• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Najnovije iz IO HRS-a

Autor 9A4OE, 18. Listopad 2013, 14:43:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Ovo postaje pravilo da IO i predsjednik HRS-a nemaju pojma o Statutu HRS-a.
Šteta novaca koje utroše na dnevnice.

S T A T U T
HRVATSKOGA RADIOAMATERSKOGA SAVEZA
VIII. NAGRADE I PRIZNANJA

Članak 47.

Savez može davati nagrade i priznanja članicama i članovima Saveza i drugim pojedincima i institucijama zaslužnim za ostvarivanje programskih ciljeva i djelatnosti.

Detaljnije o kriterijima, vrsti broju i načinu davanja nagrada odredit će se Pravilnikom koji predlaže Izvršni odbor, a donosi Skupština saveza.

PRAVILNIK
O DODJELI NAGRADA
HRVATSKOGA RADIOAMATERSKOG SAVEZA
,,NIKOLA TESLA"

IV ZAVRŠNE ODREDBE
Članak 18.
Ovaj pravilnik stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u glasilu Hrvatskoga radioamaterskog saveza i na WEB stranicama HRS-a.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6R

Čitam da je članarina otišla na 100 kunica.Pa meni je ovako draže,samo jedna novčanica sve plaća. ;)
A i bilten je poskupija.A sve je krešilo judi moji.Recesija,ča se može.Sve gre gori.Samo se bojin da ćemo sa novin cinama pristrašit ove nove koji nan misle pristupit.Ali ako je rukovodstvo tako odlučilo onda gremo tin puten,oštija.NHF :D

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4DC

E moj Reni.Sve kresije bilo samo pitanje dana kad ce i clanarina.Realno-HRS cak i dobar u tom,neminja ka i neke druge udruge 4put godisnje.A ni 100kn cemo moc nekako prezivit.
Jedino bi mozda bilo zgodno da se razmislja malo socijalno osjetljivije (bilo u proslom sustavu) pa da se nezaposleni i ini losijeg stanja tog oslobode!(samo glasno razmisljam!)
73 de 9a4dc
Ps-ti sad jasnije zasto preferiram qrp?-ma nije problem "skupusit" neki LA, AL KI CE PLATIT STRUJU ZA NJEGA.(ovak,ko me HEP isteka,uvik mogu napunit bateriju preko  dinama bicikle.hihi)

9A6R

Damire,judi su se prestali šalit,pogotovo na svoj račun.
Svi smo pomalo "ušli use".
Nije tih 100kn nešto puno ni previše ali dobro si reka da ima more mladosti a i starijih koji nerade itd.Triba i na te mislit.
Evo i ja san trenutno bez posla ali ne pišem ja zbog sebe,to nikako.Ako nedaj Bože dođem u tešku imovinsku situaciju onda će sve u bubanj.A ni to nebi značija kraj života za mene,jel tako?Živome se čoviku svašta može dogodit.Iđemo dalje pa kako nam bude sa većom ili manjom članarinom.Pa dok dura,dura.NHF

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Bravo!

"... Vezano uz neke izmjene nastale u organizaciji i provođenju natjecanja mladih tehničara a koje su vezane uz radioamaterizam (tema radioorijentacija), 10. rujna 2013. godine je, na zamolbu predsjednika HRS-a, u HZTK održan sastanak predstavnika HRS-a – predsjednika HRS-a Zdenka Blažičevića i tajnice HRS-a Marine Sirovica sa glavnom tajnicom HZTK Zdenkom Terek te novoimenovanim nositeljem izrade projekta za ,,P" kategoriju Đukom Pelclom...

...Sukladno toj odluci, IO HZTK je imenovao Đuku Pelcla za nositelja teme ,,radiokomunikacija" te ga je zadužio da napiše nova Pravila za organiziranje i provođenje natjecanja mladih tehničara u orijentaciji i komunikaciji. Đuka Pelcl je napomenuo da će prilikom pisanja novih pravila svakako kontaktirati HRS."

(Đuka Pelcl je predsjednik Hrvatskog Saveza CB radioklubova.

"DX never sleeps..."

9A4OE

Nezna ljevica što radi desnica?!

Hrvatski radioamaterski savez
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Ur. Broj: 372/013.
Zagreb, 15.10.2013.

SKRAĆENI ZAPISNIK

4. / 2013.   redovite sjednice Izvršnog odbora Hrvatskoga radioamaterskog saveza, koja
se održala u četvrtak, 3.10.2013. godine u Zagrebu, Dalmatinska 12/II kat.

Sjednica je započela s radom u 15.15 sati, a završila s radom u 17.15 sati. 

Ad 12. Pravilnik o nagradama HRS-a.
Uvodna riječ: Zdenko Blažičević, 9A2HI
Izvjestitelj: Zdenko Blažičević, 9A2HI

Nakon kraće rasprave vezane uz prijedlog teksta Pravilnika o nagradama HRS-a, IO HRS-a jednoglasno je donio sljedeću

O D L U K U:

Zadužuje se predsjednik i stručna služba HRS-a da dorade Pravilnik i do kraja listopada
pošalju prijedlog konačnog teksta Pravilnika o nagradama HRS-a na usvajanje svim
članovima IO HRS-a.

Hrvatski radioamaterski savez
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Ur. Broj: 372/013.
Zagreb, 15.10.2013.
Temeljem članka 35. i članka 36. Statuta Hrvatskoga radioamaterskog saveza donesenog 13. 09. 2008. godine, Izvršni odbor Hrvatskoga radioamaterskog saveza je na sjednici održanoj 3.10.2013. godine donio
PRAVILNIK O DODJELI NAGRADA HRVATSKOGA RADIOAMATERSKOG SAVEZA ,,NIKOLA TESLA"

IV ZAVRŠNE ODREDBE
Članak 18.
Ovaj pravilnik stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u glasilu Hrvatskoga radioamaterskog saveza i na WEB stranicama HRS-a.
Predsjednik
Hrvatskoga radioamaterskog saveza
Zdenko Blažičević

9A4OE

Tri stavke poštarina, telefon i internet, ukupno 22 580 kn minus qsl promet 16 051 kn

telefon   postarina   internet   
2074,29   2540,69   1682,27   
185,16   663,65   219,13   
313,99   423,25   132,00   
442,86   38,00   173,00   
40,00   209,15   230,59   
317,34   4240,25   106,00   
1077,46   316,20   589,00   
   6528,70      
   37,50      
4451,10   14997,39 3131,99   22580,48
                       16051,78

Dali postoji prostora za racionalnije korištenje navedenih usluga, pogotovo stavke poštarina s obzirom na alternativne davatelje poštanskih usluga?
Svjedoci smo da su mnoge firme okrenule leđa nacionalnoj pošti i koriste usluge drugih davatelja (žuti skuteri nikli kao gljive poslije kiše).
Markrntiške sposobnosti bi mogle doć do izražaja, tko zna možda jedan mali reklamni baner bi mogao utjecati na ...

9A6JRZ

Samo ne CityEx - totalno neodgovorni - jako puno reklamacija, a bez imalo srama ponovno naplate pošiljke koje nisu isporučili. Osobno sam više puta plaćao kamate što nisu isporučili račune. Prošli tjedan su nas zvali veći potrošači da za rujan nisu dobili račune. Reklamiraje i žalbe nemaju smisla jer nema ikavog poboljšanja.

Što se tiče telefonije za poslovne korisnike samo T-com - a šparati tako da se ne telefonira bespotrebno

73
73 de 9a6jrz

9A1IW

Šta obuhvaća tih 16k Kn, da sad ne čitam u detalje? Ako je u igri QSL biro, poprilična količina tereta putuje poštom prema van, to je još i malo... CityEX je smeće od firme i nikakvu poštu ne bih njima dao u ruke. Znam za slučajeve uništavanja i spaljivanja pošte koju nisu stizali isporučiti...

Ostale tema neću komentirati jer me Zdenko nedavno na ivanićkom hamfestu definirao kao "tešku osobu" (ne misleći na moju prekomjernu tjelesnu težinu) :), pa mi je bolje od sada šutjeti, kad već nemam želudac klimati glavom i veselo izvikivati: "Da, tako jeeee."  ;)

Kao što je znao reći jedan moj pokojni kolega: "Situacija je teška, ali se zato barem pogoršava!" :)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4OE

Citat: 9A1IW  u 21. Listopad 2013, 15:57:40
Šta obuhvaća tih 16k Kn, da sad ne čitam u detalje? Ako je u igri QSL biro,

16K kn bez qsl biroa, sa, ona veća brojka.
Dali su baš svi  troškovi od nabrojenih opravdani i dali je postojala stvarna potreba za njima?
Kap tu, kap tamo pa se nabere toga, a minus raste.
Kad se tome pridoda uredski materijal, potrošni, majice ... brojka raste,  s druge strane, pitaju se zašto ne rade magistralni repetitori ( da se uskladim sa terminologijom,  radiokomunikacijska oprema HRS-a od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku)

Nisam spominjao niti jednu firmu pa nemojte niti Vi.

9A5CY

Citat:Nisam spominjao niti jednu firmu pa nemojte niti Vi. 4OE

khm, khm.... da se malo nakašljem :

Citat:svjedoci smo da su mnoge firme okrenule leđa nacionalnoj pošti i koriste usluge drugih davatelja (žuti skuteri nikli kao gljive poslije kiše). 4OE

sused, sused, ovo je ličilo na javnu prozivku na koju sam se jedva nekako suzdržao...
ili smatraš druge čitatelje norcima koji ne znaju što se krije iza aludiranja na nacionalnu poštu i žutih skutera?
Odgovori, koji su uslijedili to potvrđuju.
No, kako to političari vole reći,  u vrijeme demokracije valjda svatko ima reći svoje mišljenje.
Tako je sada moje mišljenje da nisi u pravu pod oba gornja navoda.
Dalje više nemam namjeru ništa komentirati po ovoj temi ovdje na forumu, da se ne razvlačimo poput 'kaugume'

LP, NHF de Dean 5cy

9A7KXP

Vidim da ste svi zaokupljeni sa kurirskim službama.

Mene je zaintegrirao više tekst:
Na 4. sjednici IO HRS-a, održanoj 3.10.2013.godine, izabran je novi predsjednik KV povjerenstva Željko Pilat, 9A2R. Za članove povjerenstva, na prijedlog predsjednika Povjerenstva, izabrani su: Stjepan Đurin, 9A8A, i Ivo Novak, 9A1AA.

Samo jedna digresija.Koliko ja čujem repetitor na Sljemenu još krči.I to godinama.Nemamo povjerenika koji ga koristi.

Dobra stvar KV-a je što prirodno krči .Tu nema puno ulaganja,

Znači povjerenik od 1hz-xxx MHz.

Ivo čestitam.
Sreća da na KV nema koša.

Ako me se i dalje nastavi šikanirati i bacati  u smeće,tražiti ću od HRS da plaćam članarinu umanjenu za korištenje foruma kojeg ne mogu konzumirati jer me  kolega Ivo baca u smeće za
svaki post.

Nisam off topic,ne vrijeđam nikoga,samo iznosim činjenice.

73 Hristo 9a7kxp

9A9L

Bas me zanima kome je trebala ova farsa sa KV i UKV managerom. Sa neba pa u rebra pade isti covjek za obadvije kategorije, a vec je u UKV pokazao da ga bas ne interesira previse. I sta sad reci na pitanje:
Predsjednice HRS-a. dali je potrebnije imati KV managera koji sa tim poslom nije nikad radio ili je potrebnije imati managera koji to ima u malom prstu i koji je prosao skolu kvalitetnog KV manager (citaj Krese 9A5K). Eto tako se gube kvalitetni ljudi a sad se cini mi se sa punim moralnim pravom Ivo mice sa mjesta urednika WEB-a.
Stvarno se rade gluposti na svim poljima.
Svaka cast predsjednice HRS-a.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1AA

Dragi prijatelju Hristo....iliti DR OM Hristo
Ja tebe (baš) ništa nisam razumio ???
Na čemu mi čestitaš???
Šta znači KV koš???

73, Ivo 9A1AA

9A9L

Imam ja jos pitanja....jedno je koji je to IO.??? Jel to onaj u kojem su neki dali ostavku, neki kuvertirali.??
I tko ce sad iz tog "KRNJE" imati tri ciste traziti da se organizira HQ? Da se organiziraju 9A Kupovi? Kao da je odraditi sve to samo procitati sta je robotenko izracunao....
Pametnom dosta
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM