• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Mini beam

Autor 9A6NDD, 25. Veljača 2013, 13:08:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Čuj, za ovo ne znam, ali manual je origigi Optibeam.

Znaš kako je s pravljencima, ponekad udru u glavu ::)

9A6AA

Citat: 9A6NDD  u 26. Veljača 2013, 11:14:16
..., spiderbeam,...

Drago,
s novim spiderbeamom smo imali loša iskustva tijekom jedne od naših ekpedicija prije 5 godina.

Dok znalci za otoke otkrivaju gdje su donje slike načinjene, možeš vidjeti jedan polomljeni pa zakrpani element.
A vjetar i nije bio tako jak...

Dok je donji beamčić, postavljen 20-tak metara dalje, sve izdržao bez problema:

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

Eno WIMO ima "akciju",mini beam 2000 ZX yagi,samo 385Eurića ;)
Najveći je problem što kod nas nema za kupiti pravog durala.Onog koji će izdržati malo više zima..... :D
GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3VV

Drago, Neno 9A5AN je napravio hex beam, zašto ga ne bi pogledao? Jako dobra antena, jednostavna za napraviti i za montažu/demontažu ako je hoćeš nositi na aktivacije ili FD, nema trapova, okrećeš je TV rotatorom. Ja doduše imam kupovnog (made by Leo K4KIO) 6-bandera (14 do 50 MHz) ali u QST-u ima Leov opis gradnje istoga (5-bander 14 do 28 MHz). Kod mene je u ove dvije i pol godine preživio već nekoliko gadnih oluja bez ikakovih oštećenja, nevjerojatno je kako je elastičan, samo je stradao TV rotator (no name, kineski jeftilen ;)). Ako hoćeš poslat ću ti članak u kojem je opisana izrada.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!