• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Šta se čeka?

Autor 9A6AA, 11. Studeni 2013, 14:37:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Šta se čeka?

Slike potrganih antena na sunce!

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5BS

vjetar je ucinio svoje  :'(

9A4DC

Emire ne zovi vraga, molimo te!
Nase sve je jos u zraku, ja upravo potrosia dodatnih 100m konopa za sve to dodatno usidrit!
Inace u ZD bura dere samo tako!
73 svima I NEKA VAM ANTENE I STUPOVI OSTANU NA MISTU!
9A6V TEAM i 9A4DC

9A1AA

Još uvijek ne mogu shvatiti što je pisac posta htio reći s ovakvim nastupom ???

Pogotovo ne razumijem dok na fb-u čitam kako momci iz 9A1P bukvalno izlažu svoje živote opasnosti kako bi spasili ono što su godinama stvarali.

Nešto o tome napisao je 9a6xx na cro-cc portalu
http://www.cro-cc.net/index.php/forum/12-cq-ww-dx-contest/5207-cq-ww-ssb-2013?start=30#6230
73, Ivo 9A1AA

9a6c

I mene je malo podsjetilo na priču o zloj vještici iz trnoružice...ali sigurno postoji neki dublji smisao.

???

9A3TA

Jeste defetisti....

Pitanje pravilno čitano glasi: tko će, zapravo, uskoro dizati još veće i još bolje antene?

Ajme, veselja i radosti...

P.s. ovaj manji propuh prozvali Teodor...
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A5ADH

Citat: 9A5BS  u 11. Studeni 2013, 15:05:34
vjetar je ucinio svoje  :'(

Učinio je i kod nas, samo to je bilo još 29.7. ove godine  :'(.
Više slika možete pogledati na web stranici kluba,  http://www.rkbrdovec.hr/galerija/pps-qth/oluja-protiv-kvada.html.

9A7PJT

Citat: 9A1AA  u 11. Studeni 2013, 15:10:28
Još uvijek ne mogu shvatiti što je pisac posta htio reći s ovakvim nastupom ???

. .. .  valjda je  mislia  na ono - dok jednome nesmrkne , drugome nesvane- . .. . .  zlocesto u najmanju ruku  :(.

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6R

I mi koji imamo puno manje antene po krovovIma ne spavamo ili slabo za olujnih noći.Ko da je to nešto novo.
A ko je postavio te postavit će i druge.NHF

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Citat: 9A7PJT  u 11. Studeni 2013, 17:30:03

. .. .  valjda je  mislia  na ono - dok jednome nesmrkne , drugome nesvane- . .. . .  zlocesto u najmanju ruku  :(.

73 PJT

Zločesto?
A u "najveću ruku"?
Ne tupi ga.

Post je ponukan upravo onime što nam se dogodilo s antenama u postu od 9A5BS.
Dakle, riječ je o antenama koje zajedno koristimo i održavamo.
Nadam se da su ostali imali više sreće.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6XX

Eto mene nazad s Tićna-9A1P, ipak je za sada sve završilo "dobro" a očekuje se još jedan jači nalet večeras, svakako bi trebalo biti nešto slabije.

Kod nas je najgora bila situacija sa glavnim stupom gdje su počele pucati sajle, jedna ošla, i gdje smo morali ići s kranom gore i zamijeniti dvije sajle. Neki luđaci kao E77DX jedva bi dočekali da uskoče u kran. Davoru (1UN) i meni nije bilo svejedno, i to je bilo najbliže što sam ja došao od kakanja u gaće nakon nekih ranih godina života. Još sam nekako preživio nižu sajlu, tu sam čak uhvatio i fotku na mjestu gdje je otišla jedna sajla, ali sajla na vrhu i kad nas je povuklo metar ljevo-desno, što nas, što stup... čovjek se naglo ubrza s radovima.

S ovako otvorenom lokacijom štetu nismo izbjegli, a ja nisam ni očekivao s obzirom na sve vijesti danas. Čim se čuju udari vjetra u Pazinu zna se što to znači za lokaciju. Izvukli smo za sada samo jedan dodatni vikend rada i nije nam ni prvi ni zadnji put, barem nam se za razliku od lani nije dogodilo noć uoći CQWW SSB.

Hvala svima koji su slali SMS, mailove, zvali...

Par slika u nastavku...

73,
Hrle - 9A6XX

9A6R

Pa eto...dobro sam rekao..ko je postavio te postavit će i nove ili popraviti postojeće.  Ali dobro nam poznati HR JAL mora uvijek isplivati na površinu.To je po meni veći problem od vjetra i načinjene štete.
GL

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

DK8ZZ

Jbg za 9A1P :(

Glavu gore, bice to sve ok, teresnki rad prije cq ww cw vam ne gine...
Nek nocas samo sve ostane na mjestu gore.

ZZ
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9A6AA

Citat: 9A6XX  u 11. Studeni 2013, 17:54:57
Eto mene nazad s Tićna-9A1P, ipak je za sada sve završilo "dobro" a očekuje se još jedan jači nalet večeras, svakako bi trebalo biti nešto slabije.
...

Hrle, ne poznajem situaciju kod vas. Je li rješenje u tome da se stup spusti na vrijeme. Govorim o rešetkastim stupovima kojih me je najviše strah. Naravno, ako ta opcija postoji. Prije par dana bio sam kod 9A2UA te vidio da on ima ručnu sustav podizanja pa stupove može uvući jedan u drugi. Na žalost, kod onih antena čije je slike 9A5BS objavio, nismo imali tu mogućnost. Izgleda da se savila "samo" 6 metarska cijev koja ulazi u rotator, koja nosi beamove.  :'(
Neugodan povod da se provjere sve sajle...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7PJT

Citat: 9A6AA  u 11. Studeni 2013, 17:46:23
Citat: 9A7PJT  u 11. Studeni 2013, 17:30:03

73 PJT

Zločesto?
A u "najveću ruku"?
Ne tupi ga.

Post je ponukan upravo onime što nam se dogodilo s antenama u postu od 9A5BS.
Dakle, riječ je o antenama koje zajedno koristimo i održavamo.
Nadam se da su ostali imali više sreće.

9A6AA

Pa sta onda Ti cekas  ???, . . kupi  stvari i  na lokaciju  pomoc kolegama .
U najmanju ruku  kao  duhovni voda. . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je