• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Albumi za QSL karte

Autor 9A1AA, 07. Veljača 2013, 23:45:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Znam da puno kolekcionara papirnatih qsl karata čita ovu temu pa me zanima:
Gdje kupujete albume za 400 i više qsl karata?
Koliko koštaju?

Ja nikako da nađem nešto za više od 300 qslki. Koliko se sjećam takve sam plaćao po 60-ak kuna u stranim trgovačkim firmama u Osijeku.
73, Ivo 9A1AA

9A2TE

Pozdrav Ivo
ja sa uspio kupiti nakon dugogodisnje potrage u knjizari
ali samo 1 komad i nema vise veci mi je bio problem za 6 i 2 M podjela po squerovima
jer nema dovoljno veliki album i ako nisi predvidio koje ces podradit tad ima puuuno prebacivanja kartica
rijesio na najednostavniji nacin kupio registrator za A5 i plasticne folije A4 te po dvije qslke u jedan red i kad mi pofali mjesta samo dodam novu foliju bez prebacivanja kartica
je i najvjerovatnije cu mkorat to sve prebacit na A4 registrator jer sada dolazim u drugu krajnot vise ne stane ubacivanje novih folija
73 Stjepan

9A5TO

A4 registrator + folije koje se "sprže" po sredini vodoravno i okomito, tako da ukupno stanu 4 QSL-ke po stranici, odnosno 8 QSL-ki po foliji.

Rješenje staro 10+ godina... tada još nije bilo velikih trgovačkih kuća u kojima se možda albumi dadnu pronaći...

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A9L

GETRO, KONZUM, KAUFLAND cijena oko 130-150 kn. Prostor za 504 qsl karte 10x15 cm.
Mozda nema u selima ali u gradu vjerojatno ima.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JK

Citat: 9a5to  u 08. Veljača 2013, 08:20:41
A4 registrator + folije koje se "sprže" po sredini vodoravno i okomito, tako da ukupno stanu 4 QSL-ke po stranici, odnosno 8 QSL-ki po foliji.

Jednostavna rješenja su uvijek genijalna! Hvala Tom!  8) 8)

Ako sam dobro shvatio, staviš QSL-ke u foliju i to ''zavariš''
sa ''kuhinjskim zavarivačem za folije'' ?

PLS CFM.

Prednost ove metode, pored cijene  8) ;D , (ako staviš samo 4 karte) vidim
u tome što su vidljive obadvije strane QSL-ke. Nedostatak je kad
trebaš slati kartu za neku diplomu, jer moraš kidati foliju, ali s
obzirom na cijenu folije nije problem.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5TO

Citat: 9A2JK  u 08. Veljača 2013, 10:15:14
Citat: 9a5to  u 08. Veljača 2013, 08:20:41

Jednostavna rješenja su uvijek genijalna! Hvala Tom!  8) 8)

Ako sam dobro shvatio, staviš QSL-ke u foliju i to ''zavariš''
sa ''kuhinjskim zavarivačem za folije'' ?

PLS CFM.

Prednost ove metode, pored cijene  8) ;D , (ako staviš samo 4 karte) vidim
u tome što su vidljive obadvije strane QSL-ke. Nedostatak je kad
trebaš slati kartu za neku diplomu, jer moraš kidati foliju, ali s
obzirom na cijenu folije nije problem.

73
Martin 9A2JK
Mi smo to napravili za sve naše klubske QSL-ke koje su bile tiskane + za potvrđene DXCC. Kriterij je bio taj da se s prednje strane vidi call (+ ako je naziv zemlje, te lijepi motiv). Podaci o održanoj vezi nam za album nisu bili važni, jer koga to zanima, s lakoćom izvadi QSL-ku i pročita ih.

Folije su spržene (zavarene) aparatom po sredini okomito i vertikalno (tako da se dobiju 4 x A6 pregrade), a donja strana folije je razrezana kako bi se QSL-ke mogle ubaciti i u taj dio.
Na taj način se lako napravi više tematskih albuma po povoljnoj cijeni.

73,

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A4MF

Razlika između albuma i spržene folije je ta da se album puno lakše lista, dok foliju moraš zatvarati selotejpom ili na neki drugi način jer QSL karte znaju ispasti van...... provjereno  ;)
isto tako je i velika razlika u cijeni ako želiš spremiti više od 500 QSL karata  >:(

koristim obje opcije

73 de Miro