• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Lfa 144mhz 7el

Autor 9A7KFF, 09. Srpanj 2013, 22:58:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7KFF

Zgotovio sam dvije antene Lfa 7el dužine 2.9m(144mhz) ali swr nikako da podesim pa molim sve koji su ovu antenu radili da podijelimo iskustva,točno je po mijerama izrađena a probao sam sa raznim skračivanjem dipola al ne pomaže,svaka informacija je dobrodošla.

9A6M

Iz pitanja se ne može zaključiti, da li govoriš o jednoj anteni ili o te dvije u sistemu.
Čime mjeriš SWR, na kojoj visini i koliki je SWR?

franjo ,6m

9A1IW

Citat: 9a7kff  u 09. Srpanj 2013, 22:58:34
Zgotovio sam dvije antene Lfa 7el dužine 2.9m(144mhz) ali swr nikako da podesim pa molim sve koji su ovu antenu radili da podijelimo iskustva,točno je po mijerama izrađena a probao sam sa raznim skračivanjem dipola al ne pomaže,svaka informacija je dobrodošla.

Tot i je jako mušičava antena. Inače je takav dizaj YU7EF koji traži pretjeranu preziznost ni za šta. Bolje složi oblong ili DL6WU, imat ćeš manje problema. Ja sam složio nekoliko takvih antena i nisu mi dale neku prednost u odnosu na "konkurenciju"...
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A7PJT

Preciznost i SWR   ??? ? ! , . . . .  triba je prije izrade nabavit mikro sublere za izradu  antena sa digitalnim ocitavanjem.
A da probas prominit SWR metar ili dignit  antenn "malo vise" ?
Obicno   bude neka  glupost koja  pokvari  veselje  :( , a ne  losi design   ;D antene . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A9C

POZDRAV
imam  9 elemenata   i  11 elemenata lfa  yagi po  shemi  g0ksc
swr   1....1.1
impedancija  49 ohm
x ...1
znači  nemože  bolje...................negdje si jako  pogrešio
uzmi  metar  .izmjeri...provjeri spojeve ...tu  svaku antenu podesiš bez problema
9a9c
đuro

9A6M

Citat: 9A9C  u 10. Srpanj 2013, 20:26:38
POZDRAV
imam  9 elemenata   i  11 elemenata lfa  yagi po  shemi  g0ksc
swr   1....1.1
impedancija  49 ohm
x ...1
znači  nemože  bolje...................negdje si jako  pogrešio
uzmi drveni metar...izmjeri...provjeri spojeve ...tu  svaku antenu podesiš bez problema
9a9c
đuro

Đuro je jako siguran, uvijek može bolje,kod mene je swr 1:1,0 (tnx 9a6arb)
Naravno,moguće su greške kod mjerenja.

73,9a6m

9A7KFF

Puno radnih obveza tako da sam danas popodne uhvatio vremena da se i sa njima uhvatim u koštac,9a6arb mi je kad smo se prvi put čuli dao točne greške al nemar čini svoje i da dan traje 30sati možda bi se sve stiglo,istokario šipke za dipole te savinuo nove ele.nove simetrije i odma sam dobio 1-1.2,kasnijim podešavanjem  1-1.05,odlično,sljedeči vikend sa brda testiranje u paru da vidimo kako ce to ić,inače 1 ide meni a druga kolegi amateru pa se možda i on malo aktivira na bandu,vidim da se isplati postavit upit tako da svima hvala na pomoći.