• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Trapovi SRH beam-a

Autor 9A5BDP, 23. Ožujak 2013, 10:18:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5BDP

Bok narode..

Zanima me ima li tko kakve dostupne podatke o trapovima (ili čitavoj anteni) koji su ugrađivani u triband beam antene koje su se prije rata mogle pribaviti u Savezu radioamatera Hrvatske (aka. Antena za DX-opsege)?

Još jedno pitanje..postoji li pri Savezu kakva tehnička knjižnica u kojoj bi se mogli iznaći takvi podatci?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima..

73!

9A2D

Svojevremeno sam, kao student, nekoliko mjeseci u bivšoj radionici SRH radio na izradi tih trapova, čak ih negdje i imam (za jedan beam - kupljeno, ne ukradeno), kao i dokumentaciju. QRX (oko tjedan dana, imam hrpu obaveza i hrpu dokumentacije, pa dok to nađem...).

73 de 9a2d

9A5BDP

Bilježim se za podtake koje bih mogao dobiti...Baš me zanima, zar danas ne postoji kraj tolikih nezaposlenih želja za pokretanjem neke takve proizvodnje kod nas. Tehnologiju imamo, znanja nam ne nedostaje a za ono malo mjernog instrumentarija bi se već moglo snaći...

9A6R

Napomenuo bih glede izrade te antene da bi ev.potencijalni proizvođač trebao osigurati Duraluminij što je moguće bolje kvalitete.Znamo i zašto.Neznam dali bi to bilo isplativo jer se radi o relativno malim serijama.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!