• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Atlas lokacija u Srbiji

Autor YU1CF, 15. Svibanj 2013, 11:13:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

YU1CF

Citat: 9a4qv  u 20. Svibanj 2013, 22:44:21
Do sada sam 5 puta bio u JN74LT i moja razmisljanja o toj lokaciji su podvojena. To je lokacija sa koje ces napraviti svakoga tko u Srbiji stisne PTT makar i na vokcu ali to je lokacija i sa koje neces nista napraviti ako vrijeme nije naklonjeno.

Proverio sam JN74LT.
Deluje odlično. Skoro cela Italija, Česi.... Srbija "na dlanu"....
Mada vidim da to nije u tom delu najviša lokacija. Na 2 km je neka viša tačka koja nije u LT nego u MT. To se lepo i vidi na slici.

I zaklanja delimično pogled prema Italiji.

Sve u svemu, ako je vreme lepo, vredi.

Pozdrav Goran YU1CF
Proizvodnja antena

9a6c

MT je istočno i ne bi trebalo da zaklanja Italiju? Vjerojatno je to Mali Rajinac od 1699 m asl. Nije velika razlika, ali na bilzu se osjeti.

Goran, probao sam ti poslati mail ,ali mi se vratio.

Može li simulacija za Sv Jure Biokovo u JN83FM? najviša kota u blizini, ali nikako da se potvrdi kao dobra. VF zagađenje je enormno.

Unaprijed hvala.

GG

YU1CF

Mogu naravno.
Slobodno piši na office@dual.rs ne bi trebalo da se vrati mail.

Moguće je da sam omašio tačnu LT poziciju. Tj. poziciju na koju je izlazio 9A4QV.
To je urađeno na taj način što je proverena veličina LT "kockice" i pronađena je na njoj najviša tačka.
Mada tu u okolini ima više visokih tačaka od kojih su ostale niže.

Javljam se kasnije sa novom mapom JN83FM.

Pozdrav Goran YU1CF
Proizvodnja antena

9a6c

Greška,. nije JN83FM, nego JN83MI. FM je Split, aka rupa, smeće, jad i čemer.

ASL je 1762 m, na google earthu se vidi sjena stupa od TV TX.

Sri QSD

YU1CF

Evo slike za JN83MI

Lokacija je bolja od JN74LT za Italiju, ali je lošija prema Česima. Prosto dalja je.
U svakom slučaju lepa pozicija za rad.

Pozdrav Goran YU1CF
Proizvodnja antena

9A9L

Hi Gorane.

Ajde ako ti nije tesko probaj JN74SI. To je vrh OZEBLIN iznad Donjeg lapca.
Tocne kordinate su N 44°34'43,9"
                               E 15°52'33,4"
Visna je 1657 m
Uzevsi u obzir da se po suncanom danu vidi do mora moralo bi bit jaaaako dobro.
TNX
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4QV

Evo samo par korekcija glede JN74LT lokacije...

Dakle, do sada se najčešće radilo sa Vučjaka, u zadnjih par godina sa Velike kose.
Prema jugu smeta (samo po radio mobile) Veliki Zavižan, dok prema jugoistoku smeta (samo po radio mobile) Veliki Pičevac i Mali Rajinac.
U praksi to nema nikakvih utjecaja...

Radilo se u par navrata i sa Ličke plješivice (gdje su smjesteni R7 dvometarski i jedan 70cm repetitor i naravno nas 9A0BXV beacon na 3cm  ;D)

Taj prividni nedostatak smjera jugoistoka u praksi ne znaci skoro nista, jer je broj postaja u tom smjeru zanemariv, naravno kilometraza nije ali te postaje ako se i jave IT9, 9H i SV8 ... se odrade bez problema.

Ugodno radiomobilanje.
QV

9A9L

Adame, vdm greskicu u tvojoj slikici. Vrh na 1657 m nje Licka Pljesivica nego OZEBLIN.  On je nekoliko metara visi od Licke Pljesivice na kojoj se nalazi odasiljac.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4QV

U pravu si, tek sad vidim da sam pogrijesio...
To ti je tako kad se prepisuje iz glave...

Ali ne samo na karti kad sam oznacavao nego i u textu jer repetitori i beacon 3cm nije na Lickoj nego na Velebitskoj Pljesivici.

I da, u pravu si Ozeblin je 1657m (vrh na kojem je ona pasivna reflektorska ploca) a Licka je cini mi se 1649m.

Nista, morati cu izgleda i ove godine "pinklec o rame" i utvrditi gradivo  8)
Hvala za ispravku.. sad se vidi tko je bio gore..

QV

9A9L

Za mene jedan od najljepsih vrhova za radioamaterizam.  Jedino treba malo vise "sape" da se okrenu prema tamo.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A7PJT

Citat: YU1CF  u 29. Svibanj 2013, 21:51:47
Evo slike za JN83MI

U svakom slučaju lepa pozicija za rad.

Pozdrav Goran YU1CF

Da,

na papiru izgleda sve  5  , ..  u praksi ,   :-\. pa  jedno 10g.  niko nije od gori radia Cont. 
Osim par turista  ;D . ..

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9a6c

Gorane hvala na trudu za JN83MI. Simulacija pokazuje ono što bi se trebao dogoditi u praksi, a sad je na nama da utvrdimo zašto je to tako. Lokacija je prenaseljena svim mogućim difuznim i komercijalnim komunikacijama, a mikrolokacija je takva da se ne može predaleko pobjeći od izvora nevolje, osobito ako se želi raditi većom snagom.

Ali - radimo na tome ;)

U bit jednom smo bili negdje na pola puta do sreće sa 60 OK i OM u logu, ali iznimno ošim prilikama s puno statike pa se opet nije moglo izvući previš zaključaka.

TNX GG

YU1CF

Gogo nema na čemu.

Vrlo interesantna je priča koju ti pominješ o statici. Još neko je pominjao.
Od kako se ja takmičim na UKT-u a to je zadnjih skoro 30 godina, nikada ni na jednoj lokaciji na kojoj smo bili, nisam primetio statiku.
Bilo je trenutaka kada se gasila stanica zbog gromova, ali nikada nikakvih krčanja, a naročito ne nekih koje duže traju.
... Postavljam uskoro JN74SI za 9A9L....

Pozdrav Goran YU1CF
Proizvodnja antena

YU1CF

Citat: 9A9L  u 29. Svibanj 2013, 22:23:02
Hi Gorane.

Ajde ako ti nije tesko probaj JN74SI. To je vrh OZEBLIN iznad Donjeg lapca.
Tocne kordinate su N 44°34'43,9"
                               E 15°52'33,4"
Visna je 1657 m

9A9L imaš pogrešne podatke.
Ili nije JN74SI ili nisu ove koordinate.
Na ovim koordinatama jeste vrh od oko 1657m ali je lokator JN74WN a ne SI...
A na JN74SI je potpuno drugi vrh....

Šta je tačno?

Pozdrav Goran
Proizvodnja antena

9A9L

HI Gorane

Kordinate su tocne. prg koji racunao lokator je za smece.
Pozdrav
Leon 9A9L
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM