• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Dostava QSL karata

Autor 9A3TY, 22. Studeni 2013, 18:36:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat:
Ova diskusija ne vodi ničemu jer se iznose stalno  uglavnom neistine ili poluistine!
Tu pričate  samo o poštarini unutar Hrvatske!!!  A DI JE ONA ZA VAN???????

HRS financijski plan 2013.

6.9. Međunarodna razmjena QSL karata : Predviđeni rashod 40.000  pokriva se transferom HZTK 33.000  i viškom prihoda iz 2012. 7.000

Dakle, međunarodna QSL razmjena se NE financira iz sredstava članarine.

No, ako laže koza, a laže i rog onda na temelju kojih informacija članstvo treba raspravljati ???
Ili ova naša "demokratija" podrazumijeva apsolutnu šutnju, potčinjenost i zabranu rasprave?

Drago mi je da se razmišlja i o novim, alternativnim načinima dostave QSL-ki.
Ne zbog toga jer je to jako slično mojim prijedlozima za unaprijeđenje usluga QSL biroa zbog kojih ste me skoro razapeli nego zato jer znam da ima ljudi koji žele svoje kartice čim prije i voljni su to platiti pa zašto im ne udovoljiti ako već ima mogućnosti i dobre volje. Tako bi bio i vuk sit i ovce na broju, zar ne ?!

Do slušanja u CQWW CW  :)
73 de Ivo, 9A3TY

9A7PJT

A kada ova do besvjesti   besplatno izreklamirana , renomirana , pouzdana i Bogom  dana firma digne  svoje cijene za "postanske" usluge   (najvjerovatnije poslje nove god. :P) mogu se kladiti da ce iz  kuhinje naseg i Vaseg QSL Men. doci nova ideja - jer triba stedjeti.
Prognoziran da ce to za one , koji zele naravno ,bit usluga   

QSL kartice  VIA  Autopoduzece Imotski !

Samo dodes na kolodvor , das soferu 10Kn. i paketic  je tvoj.
Pa dokle dura , dura. Jer  zafrkani su  Imocani , . .kad  svate  da je interes  toliko velik i oni ce dignit  cijene , . .100%! Ali ne sumnjam da ce se  i tome doskocit.

Jos   na kraju odgovor  "odvjetniku"  koji   me quot-a  i usput  "zna" koliko ja  saljem i primam kartica  godisnje ,zna da  sam protiv svega  ???   i voli domace zivotinje  ;) . . ..  Ako ti toliko puno saljes  i primas kartica   i ako ces ti bit sretan ko prase u malo vode kada  iste dobijes   to  mene uopce nije briga  , ali   me sve ovo neodoljivo posjeca  na  bojanje tunela - placanje  dva ili vise puta  za nesto sto smo vec platili?

Bez ljutnje  -  samo demokratsko razmisljanje . . .

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A1IW

A šta smo mi to platili? 100Kn za članarinu Savezu i 0-50-100-150 članarine klubu. Savez smo pretresli, šta imam od kluba? Apsolutno ništa. Ali baš ništa. I manje od toga. To nikoga od vas ne smeta jer su najglasniji na forumu ujedno i viđeniji aktivisti klubiva kojima je interes da se klupska kasa puni. Zašto? Jer je to fino. Ima "čorbe" za zagrabiti. Pa se ide na aktivacije, pa se ide na sajmove, izlete i hamfeste, pa se ide na natjecanja, pa se peku roštilji, pa se kupuje oprema, pa se oprema isporuči na revers, pa se u svom PPSu nema ničega osim prašine kad je inventura klupske opreme...

Da imate neke koristi od Saveza, ne bi kokodakali. Tj. dok je koristi bilo, bilo je i tišine.

I odmah da se razumijemo, ja sam protiv organizacije i rada ovakvog Saveza, zbog toga redovito etiketiran i "bodovan", ali sam prije svega protiv licemjerja i nekonstruktivne kritike u narodu znane kao jalova pljuvačina.

QSL biro vam ne valja? OK, ja predlažem da se plaća ekstra, bilo u formi paušala u npr. 3 ranga, bilo po principu ostvarenog prometa. Pa kako bilo. Iako mi nije jasno čemu kuknjava protiv nečeg besplatnog i strašna želja da se uvede naplata...? Radite sami protiv sebe.

I još jednom ponavljam, vaš je najveći problem što se bavite samo jednim hobijem i članovi ste jedne ili niti jedne organizacije. Primjer:
- HROS uzme članarinu od kluba po sistemu čiste pljačke, ne nudi BAŠ NIŠTA, svaku licencu svom članu naplati 700Kn. natjecanja? Isključivo u organizaciji klubova, dodjela nagrada na državnoj razni je sprdnja.
- Lovci su još gori. Uz članarinu se plaća 150kn za "markicu" koja dokazuje članstvo. Smijeh kroz suze.
- Sportski strelci - ista pjesma, bilo kakva potvrda iz streljačkog saveza - 200Kn. Učestvovanje u natjecanjima isključivo nakon plaćene kotizacije.
Da ne nabrajam dalje...

Da imaju QSL biro, naplatili bi ga 500Kn po paketu. Sreća pa nemaju.

A da mi promjenimo naslov ove teme? Nema smisla jurišati na QSL biro koji još donekle funkcionira dobro. Imamo mi drugih tema za diskusiju. Puno boljih. Sve me strah načinjati ih da me opet ne opandrči sablja režimskih temeljaca.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6R

Marinko,stigle QSL-ke preko TISKA.MNI TNX prijatelju. :D :
GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3IV

Kad već pričamo o dostavi QSL karata imam prijedlog da onom koji pakira QSL karte da se poveća naknada od 01.01.2014. za 20 posto.

Ima li kakve šanse za to?

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A5M

9A4OE

Uklonjeno,

iskorištena moja naivnost da je ovo namijenjeno radioklubovima po daljnjoj raspravi i pisanju stalno se provlači teza da je ipak usmjereno prema pojedinačnim osobama,
ipak izgleda da nije obostrana korist nego jednosmjerna.

Može i u otpad, jedino ZARS nemože ispred Hrvatskog radioamaterskog saveza, a stalno iskače.

Da Slavek, može i na groblje, ima logike!
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A7ISX

Što znači ovo KASTAV - GROBLJE.
Pa nije vrag da se Qsl karte dostavljaju i na groblje!
Nema logike.

Slavek  9A7ISX

9A7PJT

Ala   reklame (besplatne naravno , opet ) , . . ..   A najbolje bi  Vam bilo  napraviti kratki  video tutorial za one neupucene ili  one koji se još predomišljaju o koristenju ove blagodati . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A1IW

Citat: 9A7PJT  u 28. Studeni 2013, 21:22:07
Ala   reklame (besplatne naravno , opet ) , . . ..   A najbolje bi  Vam bilo  napraviti kratki  video tutorial za one neupucene ili  one koji se još predomišljaju o koristenju ove blagodati . . .

Ti si vječno protiv, doslovno po defaultu. Imaš li ovaj put kakvo logično obrazloženje za svoj nihilizam? Ili si i dalje "protiv, tek tako, da budeš drugačiji?
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6R

Opet se ponavlja isto.Oni koji uopće nisu zainteresirani za temu uključuju se u istu ??? ::)
Ne vidim smisao u svemu tome osim opstrukcije.

73,9A6R

9a6c

Biti zainteresiran za temu, ne znači biti zaintresiran i za sl karte.

I obratno, svejedno, svatko ima pravo reći što misli.

Demokracija na forumu, III dio.

9A6R

Svatko ima pravo na slobodnu riječ ali da pritom nikog ne vrijeđa.Osobno neću ulazit u diskusiju npr. o kontestima jer me ona ne zanima,nisam sudionik istih itd.Smatram da to nema smisla.To je moje mišljenje,imam pravo na njega a ako se nekome sve to skupa ne sviđa,sorry. ;) Moj se post može i ne pročitati ili jednostavno preći preko njega.Isto kao na TV-u.Imaš more kanala koje samo preskočiš ili na koncu isključiš cili TV prijemnik jer si ustanovija da nema ničeg zanimljivog.

73,9A6R

9A7PJT

Prozor mora pasti   se govorilo  nekad ,  a neki  danas imaju  slogan QSL-ke moraju doci pa makar  cudnim kanalima i isforisarinim  reklamiranjem / favoriziranjem  jedne firme  pod izlikom stednje  ??? ?
Stedi se iz  pune vrece  a ne iz prazne , ali  to je   vec neka druga - treca  tema .

Uzivajte  u svojim  karticama i  pazljivo ih  cuvajte  jer  ste  2 puta platili  njihovu  dostavu , . . . i jos  trckarali  do mjesta  isporuke   ;). . . . 

73 PJT

9A6R

Možda,ali mi je kiosk TISKA 60m od zgrade,košta puno manje godišnje od duvana koje ti popušit u tjedan dana a ja guštam u karticama ka i ti u duvanu ;)
Osim toga ne moram utorkom silazit do kluba po karte ili doma dilit moje od vaših(šta san masu puta učinija).
Eto ima i tu neke"računice".Gušti su gušti.NHF

73,9A6R