• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

WRTC 2014

Autor 9A6R, 18. Listopad 2013, 13:16:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Do danas nisam znao da je Ranko Boca HR RA ???  ::) ::)
Nisam uspio pronaći niti jedan njegov 9A znak.
Kolega Richard ima 9A1TT znak pored još nekih ali dobro.....
Može li se znati koji su kriteriji igrali pri odabiru natjecatelja za Olimpijadu,kako se navodi?
TNX

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6XX

Reni,

naslov članka spominje 5 hrvatskih radioamatera.

Hrvatski radioamateri: 9A1UN, 9A1TT, 9A3A, 9A5K, 9A6XX (5).
Drugi radioamateri: 4O3A (1)

Kriteriji za WRTC su objavljeni ovdje:
http://www.wrtc2014.org/qualifying/team-selection/
http://www.wrtc2014.org/qualifying/team-selection-policies/

Po tim su se kriterijima odabrali natjecatelji.

Popis svih timova je ovdje:
http://www.wrtc2014.org/teams-are-set-for-wrtc2014-competition/

73,
Hrle - 9A6XX

9A4QV

Kako ono kazu:

za srecu je potrebno dvoje  ;D

9A6R

Pročitao sam.Vidim ima tu dosta MIX-a.Po meni malo čudnih ali nek vam bude.
I samo još jedno pitanje za kraj.Zanima me financijska strane ove priče.Kako vi natjecatelji sve to isfinancirate?Jeli iz svojih đžepova ili imate neke sponzore?Jel to nešto i košta,zar ne?
GL

73,9A6R

9A6XX

Reni,

što misliš da je slučajno ovo podizanje članarine? ;)

Za ostale ne znam, ali osobno je s moje strane sve financijski zaokruženo, iz vlastitih prihoda. WRTC je postao, kao i u nogometu, samo jedan turnir na kraju jednog dugog razdoblja i kao takav financijski i vremenski osjetno manje zahtjevan u odnosu na kvalifikacije.

Svaka pomoć je uvijek dobrodošla i ako se dogodi bit će cijenjena.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6R

Nisam ja rekao ništa posebno.Ali svjedok sam da se išlo malo u  Brazil pa Vanuatu pa Korzika,Lihtenštajn,nedavno Estonija a eto dogodine i USA.Pitam zato jel jamačno sve to košta,to svi znamo.Moja sestra i zet koji žive i rade u Kaliforniji  ne idu baš po svijetu kao ti,pa i u HR ne dolaze svake godine.Moram ti priznat da si ti po tom pitanju puno jači,znači da više zarađuješ od njih ili imaš jakog financijera(sponzora) kojeg naravno nemoraš otkriti.Sretno u Bostonu i ostatku ekipe isto.Možda se negdje i sretnemo(kad i ako dođem do potrebnih sredstava). ;)

73,9A6R

9A6XX

Reni,
ako budem dobio financijera za WRTC 2014 napisat ću ovdje. Tko želi dobru reklamu, sad je prilika.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6XX

http://www.wrtc2014.org/onsite-referees-for-wrtc2014-announced/

Izašla je lista sudaca za WRTC 2014, na njoj se nalazi i jedan hrvatski radioamater, 9A4M - Mate.

Bit će to fino hrvatsko izaslanstvo u New Englandu iduće godine.

Čestitke Mate.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6R

Bit će sudaca i iz susjednih nam država.Dva Srbina, YU1LA i YU1EA.
Također i dva Slovenca, S50XX i S53R.
Bravo.

73,9A6R

9A4OE

Tu i tamo pročitam tekstove na "Hrvatskoj takmičarskoj grupi"

Pozdrav grupi,

kao sto vas vecina zna WRTC 2014 se odrzava ove godine u USA!
Prije koji dan je K1DG pozvao da se ova manifestacija pomogne sa dodatnim donacijama!
Trenutno u budzetu WRTC nedostaje jos 30% potrebnog novca!
Pored svega toga su izostale mnogobrojne donacije iz EU iako najvecih
broj takmicara dolazi iz EU.

Znam da je za svakog od pojedinaca suma od 750 USD velika (mozda i onih kojima i nije).
Ali kao grupa bi mogli sigurno skupiti odredjenu sumu i sponzorirati barem bilo sta!
Bolje nego nista!

Npr. BCC je skupio do sada u vise navrata donacije
Ham radio u FHN Stand 2013
Ham radio u FHN BCC dinner 2013
BCC meeting 2014
Donacija za jedan Sator
I na meeting-u 2014 je odluceno da BCC sponzorira jos 1000 Euro
Ukupno preko 3500 Euro!

Sad gledajuci sa nasih prostora ima puno predstavnika koji ce sudjelovati na WRTC-u
Takmicari
YT1AD, 4O3A, YT6W, 9A3A, 9A6XX, 9A1UN, 9A5K, 9A1TT, E77XZ, S50A, S57AW, E77DX
Onda sudije
S50XX, S53R, 9A4M, YU1LA, YU1EA, VE3EY

5 takimicara i 1 sudija sa 9A znakom

How?

73s
Braco
E77DX/OE1EMS

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9a6c

Nisam znao da postoji ova grupa baš me zaima link na njenu adresu?

Prošlih je godina Savez znao kapnuti koju kintu za ove stvari, ali bojim se da u ovoj situaciji nema od toga ništa i mislim da bi to bilo posve OK.

S druge strane, ne vidim razloga da se za naše predstavnike otvori nekakv fond u koji bi svatko mogao uplatiti onoliko koliko može, s tim da se lista kod zaključenja uplata javno i objavi (osim na izričiti zahtjev uplatitelja).

Mislim da je to bolje od javnog prebrojavanja tuđih para, podbadanja ili sitnih podmetanja, čemu smo skloni.

Od Saveza ovakvog kakav je u situaciji kakva je ne očekujem ništa pa ukoliko se možemo sami organizirati, ja sam ZA. Znam da svi idu tamo za svoj i na svoj račun, ali mi je svejedno drago vidjeti naše prefiksiće u vrhu liste, kao što je bilo u PY landu ;)

Ne bih se uopće bunio da se tim pozabavi i naš KV manager, samo ne kao u sličaju naših KV natjecanja. Ili bilo tko drugi?

9A6R

Točno,tema je WRTC 2014 koju sam osobno otvorio.
Pitam ja Bracu a i još neke koliko bi mi novaca donirali da ja kojim slučajem idem u Boston ???
Mislim da je sve kristalno jasno.NHF

73,9A6R

9A7PJT

Citat: 9a4oe  u 20. Siječanj 2014, 10:28:54
Tu i tamo pročitam tekstove na "Hrvatskoj takmičarskoj grupi"

A moglo se  skupit nesto sitnoga  za natjecatelje eto da imaju tamo makar   za u Mc. Donaldsa  otic  ::) .

Posto su ovo  Hrvatski   takmicari ?  biti  ce malo teze  naci sredstva  . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6XX

Ne treba se žučiti. Ovo je skupljanje za WRTC, a ne za hrvatske takmičare, i drugo, od HRSa to nitko ne traži.

Koliko je meni poznato svi 9A predstavnici imaju svoju financijsku priču zatvorenu za WRTC 2014, a koliko je meni poznato nitko iz javnih izvora - a ni iz članarina HRSa, a tko želi uvijek može pomoći.

Amerikanci imaju izrazito razvijenu kulturu doniranja i skupljanja dolar po dolar i WRTC 2014 će biti vjerojatno i jedini WRTC bez ikakve potpore direktno iz državnih programa, zato im i kampanja ide dosta "agresivno".

U tom smislu smo i mi razvili svoju kulturu što se pokazuje na 9A donacijama za brojne radioamaterske projekte....

73,
Hrle - 9A6XX

OE1EMS

Reni,

dje ba zapelo?

Nego u cemu je problem sa 9A1TT? koji to jos znak on ima?

Kod mene se do sada  nasao uvijek koji Euro da se uplati kakva radio amaterska donacija....

Usput jedan od mojih sponzora za putovanja po svjetu je iz HR  ;D

Inace pitao sam i HRS da po uzoru na druge saveze (OVSV, ERAU, ....) donira za nesto organizaciju WRTC-a,
ali izgleda da je  izgubljena parnica ipak ostavila duboke parnice u finasijama HRS-a.....

73s
Braco