• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KP1 se brise sa DXCC liste?

Autor 9A5BS, 17. Prosinac 2013, 15:03:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5BS

Evo, cak i znanstvenici imaju limitiran pristup Navassi. Dali ce navassa biti brisana sa DXCC liste, vidjet cemo. A do tada je mozemo samo sanjati i biti nam zao (nama mladjim radioamaterima) sto je nismo prije odradili.
http://dx-world.net/2013/thoughts-on-navassa/

9A2JK

Ne bi trebao žaliti!
Po toj logici ja bih trebao žaliti što nisam radio I1 - Trst.
(I1 - Trieste je izbrisan sa DXCC liste 1957. godine kad
sam se ja ''igrao u pijesku'').

Zapravo bilo bi fer da se KP1 brise sa DXCC liste, iz razloga
koje si sam spomenuo. Ovo zaista nije fer prema mlađim DX-erima,
jer kako će oni to raditi ako odande nema teoretske šanse da
netko radi ? Nevažna je fizička mogučnost, jer ARRL ne priznaje
aktivnost bez ispravnih papira.

73
Martin 9A2JK

P.S. Ako izbrišu KP1 sa DXCC liste, opet ću imati posla s preslagivanjem
pola album QSL-ki da bi KP1 stavio na kraj u ''Deleted''...  ;)
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6R

A Aves i Sj.Koreja ??? Ima ih još koje puno godina stoje neaktivne.Ali ako je entitet 20-tak god.neaktivan po meni bi ga trebalo brisati.A ima i smijurija entiteta kao BS7H gdje aktivatori sa sobom moraju ponijeti više željeznih cijevi i daski nego uređaja da bi ga uopće aktivirali. ;D Pa Kingman Reef a i St.Peter and Paul Rocks su blizu ali tamo ipak postoji "čvrsti"objekt, nekakva istraživačka postaja,što li već.
Tema je dobra za diskusiju. ;)

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5BS

Ja mislim da se KP1 nebi trebao brisati sa DXCC liste. Mislim da uopce nebi bilo zanimljivo kad bi se svi DXCC entiteti lako odradili, ovako to sve daje neku draz ovoj igri. Ali, ako stvarno ekipa nemoze dobiti dozvolu za boravak i rad sa otoka (makar i privremenu) onda neka se brise, jer nam onda takva zemlja netreba.
Dali cemo onda tom analogijom brisati i P5 sa liste? Samo vrijeme ce pokazati.
Neznam kakva je prica sa KH5K? Jel to jos uvijek otok ili nestaje za vrijeme plime? Zadnja expedicija je bila 2000 godine http://www.qsl.net/krpdxg/
Renny, a kako Aves nije aktivan? YV0D (2004g.), YY0A (2006g) a sad ce uskoro biti i YW0A.

9A9L

P5 bas i nije nekativan. Zadnja aktivacija je bila 2002 godine i to i ssb i rtty. I to skoro godinu dana. Bilo je dosta vremena da se uredno odradi i potvrdi. A sto se tice Aves isl. i on je bio aktiviran u nekoliko navrata a zadnja aktivacija 2006 i 2007 i cw i ssb i rtty. A koliko mi se cini nece KP1 biti del. Jos se ameri bore za njega a dok se oni trgaju nema del....hi
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM