• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ZS na 50MHz zadnjih 5 dana

Autor 9A4DC, 23. Ožujak 2014, 15:45:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4HP

Citat: 9A7PJT  u 24. Ožujak 2014, 12:13:04
Citat: 9a4hp  u 24. Ožujak 2014, 11:01:15
Oni koji imaju KV vertikalke slobodno neka probaju ide to i sa njima ;)  osobito kad uskoro krenu ES sporadici prema europi...

. . . puno  bi se  takvi naradili veza kraj  tebe i  tvoga KW   :( . . .

73 PJT
ti si mene s nekim zamjenio i pobrkao lončiće...
9A4HP OGULIN

9A7PJT

Yap,

moja  greska  ,. . toliko sam ostao  zaprepasten ovim dostignucima  na 6m.  da sam pomisa  znakove  i tebe greskom  quota-o  :-[.

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A4HP

Dužan si gemišt na ZRF-u ;D

TEP I F2 NOW!!
9A4HP OGULIN

9A2QP

Ja posto radim sa HRD vrtim stalno njegov cluster i on je stalno online a ima i upozorenja ako pratis neku stanicu posebno (koji mozes konfigurirati )tako da je jako dobar i brz
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A4HP

Evo ko ima volje 50105,0 ZS6A se čuje i na vertikalku 14,49 GMT

....i ne samo on ima ih više
9A4HP OGULIN

9A3XR

A šta ste se raspisali. Ja radio prvu vezu ove god sa ZS6AF na 50Mhz još 04 02 2014 od tada uz prekide dan dva stalno čujem stanice od dole ali kako sam ih uglavnom radija prošlih godina više ih ne pozivam. Zadnjih 20 dana svaki dan čujem dva bikoma skoro čitav dan konkretno sinoč do 21 sat lok. pa se sad pitam dali bi treba sad pisat elaborat o tome!

9A4HP

Mi na kopnu ne čujemo tako često TEP kao vi uz more ;D...Ima i operatora koji  imaju uređaj za 50 ali ne rade ,pa je ovo način da ih se animira da nas bude više na 50 Mhz...a kome smetaju pisanja na forumu ne mora čitati( neču dalje da ne bude elaborat) 8)..pozzz
9A4HP OGULIN

9A3XR

Ma ne smeta me, da me se nebi krivo shvatilo ali sam čitajuči stekao dojam kao da se dogđa neko čudo prije 4 dana 5W FT 817 i 4 el ZS6AYE i to samo da mi potvrdi radi snage,
radio ga više puta.Za prostiranje si vjerovatno u pravu ali ja pratim ovo desetak god i dolazi mi kao normalno.

9A4DC

Da skratimo!
Mi smo (9a6v) u pripremama za WPX! Ali, u duhu HAM spirita, kao što nama iz 9A bitno i zanimljivo (neovisno o bandu) radit što zanimljivo, tako i korespondentima (iz ZS na 6m npr)!
Poznato nam svima da uvjeti širenja EM vaova i tzv mikrolokacje nisu svima isti (kontinent i Jadran i još lokalnije)-moja osnovna ideja je-ljudi upalite se na 50 MHz i okrenite se na Jug kad možete.Preporuke (iskustvo iz naše mikrolokacije od 18 do 20 UTC) I PROBAJTE.
Napominjem-kako je nama bitno radit ODX tako je i korespondentima! U duhu Ham spirita!
Nebtitno tko što radio nekad!To je i lijepota ovog hobia,zar ne!
73 to all de 9a6v team!

9A6R

Kad ide onda ide.Za informaciju Mikiju i Damiru,pošto oni a i ja imamo QRP uređaje.Ovijeh  dana i ja uradih par veza sa 2W i 5 el.yagi.Nekad sa FT-817 a nekad sa IC-706.Nekad to ide što se kaže od prve a nekad treba uložit malo truda da se ostvari veza.Ima momenata kad i ne ide sa tako malom snagom,razumije se.
Veze su:
ZS6AYE,ZS6WN,ZS6NK,ZS6CCY i 9J2T DXpedicija iz Zambije.
Ide to fino kad se otvori uz uvjet da nije abnormalni PILE UP na postaji,HI.
Dobar DX i 73

9A6R

P.S. QRP nije za HAM-ove tankih živaca ;)
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2SB

Čestitke svima na lijepim vezama,ide to:
FK8CP (RG37FR) - TJ3SN (JJ53SU)......kažu "long path"...23530km...!!!!!

..a ima i ovakvih scena,ovaj prvi kuca svoje,a neda se ovaj "naš"...neš ti mene...:

https://www.youtube.com/watch?v=cpZXYbF8o_Q

9A4QV

Citat: 9A2SB  u 28. Ožujak 2014, 10:32:28

..a ima i ovakvih scena,ovaj prvi kuca svoje,a neda se ovaj "naš"...neš ti mene...:

https://www.youtube.com/watch?v=cpZXYbF8o_Q

A desi se, da zaglavi..... BROKEN DEKODER  :o

9A5CY

jučer se ZD7VC prvi put i do mene otvorio sa 59. Kratko doduše, 2-3 minute, ali ostatak tj. pola sata prije i poslije se konstantno čuo 52-57 i mogao se raditi.

No, povod mog pisanja sada je ustvari upit ...  što se to događalo danas oko podneva na 6m ?
Reni i kompanija koji su to pratili, pucajte....
baš me zanima kako se to čuo KH7Y, KH6SX, N0JK....smjer antene, propagacija ?
Ja to od 2003.g. do današnjeg dana nisam još imao prilike čuti, a prije toga nisam pratio 6m opseg.

Hvala, LP

Dean

9A6R

Deane,uzmi si sutra slobodan dan,uključi se prije podne na 50 pa ih pokušaj čuti i ev.dozvati.
Nema tu nikakve filozofije.NHF

73,9A6R

p.s. Smjer antene preko J.Afrike LP cca 27000 km.
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2QP

2SB ja sam samo pokusao pozvati novi entitet na 6m a tebi ako smeta nemoj slusati nisi ni ti bez grijeha a ja se ispricavam ako sam nekome smetao ali nazalost ja ostale ne cujem pa ga makar i na silu pokusam odraditi
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe