Autor Tema: Aktivacija 9AFF_064  (Posjeta: 1252 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A3SM

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 425
Aktivacija 9AFF_064
« u: 01. Lipanj 2013, 18:49:36 »
Dana 02.06.2013. godine ekipa u sastavu Daki - 9A2WJ, Branko - 9A3PM i Mato - 9A3SM namjerava aktivirati posebni ornitološki rezervat DRAŽIBLATO, 9AFF-064.
Naravno aktivacija će biti ako nas vrijeme ne razočara.
Polazak iz Zagreba u 07,30 sati , a nakon postavljanja antena i stanice radićemo CW/SSB vrstama rada.
Zahvaljujemo na spotiranju i svakoj pomoći u radu.
Čujemo se ujutro, VY 73 de Mato - 9A3SM

Offline 9A1IW

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.246
  • Galerija
Odg: Aktivacija 9AFF_064
« Odgovori #1 u: 01. Lipanj 2013, 19:16:57 »
Ma nemoj, a gradjanska duznost, ha? ;-)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

Offline 9A3SM

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 425
Odg: Aktivacija 9AFF_064
« Odgovori #2 u: 03. Lipanj 2013, 11:43:26 »
Evo nakon prespavane noći i ispiranja blata sa sebe i opreme kratki osvrt na jučerašnji dan i aktivacije.
Kao i obično nakon "šumskih aktivnosti" uvijek sam zadovoljan napravljenim sa posebnim osvrtom na ovu ( DRAŽIBLATO, 9AFF-064 ) aktivaciju koju ćemo pamtiti po blatu koje do sada nismo doživjeli.
Uz veliku pomoć gospodje iz šumarije sa kojom je Branko - 9A3PM obavljao razgovore i dogovore mi smo lokaciju pronašli bez previše lutanja po blatnim šumskim putevima izrovanim traktorima i kamionima ali ipak prohodnim za naš automobil ( Dakijev 9AFF rover - Opel astra ).
Dolaskom na lice mjesta zatičemo kraj puta koji je u obliku nekog rotora i gdje završavaju svi putevi.
Nema dalje zbog nedostatka ceste ali isto tako i cijeli rotor je okružen vodenim kanalom koji je pun oborenih i izvučenih stabala koji tu stoje poslije vidljive poplave pod kojom je cijelo područje bilo.
Po informaciji gospodje iz šumarije tu bi trebala biti i tabla sa nazivom ali takvu nismo vidjeli. Detaljnim pregledom terena oštro oko Branka - 9A3PM pronalazi tablu izmedju oborenih stabala na zemlji, uprljana i ne prepoznatljiva od blata tako da smo napravili dobro djelo i Branko i ja smo je izvukli, ponovno zabili u zemlju a Daki je uz pomoć svoje opreme ( kanister vode i krpa koju ima za pranje auta ) oprao cijelu ploču da smo mogli pročitati što na njoj piše.
Kad je ovo sve sredjeno oko table već uhodani sistem postavljanja opreme i antene i okop 10.00 sati počinjemo sa radom. Dogovor ekipe je da se koristimo mojim pozivnim znakom 9A3SM/p i ja sam startao dok su njih dvojica razglčabala detalčje oko antena itd itd ...
Propagacije dobre čak bi rekao i predobre u odnosu dan prije kad su se Boris - 9A2GA i Drago - 9A6NDD patili da naprave potreban broj veza tako da sam za 2 sata i nešto u logu imao oko 260 veza. Pošto je laptop u kojem sam imao log najavio kraj svoga rada ( prazna baterija ) završiliu smo svoj posao na blatnom terenu i brzim dogovoromodlučili da iskoristimo priliku iblizinu skelskog prelaska pa predjemo do Lonjskog polja i od tamo odradimo svaki sa svojim znakom aktivaciju za lovce na bodove u 9AFF programu za 2013.godinu.
Prelazak skelom i dolazak do Čigoča je prošao bez problema. Slikanje ispred upravne zgrade i razgovor sa gospodinom koji nas je dočekao je prošao ugodno pasmo poslije slikanja otišli na poziciju koju smoveć koristili za naš rad iz ove reference .. nema posjetitelja i ometanja, buke auta itd ... ukratko rajska idila ...
Postavljenim antenama i opremom u eteru se pojavljuje Branko - 9A3PM/p pa zatim Daki - 9A2WJ/i i na kraju sam ja završio.
Vrijeme nas je na početku služilo. Oblačno alibez kiše je bilo više nego prihvatljivo jer su nas leteći " SATELITI " - komarci zaobilazili i u Dražiblatu kao i ovdje i nisu nam falili nimalo.
Već pri kraju Dakijeva rada počinje lagano kiša padati i brzo prekrivamo stanicu i Dakija sa njegovom ceradom kojaje sastavni dio opreme u autu. Na kraju nam je pomogla da nismo moralui prekidati rad iako bi radili iz auta ali ovako je bolje.

Zaključak na kraju ove aktivacije je da smo nas trojica zadovoljni sa učinjenim i lijepo provedenim danom.
Nama trojici još jedna nova aktivacija u aktivacionim listama,a Vama koji sakupljate poene za ovogodišnju nagradu 9AFF programa smo omogućili da nas uradite.

Naravno svima koji ste nam se javljali zahvaljujemo na vezama kao i u pomoći pri spotiranju na kluster čime smo mogli imati veći broj poziva u kratko vrijeme.
Do sljedeće  aktivacije VY 73 od Dakija - 9A2WJ, Branka - 9A3PM i Mate - 9A3SM