• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRKLJUŠ 2013

Autor 9A9L, 28. Travanj 2013, 09:43:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

Eto prosao jos jedan domaci kontest. Lijep odaziv. Pojedinci preko 220 veza. Multi ops takaj preko 220 vez. No neki ni u tragovima do toga broja. Nadam se da se opet neki opet nece pozivati na neke "duge" jezike i traziti opravdanje da se 9A9L nije htio javiti. Bas me zanima protiv koga ce sada biti zalba da se nije javio ni u jenom periodu.
Cestitke svima na dobrim rezultatima. Koliko mi se cini biti ce vatreno u multi op kategoriji. Hrpa veza i mnozitelja kod 9A0AA, 9A0Z i 9A2KD. Ostali jos trebaju puno zganaca pojesti. A u osobnoj kategoriji koliko mi se cini sa mog snimljenog materijala 9A8A standardno nedodirljiv. Debelo bolji i od nekih MO. Valjda zbog "nedugog" jezika.
I jos mi se cini da su pali i novi rekordi. Cestitke
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1IW

Dokle bude sgregacije na članove i nečlanove i dokle budem prisiljen koristiti bugoviti softver, ja se ne javljam. Ovo zadnje ću sam riješiti kroz N1MM, no ovo prvo ne mogu. Muljaže i manipulacije su postale pravilo i u tome ne želim sudjelovati. Jedna od manipulacija je pozicionirati datum kontesta u dane sajma u Pordenone. Tko želi na sajam, ispada iz konkurencije.

I zato koristim priliku da ponovo pozovem sve slobodoumne radioamatere da naprave isto i da ignoriraju HRSove konteste u kojima se briga za radioamaterizam i povećanu aktivnost provodi gledajući kroz samo prizmu novca i članarine.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Ne sjećam se da je itko spominjao 9a9l u kontekstu ovog contesta, a sve mi se čini da će tako i ostati...
Aktivnost izvrsna, a puno množitelja koji se ne čuju baš često, ali na žalost ni dovoljno glasno da bi pozvali CQ.
Kako sam bio QRP i samo listao po bandu, mogu reći da je bilo zanimljivo pratiti tri najbolja u MO kategoriji. Kad dnevnici postanu dostupni vjerojatno će se i bolje vidjeti, a bude li volje da se uradi usporedna analiza recimo svakih 10 minuta, to bi bilo sjajno.

U SO diviziji Mark je bio bez konkurencije. Niti prebrz niti preglasan, ali svuda prisutan ;), a osobito tamo gdje treba.

Kod mene 111 qso i malo preko 16.000 bodova, od čega će nešto sigurno stradati kad se robot pokrene.

Zanimljivo, pola sata prije contesta na bandu samo šum S9 i nijedan signal. Na skimmeru 9A3IH s preko 20 dB SNR, ali u Splitu se ne čuje. Pozovem CQ na 3520 da vidim hoće li me koji smimmer primijetiti, ali nula bodova, javio se 9A2ZH i izmijenimo mizernih 559 obostrano. S početkom su se i prilike oporavile taman da se uradi koja veza. Za promjenu, prilke se kod mene nisu raspale pred zadnji period kao inače nego išle na bolje...

Kako se čini za prvo mjesto u HRKupu trebat će dobro zasukati rukave dogodine.

9A9L

Kakve su propagacije bile na pocetku dobro da ste i vi sa juga i nesto napravili u prva 2 perioda.
Zeljko 9A2EY iz Pule u prvom periodu jedva za iscupati....a u zadnjem cisto i jasno. Tako je bilo i sa Dxovima. U zadnjem periodu azijskih rusa koliko hoces. Cudne propagacije.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2VX

Evo i ja sam se "nekima" javio. Hoću reći onome tko me uspio čuti.
Još u 16:00 LT dovršavam postavljanje antene, zatim kišica, a onda drugi i treći period pljusak da se nije vidjelo 5m ispred sebe. Završetak s dobrom kišicom tako da sam bio komplet mokar kod skidanja antene.
Pomak iz gradske gužve smanjio je industrijske smetnje. Super se čula i Dalmacija i Slavonija. Istra malo slabije, ali oni su bili blizu.
Na žalost kiša je spriječila puno toga, Na kraju možda budem iznad 20% rezultata od 9A6C pa da budem množitelj HI!
Hvala svima koji su imali strpljenja odraditi moj call. Na žalost mnoge sam zvao i tri do četiri minute, ali nažalost nill.
73!  Zvone

9A1IW

Mi smo vas slusali dok smo se vracali sa sajma... Koliko se culo na mobilku - dobro se i culo.

73 de 9A1IW - Boris

9A6R

Ja sam malo slušao iz dn.boravka uz mladu pečenu janjetinu sa kapulicom.Nisam smogao hrabrosti ostavit je da se ladi(naravno uz ostale delicije).Puna kuća,sinu bila Krizma,nije sajam kao kod kolega ali...propade mi još jedan contest.Više sreće drugi put.Svim učesnicima želim dobar rezultat i ispričavam se što nisam mogao sudjelovati i dati koji punat.Bit će dogodine.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2Z

Boris 9A1IW, dali češ se ti javljati u kontestima ili ne naravno da je to samo tvoja odluka. Poziv za sve "slobodoumne radioamatere" kako si napisao, da ignoriraju HRS-ove konteste neće ti sigurno proči kao i sve do sada što si pokušavao.

9A4QV

Pozdrav svima i cestitke na ostvarenim rezultatima, posebno onima koji su presli carobnu granicu od 200 qso. Neki su "natukli" i preko 220 qso, nice. Ove godine vjerovatno nejveci broj ucesnika po ulogiranim vezama.

Tradicionalno nezgodne propagacije i vrijeme odrzavanja natjecanja (za postaje iz Istre) nisu sprijecile 9A1IST squad da se pojavi u natjecanju.

U trenucima sam imao osjecaj da je glavni grad Hrvatske Varazdin ili Pula a i Split nije izostao sa brojem ucesnika, mada sam neke jedva cuo a neke nisam stigao odraditi.
Za 9a6c i 9a2wa uvesti cemo novu kategoriju, single TX to dummy load  ;D

Uz druzenje poslije natjecanja u subotu, uspjelo se i posjetiti sajam u Pordenone danas u nedjelju.  Sve u svemu, jako lijep vikend.

NCO 9a4qv, 9a1ist squad

9A7PJT

Tezak  Cont., cudne  propagacije,QRM na sve strane  >:(  a i nesretan izbor  antene . . .  =  mali  broj veza  :-\ .

TNX  svima koji su  upalili uredaj   :D  . . .

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A9L

Tko je radio samo CW lako moze dobiti prijavu jer nije napravio ni jednu vezu ssb.....to smo vec vidjeli u zalbama. A ako netko slucajno nije nekome se javio i tu bi mogla pasti prijava. A posto je veliki broj logiranih stanica mogao bi spisak prijava biti poduzi ili se to odnosi samo na pojedine stanice. Biti ce zanimljivo vidjeti rezultate i mnozitelje. Odaziv je bio impresivan.  Cestitke i organizatoru. Panem et circenses kad vec nema casopisa.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1IW

Bit će i udaranja po dozvolama za rad, Borivoje Bocko Đorđević garant ponovo sprema listu onih koji su mu sumnjivi. :-D

Citat: 9A2Z  u 28. Travanj 2013, 17:30:07
Poziv za sve "slobodoumne radioamatere" kako si napisao, da ignoriraju HRS-ove konteste neće ti sigurno proči kao i sve do sada što si pokušavao.

Ne, moj poziv je usmjeren samo protiv HRSovih KV kupova. Razloge sam naveo više od nekoliko puta, prvi i osnovni je segregacija na "članove" i "nečlanove". Nismo li svi 9A radioamateri?
A sad ti meni objasni "šta to ja pokušavam", da mi "ne uspjeva"? Baš me zanima? I suzdrži se od uobičajenih provociranja, ne bi me čudilo da si ti sad novi "regrut" koji ima misiju da me odvede u "krivom pravcu", pa da zaradim nove kaznene bodove. Znam da web admin samo to čeka. Hajde, baš mi reci, ali si daj truda, nemoj da bude prozirna izmišljotina i šuplja konstrukcija kao obično.

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Unatoč jakom vjetru i kiši ekipa "beskućnika" 9A3W izašla je na teren i podijelila ZD množitelj što je više mogla (136 veza). Neki signali su bili tako slabi kao da su bili u "duhovnoj" sferi pa se unaprijed ispričavamo ako ne prođu robija.  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Bravo za pokisle ;D
Bez obzira na suncobran signal vam je Splitu bio jači nego obično, a i čuli ste bolje.
Nadam se da vam u mom slučaju nije trebao atenuator  :o

9A6R

A dobro ste išta i čuli sa antenom par metri od poda.NHF ;)
Imate volje,svaka čast.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!