 2014

Autor 9A2VX, 04. Svibanj 2014, 22:06:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Sada ću ja pitati Što se događa?

Do sada sam normalno mogao vidjeti stanje trenutne situacije, tko je predao log, a tko još nije, a sada... Opet mišta

Opet nema robija, ne možemo vidjeti ništa.

Zar su opet linkovi izgubljeni?

Tko se to neodgovorno ponaša? Bez obavijesti i napomena samo se mijenja,   gubi... zabranjuje itd.

Ispada da smo potpuno neozbiljni i da se ponašamo kako tko hoće.
Ne znam da li odgovorni za to znaju? Da li su oni autori toga ( ako jesu, onda neka daju ostavke na svoj samovoljni rad ).

Mislim da treba uvesti nekog reda i ozbiljnosti čak i našim natjecanjima jer se samo povećava nezadovoljstvo ovakvim radom.
Zbog dosadašnjih višegodišnjih događaja, pitam se da li će se sada, kada su sakriveni podatci, opet mućkati ispod stola i naštimavati rezultati.
Napominjem da sam odustao da ne prljam svoj pozivni znak sudjevanjem u takvim natjecanjima, pa radim pod klupskim pozivnim znakom. Sada ste dokazali da sam imao pravo kada sam tako odlučio.

Svim poštenima čestitke, a mućkarošima svaka čast! Zar niti u jednom najbezazlenijem radioamaterskom natjecanju ne možemo samo sudjelovati bez sekiracijama?
  Zvone 9a2vx

9A1AA

Zvone. Prije pola sata sam išao pogledati stanje na "Robiju" i otkrio sam (kao i ti) da stanje nije redovno  :o
Napravio sam screenshot i poslao Miljenku uz prijavu primjećene greške.
Sutra je zadnji dan za upload logova i nadam se da će prijem proraditi  ::)

73, Ivo 9A1AA

9A2VX

Ja sam sada primijetio i evo što vidim:

Gdje su tu naši kontesti?
Zar samo Kup Jadrana iz davne godine kada nije bio poništen?  / naravno zbog nekih " važnijih " klubove od onih koji su pobijedili???

9A1AA

Da. Takva je slika i kod mene. Nju sam poslao Miljenku.
73, Ivo 9A1AA

9a6c

Citat: 9A2VX  u 04. Svibanj 2014, 22:06:28

Zbog dosadašnjih višegodišnjih događaja, pitam se da li će se sada, kada su sakriveni podatci, opet mućkati ispod stola i naštimavati rezultati.

Svim poštenima čestitke, a mućkarošima svaka čast! Zar niti u jednom najbezazlenijem radioamaterskom natjecanju ne možemo samo sudjelovati bez sekiracijama?
  Zvone 9a2vx

ZVONE?!?!?

Kome si ono gore uputio? Razmisli malo, čini mi se da se ispod paušalne ocjene krije nešto čemu ovdje ,a ni inače nema baš mjesta.

Tko je naštimavao rezultate? Ajde, budi fer pa reci i nama.

Mssim, ispod stola ???

9A1IW

Svako uhodavanje neke nove tehnike ima svoje muhe, nema tu teorije zavjere, niti sakrivenih motiva. Cemu tolika paranoja?
Sjecam se jednog, ne tako davnog. ARI DX kontesta kad su nepovratno nestali svi logovi. Cemu se zivcirati, rijesit ce se.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2VX

1. Gogo ! Pa zar si već sve zaboravio?
Citat:ZVONE?!?!?

Kome si ono gore uputio? Razmisli malo,
Gogo, Koliko upitnika bih ja trebao staviti iza Tvoga imena?. Moj post je upućen svima zainteresiranima, pogotovo i Tebi, jer si sjedio prije nekoliko tjedana u Zg na Skupštini.
ODGOVOR: Nisu igre ispod nego i na stolu. Bila su natjecanja gdje je poništeno cijelo natjecanje jer nije bio prvi koji je htio, nego netko drugi, pa su poništili cijelo natjecanje, ne izbacivši one koji su mutili. A takvo je bilo objašnjenje zašto je taj kontest jednostavno "obrisan" .

2.  Borise, Pa Ti si bio uvjek ozbiljan. Zašto si okrenuo na humor????
Citat:Svako uhodavanje neke nove tehnike ima svoje muhe, nema tu teorije zavjere, niti sakrivenih motiva. Cemu tolika paranoja?
Potraži ovaj zimski kup 2014. Zar ćemo i te logove ponovno uploadati?
Ovo Ti je moj odgovor kojeg je započeo Gogo, ali se više ne sjeća: "Što se događa:"
Lijepo sam dao prijedlog da se zakupi sigurni server koji će biti samo od HRS-a
pod točkom 5, kojeg je Gogo mogao izglasati na Godišnjoj skupštini, pa se ne bi ovo događalo. Uvjeravali su me da je najsigurniji Austrijski server jer smo kao mi bili pod AustroUgarskom, pa će se podatci čuvati...
Kao što sam tada napisao:
Citat:3. Stvarno bi trebalo razmisliti o serveru u vlasništvu HRS da nam se takve stvari ne događaju. Da li znači da ćemo izgubiti podatke i od 9ACW kontesta koji je na nekom trećem serveru?
Citat:5.Tu je još niz drugih "samostalnih" web sučelja WFF, ... IOCA itd!
Početno pitanje Zašto to sve ne objedinimo na našem serveru?!
Hvala!
Na to sam dobio odgovor. Danas vidim Vrlo "utješan"
Citat:Dakle, bez panike.

Marko, 9A8MM
Dakle Molim bez panike. Podatci se nikako ne mogu izgubiti????

Ljudi. Pa gdje su nestali podatci Zimskog KV kupa??? Gdje ćemo vidjeti poredak 9A Super kupa.

Oprostie, ali javno pismo Zdenku! Predsjedniče! Molim reskiraj nekoliko stotina kuna mjesečno za NAŠ HRVATSKI SERVER U Jastrebarskom, pa da vidimo tko će nam rušiti podatke i gubiti natjecanja!!!

Znam da je ovo bilo malo off topic, ali u interesu je svih onih 47 sudionika koji su već jednom postavili logove na robija, pa ih onda nema.

Pitanje KV Menadžeru:
1.Da li će se produžiti rok za primanje logova, budući da tih 47 ( Koliko ih je bilo u subotu navečer prije "gubljenja" tj brisanja podataka ) imaju pravo ponovno podići logove nakon što vide da ih nema na rang listi.
2. Da li se dogovorilo mjesto gdje će se objaviti rang lista Superkupa?
3. Da li se pobrinuo da svi dosasašnji rezultati 9A kontesta budu na istom mjestu?

Hvala svima i nadam se da će opet netko potegnuti određene korake nakon objave ovog mog posta ( Uostalom kao i prvog mog posta HVALA IVO da nam se vratio "krnji " robi

Zvone, 9a2vx

9A2VX

Samo mali dodatak:
Ovi su bili prijavili svoje logove do 02.05. 2014. Pa ako ih netko pozna, ima tel broj itd, neka ih obavijesti da trebaju opet raditi isti posao...

9A2EU

Ovo je tragično smiješno, izgubili se logovi, hi, hi, hi, kakav je to sigurni austrougarski servis kada može pasti i izgubiti logove!!!???

9A4DC

OK. Ovo sad već počinje i mene neurozirat!
Radio sam i HZK i HRK za klub (9a1bst-9a6v) i usput obučavao HAMLETE.Nisam kompjuteraš (iako sam svojevremeno programirao u DOS-u i pokušavao nešto u WIN-3,11, ala kad se pojavio WIN-95 rekao sam-MA E, JOŠ I TO!!) već se smatram dobro upučenim korisnikom.
OK, razumijem da je administrator robota vjerojatno volonter.U duhu HAM spirita! Razumijem da koristimo WEB stranicu OE-saveza. Prijateljska pomoć u duhu HAM spirita.
Razumijem da crkavaju diskovi, da crkavaju računala, da hakeri napadaju stranice, servere isl. Sve to prolazi.
AL NE KUŽIM DA ADMINISTRATOR ROBOTA (ak to već radi) NE AŽURIRA BAR JEDNOM DNEVNO ROBOTA I PRI TOM NE SPREMI (rekli bi "SEJVA") PRISTIGLE DNEVNIKE NA DRUGI MEDIJ!! NA TAJ NAČIN BI BAR NEŠTO BILO SPAŠENO!
USPUT-A DA LI SVI KOJI SU SLALI DNEVNIKE ZNAJU ZA OVO ILI ĆE U PONOĆ BITI "POJEO VUK MAGARE!!!!"
(Ivo-oprosti-vičem na forumu! Sorry,pse!)
Napomena-Pitanje: Što je s rezultatima HZK?? Jel to igdje memorirano? Čemo ih slat opet? Koliko se kužim u sve ovo, oni su bitni za SuperKup!
Ljudi moji, pitanja ko u priči!
No hard feelings pse.
73 AND GL AND GOOD DX TO ALL
DE 9A6V-team
9A4DC

9A4QV

server, pardon, prozor nocas mora pasti .... ;D

Malo je to sve nespretno sroceno i naravno da otvara sumnju u tako objavljenu vijest bez obzira da li se radi o slucajnoj ili SLUCAJNOJ pogrijesci.

Naime, da je prozor (server) pao, onda bi nestali i svi ostali logovi, medjutim vidimo da su nestali samo logovi zadnjeg i predzadnjeg natjecanja.
I da je server pao, onda kompletna stranica i svi logovi nebi bili uopce dostupni.
Laik moze zakljuciti da je netko stisnuo (tko je imao pristup skripti i podacima) krivu tipkicu i upss, obrisali su se podaci. Tko ima pristup, to znaju svi oni koji ga imaju....

Ja sam uvjerenja da je do gubitka podataka doslo slucajnom pogrijeskom. Mogu samo reci steta, pogotovo zbog prijasnjeg natjecanja gdje se provuklo nekoliko nepravilnosti (izigravanja pravila) od pojedinih postaja, a to nije objelodanjeno. Ali dobro, mozda se pokusa i uovom natjecanju sa istom taktikom, bit ce zanimljivo vidjeti objavljene rezultate.

QV

9A2VX

Šteta da i o tome moramo raspravljati.
Uz sve ostalo meni je žao i onih dragih prijatelja iz 9A4J koji nisu obaviješteni da je robot pao...
Naravno da bih im priznao naknadni unos dnevnika iako ističe deadline, jer oni nisu krivi da ih je robot zanemario.
Stvarno ne znam da li je to zaista toliko nedostupan ( financijski gledanio) najzaštićeniji skup servera koji štiti sve korisnike ( čak su i banke korisnici toga servera ) pa da se svi podatci smjeste na njega. Znam da je mojoj školi jedna poznata firma ponudila bagatelnu cijenu za zaštitu podataka. Naravno da imaju i nekoliko alternativa itd.
Zvone

9A6ST

Za nekih 3000 kuna mjesecno moze se dobiti vlastiti server u datacentru u Zagrebu, pored instalacije i potrebnog software-a to ukljucuje i odrzavanje ako se provajdera ne gnjavi svaki dan. Zavisno od velicine diska moze se postaviti backup svaki sat pa bi mogucnost gubljenja podataka bila minimalna. Naravno sve je pitanje novaca, uz to je potreban i administrator volonter. Koliko para toliko muzike ...
73, Zeljko 9A6ST

9A4OE

Igre bez granica!

Mada bi pravilnik trebao biti jasan i s njim u skladu rezultati (službeni, neslužbeni).
U kategoriji "A – jedan operator, miješano" u plasman se redovito uvrštavaju klupske postaje, iako prema propozicijama takmičenja te postaje bi trebale biti svrstane u kategoriju E (E – više operatora (sve klupske postaje su obavezno u ovoj kategoriji).
Za jednu postaju koja je svrstan u plasman jedan operator na internetu se vrti snimka iz koje je jasno da je ta postaja imala pomagača, dakle više operatora.
Popis iz evidencije HAKOM-a iz koje se jasno vidi pripadnost (vlasnik) pozivnih oznaka koje su prijavljene u kategoriji A, a vlasništvo su radioklubova:
RADIO KLUB NOVI MAROF   9A1CBB,9A9M,9A1CMJ,9A1CLP,9A1CJT,9A1CVX,9A1CVT,9A1CVU
HRVATSKI DX KLUB   9A1RBZ
RADIO KLUB BELIŠĆE   9A1KDE;9A1CQA;9A1CQF;9A3B;9A1CRR
RADIO KLUB VIDOVA GORA   9A1CFN;9A7B
RADIOKLUB LUDBREG   9A1EZA;9A1CMT;9A2L
RADIO KLUB TULE I VUŽIĆ   9A7T,9A1HBC,9A2EU
RADIO KLUB SLAVONSKI BROD   9A1CRS;9A1CSB;9A1CNY
RADIOKLUB ARENA-PULA   9A1ACD,9A0P
RADIO KLUB ZADAR   9A6V;9A1BST

Kategorije

A – jedan operator, miješano,
B – jedan operator, samo CW,
C – jedan operator, samo SSB
D – jedan operator, QRP (< 5 W),
E – više operatora (sve klupske postaje su obavezno u ovoj kategoriji)
H – kategorija klubova 
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4QV

Pa smo sad malo produzili upload do 08.05.2014 .....