• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Faust Vrančić 2012

Autor 9A4OE, 26. Veljača 2013, 17:56:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

O D L U K U
o dodjeli Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2012. godinu

I.  Nagradom tehničke kulture "Faust Vrančić" za životno djelo nagrađuje se:
mr. sc. Božidar Pasarić, prof. engleskog jezika, književnosti i hrvatskog jezika.

II. Godišnjom nagradom tehničke kulture "Faust Vrančić"nagrađuju se:
Marko Paunović, dipl. ing. strojarstva u INA d.d., Zagreb
Mate Ćalušić, profesor PTO-a, Osnovna škola Milke Trnine, Križ
Janja Barić, profesorica PTO-a, Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera, Trnava
Aleksandar Muharemović
Antun Marošević, nastavnik tehničke kulture u mirovini
Zvonimir Lernatić, dipl. ing. strojarstva, Petrokemija d.d., Kutina
Zvonimir Viduka, dipl. ing. elektrotehnike, Altpro d.o.o., Zagreb
Tomislav Cvitić, dipl. ing. graditeljstva, NEBOREX d.o.o. za usluge, istraživanje i razvoj, Zagreb
Tomislav Nikolić, nastavnik biologije i kemije, Zajednica tehničke kulture grada Splita, Split
dr. sc. Ana Sović, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu.

III. Godišnjom nagradom tehničke kulture "Faust Vrančić" za pravne osobe nagrađuje se:
Radio-klub "August Cesarec" Pregrada, Pregrada
Filmsko-kreativni studio VANIMA, Varaždin
Foto-klub Valpovo, Valpovo.

Božo iskrene čestitke kao i članovima RK August Cesarec
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9a6c

Bravo za Božu! Jedan od onih kojima godine ništa ne smetaju ;)
Kamo sreće da nas je više poput Bože Pasarića.

Čast mi je bila kao uredniku našeg RADIO HRS-a surađivati s njim. Iako po godinama spada u "gornji dom" našeg Saveza, s njegovim entuzijazmom i elanom teško su se nosili i višestruko mlađi.

9a6c

A ljudi, uvijek je dobro da netko iz HRS dobije bilo kakvu nagradu pa tako i Vrančića.
I ja bih za svoj klub navijao svim sredstvima, ionako svatko ima pravo kandidirati svakoga pa kako bude.

Kamo sreće da je nagrada pala za neko radioamatersko dostignuće, ovako mi je malo šuplja - nagraditi radio klub za izdavačku djelatnost...znam, nije jednostavno ni članak napisa, a kamoli knjigu izdati...

Možda je to i dobro pa sad uslijede Vrančići i onima koji godišnje održe kakav tečaj, navuku neke nove klince, odrade kakav kontest s dobrim rezultatom (ne Libertas...).

9A2KO

Nagrada, priznanje i pohvale su melem na mukotrpan, samozatajan rad radioamatera.

U vatrometu cestitki pridružujem se sa jednostavnim ponosnim Hvala.

Božo Pasaric, legenda Kvarnerskog srca, luconoša ljubavi prema mostovima prijateljstva i  mirisu tinola, kalafonija i konstruktorskog rada.

U pionirskom radu, pisanju i tecajevima dokazivao je i dokazao je da radioamaterizam nije puki hobi vec velika ljubav, ovisnos i život.

Hvala ti Božo uz stisak prijateljske ruke.

Nagrada pojedincu i klubu nagradaje svakom radioamateru i dopustite mi da se radujem.

Eduard 9A2KO

9A2BW

Iskrene čestitke Božidaru na Državnoj nagradi Faust Vrančić.. :D
Čovjek koji je cijeli svoj radioamaterski vijek posvetio mladima
još je davno zaslužio ovu prestižnu nagrad u priznanje za sve što je učinio.

Božidara poznajem još iz Rijeke kada sam davne 1961. godine u Pionirskom domu kojeg je on vodio, položio ispit za radioamatera operatora ondašnjeg ''C'' razreda.
Čovjek koji je jednostavnim riječima znao objasniti što je to atom, dioda, tranzistor i trioda, na način da ga i najmlađi mogu razumijeti.
Među prvima je objavio toliko željene knjige o prvim računalima kod nas, poput ZX-a, ORLA, COMODORE i drugih. Teško je nabrojiti  sve njegove konstrukcije koje su mnogima od nas pomogle u svakodnevnom amaterskom radu.

Želim mu još mnogo uspjeha u njegovom stvaralaštvu te dug i sretan život.  :)

Ivica Pavišić, 9A2BW

9A6AA

Citat: 9a2ko  u 27. Veljača 2013, 09:56:40
... U vatrometu cestitki pridružujem se sa jednostavnim ponosnim Hvala.

... Nagrada pojedincu i klubu nagradaje svakom radioamateru i dopustite mi da se radujem.

Eduard 9A2KO

Mada je od naših radioamatera teško doživjeti "vatromet čestitki", jer je većina doboko zaglibila u jal i zavist, slažem se s Edinom drugom rečenicom: drago mi je kada se među dobitnicima nekih od nagrada nađe neko radioamatersko ime ili udruga (bez obzira koliko obrazloženje, po nekome, bilo "šuplje").
Teško mi je i zamisliti da Paško to priznanje nije dobio ranije.

Čestitam našima.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4OE

Danas bila dodijela nagrada u MZOS

Nekoliko fotografija sa dodijele,
autor: 9A3Z
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

Evo, ministar Jovanović piše posvetu našem Pašku.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Jedan od ovogodišnjih dobitnika Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2013. godinu je i Dubravko, 9A9DR.

Iz obrazloženja:

Prof. dr. sc. Dubravko Rogale, za razvoj inteligentne odjeće i mjernih sustava za koje ima 15 inovacija i 21 patent. Autor je 58 znanstvenih radova, koautor osam sveučilišnih udžbenika, sudjelovao je u 14 znanstveno-istraživačkih projekata, glavni je tajnik Hrvatske akademije tehničkih znanosti, odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića. Svoje znanje iz područja odjevne tehnologije nesebično je prenosio studentima, nastavnicima srednjih škola te tehničkih rukovoditelja proizvodnje u tekstilnoj industriji.

Dubravko, čestitam!

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A1AA

Bravo Dubravko!!
Iskrene čestitke ;)
73, Ivo 9A1AA

9A4HP

Čestitke gospodine Dubravko i još puno uspjeha u znanstvenom i radio-amaterskom radu! :D
9A4HP OGULIN

9a6c

I od mene iskrene čestitke!!!

U prave ruke!

9A1IW

Fascinirao me presjek rada i dostignuća ovih naših kolega. Svaka im čast na znanju, trudu i rezultatima!

Vrhunska ekipa!
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2JK

Čestitke Dubravko!

Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A8MM

Čestitke Dubravko! :)

Marko, 9A8MM