• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

FT897D - problem

Autor 9A6SJZ, 03. Listopad 2013, 09:46:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6SJZ

Pozdrav!
Tražim pomoć oko problema s FT897D. Ne radi UP odnosno DWN a razlog je što sam prikopčao krivi mikrofon (napajanje +8V). Pitanje je ako neko ima iskustva jeli se može nešto napraviti ili u servis po pomoć. Zahvaljujem
73 Zlatko 

9A4WY

misliš UP DWN na orig. mikrofonu??
ukopčao si drugi mic i sada kad ukopčaš original mic. ne radi UP/DWN??
daj pojasni malo.
Kiko
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A6SJZ

Kiko pozdrav!
Točno, prikopčao drugi mic(od TR9130 s kabelom) i sada kada sam prikopčao original (MH31) ne radi UP i DWN.  Ostalo je sve ok.

9A4DC

Zlatko,vec par mjeseci ima ft817.to qrp al iz iste yaesuove serije.NA SVU SRICU,MALO SAM LINI DALMATINAC,PA GA NISAM ISA KOPCAT NA PC I OSTALE PERIFERIE PRIJE NEG SAM DOOBROO PROSNJOFA SVE FORUME DA CUJEM STO JUDI KAZU!
Ukratko-vrhunski uredjaj (po meni PRVI FT S NORMALNIM RX-OM!),al imaju mane koje priznao i Yaesu-NISU LJUBITELJI NEORIGINALNE DODATNE OPREME!!
Savjet-prosurfaj po forumima all arround the world i vjerujem da ces nac slican slucaj,i mozda rjesenje!
Best 73 de 9a4dc

9A6SJZ

Hvala ti na savjetu. Moramo naći rješenje pa makar i u servisu hi...
73 Zlatko

9A4WY

Zlatko pozdrav...
ako se ne baviš elektronikom najbolje bi bilo to odnijeti nekom iskusnom elektroničaru...ima par SMD komponenti na ulazu koje bi mogle biti problem ili u najgorem slučaju MCU pošto su ti pinovi "rxd" i "txd" također .
Trebalo bi najprije probati ako mozes postaviti u meniju da ima CAT na mic konektoru i probati komunikaciju, pošto su linije "up" i "dwn" iste i za CAT(rxd i txd) samo mora biti u meniju selektirano "CAT".
pogledaj i mic konektor unutra...da one žičice unutra stoje ravno i paralelno jedna drugoj...
K
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A6SJZ

Pozdrav!
Zahvaljujem, postavio u MENU MODE MIC SEL CAT ali ništa se nije promijenilo. U jutro probam vidjeti dalje pa se javim .
Pozdrav
73 Zlatko

9A6SJZ

Pozdrav svima!
Zahvaljujem na pomoći. Riješen problem. U MENU MOD MIC SEL postavljen na NOR umjesto CAT kako je bilo i sve radi. Prije toga napravio ponovo RESET.
Čujemo se nagdje na frek.
73 Zlatko