Autor Tema: Aktivacija 9AFF-033  (Posjeta: 2352 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A3SM

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 482
Aktivacija 9AFF-033
« u: 03. Svibanj 2013, 10:49:25 »
Danas iza 12.00 sati UTC ako sve bude prema planu ekipa Daki-9A2WJ, Branko-9A3PM i Mato-9A3SM planiraju "skoknuti" do 9AFF-033, Muški bunar (http://web.hamradio.hr/9aff/9AFF-033_Muski_bunar/muski_bunar.htm)
Radićemo kao 9A3SM/p na 40/20m... SSB/CW ...
Vrijeme rada je koliko budemo mogli duže ...

Nadam se da se čujemo ..

VY 73 de Mato - 9A3SM

Offline DK8ZZ

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 275
 • Radio Operator :-)
Odg: Aktivacija 9AFF-033
« Odgovori #1 u: 03. Svibanj 2013, 15:59:50 »
Hvala za vezu Mato  8)
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

Offline 9A4MF

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 290
Odg: Aktivacija 9AFF-033
« Odgovori #2 u: 03. Svibanj 2013, 18:27:27 »
hvala za novu 9AFF referencu  :) Mato & i ekipa, nadam se da vas komarci kokrodili nisu pojeli  ;D
ja sam u pripremimza tu aktivaciju ali ste me pretekli pa odgađam za sada

73 & 44

Offline 9A3SM

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 482
Odg: Aktivacija 9AFF-033
« Odgovori #3 u: 05. Svibanj 2013, 23:38:12 »
Evo prođe još jedna uspjesno aktivirana referenca.
Dojmovi ... pozitivni .. društvo - više nego jako dobro i sve u svemu ja sam zadovoljan kao i moji prijatelji Daki i Branko.
Ovo nam je svima nova referenca u našim evidencijama i kao takva nam je bila interesantna, a pogotovo veća draž je bila da ta referenca osim Mirka - 9A7WA poslije nije bila obnovljena.
Klasični dogovor uz kavu i za 5 minuta donesena odluka Daki,Branko i ja krećemo u petak ujutro na Muški bunar - 9AFF 033.

Posebna čast nam je bila da smo za vodiča imali Boru - 9A2EI iz N. Gradiške koji nas je naveo do svoje kuće i poslije okrijepe sa kojom nas je počastio zajedno sa nama se uputio u pravcu Psunja.

Dolaskom gore cijelim putem nas je upoznavao sa pojedinim detaljima vezanim sa Psunj, repetitore na njemu, TV tornjeve i mnogim drugim zanimljivostima na kojim mu osobno zahvaljujem.

Ukratko oko aktivacije Muškog bunara - 9AFF 033.

Većim dijelom puta posebno kad smo već visoko zašli u obronke Psunja prvo na što se " moraš naviknuti " su mnoge ploče sa natpisima upozorenja da je područje minirano i da se posveti veća pozornost kud se krećeš.

Zaista ih ima svakakvih veličina i boja od bijelih do crvenih sa mrtvačkom glavom na sebi.

Cesta prohodna uz jedini uvjet da nije bilo kiše jer onda sa malim osobnim automobilom se ne ide gore. Brankova mazda je izdržala i uz nekoliko zagrebanih kamena ispod poda ostalo je preživjela.

Osim ovog navedenog najveći problem predstavljaju komarci u rojevima. Dobro je dok se krećeš ali ako staneš onda spašava jedino maska preko očiju i nosa jer nema mjesta gdje ne napadaju.

Kad smostigli do obilježene ploče na kojoj pišu detalji o Muškom bunaru dok su Daki i Boro malo odmarali Branko, 9A3PM i ja smo iskoristili vrijeme da prodjemo sigurni dio po šumi i vidimo što više detalja. Osim predivnih ogromnih bukvi, hladovine , lovačkih kućica tkz.ČEKA na kraju staze kojom smo se kretali smo došli do prirodne granice iza koje više nije bilo previše sigurno ići u "dubinu teritorija " jer tu ispred prestaju sve table ili oznake staza.

Ogromna bukva koje se prepriječila preko puta označava početak "prašume " jer od tuda počinje novi svijet. Mnogo oborenih velikih i starih bukvi doslovno iščupanih iz zemlje sa ogromnim korijenima. bukve koje su popucale u triješće da li od vjetrova, zime ili čega već ali zaista impresivno i žalosno pogledati to stanje. Vidi se po ostacima i starosti drva koje leži po zemlji da doista godinama na ovom dijelu nije bilo ljudske ruke u "akciji " čišćenja ili bilo koje druge vrste aktivnosti. Svwe smoto dokumentirali i prehodali koliko smo bili sigurni da ne idemo na opasna mjesta. Po završetku snimanja i fotografiranja područja vraćamo se našem dvojcu na početku i postavljamo stol sa opremom za početak posla.

Komarci naravno nezasitno napadaju i rijetko vidjeno da dvojica ( Daki i Branko ) kapama tuku jednoga ( mene ) i da su sigurni da neće biti povratne akcije ... ;D ;D .. tom radnjom su me spasili od krvopija.

Bez obzira što smo i kasnije počeli imali smo volju da se zadržimočim duže i pružimo priliku svakome da odradi Muški bunar ako to nije uspio za Mirkove aktivacije ali na žalost u borbi sa komarcima smo se predali i povukli ranije.

Osim mlatila drugo nije pomagalo protiv komaraca .. razno razni namazi i slične kreme vjerujte ne pomažu.

Sve u svemu kako je dobro bilo malo je vremena da se sve to opiše. Preko 100 fotografija i Brankova kamera je zabilježila svoju priču vrijedilo je otići gore i uživati u još jednom lijepom danu, dobroj aktivaciji i naravno navečer po povratku u Gradišku sa izuzetnim ŠIŠ ćevapima sa tekućim dodatkom.

Boro, tebi još jednom iskreno hvala za vrijeme koje si poklonio nama i zajedničkom druženju tog petka.

Par slika sa Muškog bunara završava ovu pričicu.

VY 73 de Mato - 9A3SM


Offline 9A3SM

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 482
Odg: Aktivacija 9AFF-033
« Odgovori #4 u: 05. Svibanj 2013, 23:39:38 »
još 2 slike ...


Offline 9A6R

 • ???
 • *
 • Postova: 2.366
 • The South will rise again !
Odg: Aktivacija 9AFF-033
« Odgovori #5 u: 06. Svibanj 2013, 11:39:43 »
Mato hvala ti na vezi.A moguće rješenje je da se ponese šator pa gazu preko njega  ;D
Teško je išta pametno reci kad su maskitosi u pitanju.Ja ljeto ne mogu smisliti zbog njih i to kad ih samo 2 lete,HI.
A Branko je izgleda viko bez golema mrijeti jada. ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!