• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Otvoreno natjecanje na 80m

Autor 9A5TO, 26. Siječanj 2013, 15:58:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TO

Povremeno gledam/čitam ova nova (a opet dijelom stara) događanja... malo sam razmišljao i trenutno došao do sljedećih spoznaja pa ih želim podijeliti s vama. Moža se još izbistre uz vaše doprionose pa se u tom smjeru ostvari jednom godišnje takvo natjecanje...

Očito ima dosta onih koji se vole natjecati i "čuti" s drugima u formi koje preporuča natjecanje. Nešto manje ima onih koji ne prežu ni pred čime da bi došli do svojeg cilja (najčešće je to pobjeda, ponekad pomoć drugom, rjeđe pakost drugome i sl.).
Stoga bih predložio da se razmisli o otvorenom natjecanju sa samo dvije kategorije: V i W.

V - Nema plasmana, ali se objavljuje sve što je zaprimljeno u logu. Nema kazni, nema pravo žalbe, na njih se ne primjenjuje nikakva žalba. Rade i pojedinci i klubovi s max. 100W.

W - Postaje se rangiraju. Radiš što hoćeš i kako hoćeš. Upisuješ u log koga hoćeš i kada hoćeš, imaš signala koliko hoćeš, koristiš snagu koju hoćeš, smiješ se žaliti na koga hoćeš (oni u V kategoriji imaju imunitet iako im ne treba jer apriori rade po ham spiritu), podnesena žalba znaći automatsku diskvalifikaciju onih koje si spomenuo (npr. ako se žališ na sve, ostaješ jedini u kategoriji pa si pobjednik ako se nitko nije žalio na tebe) i još štošta drugo... Točnost podataka se provjerava na razne načine.
Ovdje bi se onda mogle izvesti mnoge podkategorije, slične standardnim...

73,

T.

P.S. Svrha V kategorije je da se čuju s drugima te se zabave. Svrha W kategorije je isto to, ali da ujedno sebi i drugima pokažu što mogu, naravno njima se dodjeljuju zaslužene nagrade.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A7PJT

Daleko je  1 Travnja , pa cu bit  izravan ,

jeli  ovo sto nam nudis ozbiljno mislis  ili nas  sve skupa naprosto Z.......S? ? ? ! >:(

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A5TO

Citat: 9A7PJT  u 26. Siječanj 2013, 16:24:53
Daleko je  1 Travnja , pa cu bit  izravan ,

jeli  ovo sto nam nudis ozbiljno mislis  ili nas  sve skupa naprosto Z.......S? ? ? ! >:(

73 PJT
Ozbiljan sam.
Cilj je potaknuti ljude na odgovornost.
Razmisli... i sto vise budes razmisljao bit ce ti jasnije... W - kategorija ne znaci da su tamo samo bad boys, vec naprotiv, oni koji bi stajali iza onoga sto rade... odgovorno, prije svega... dok V - kategorija sluzi kao "azil" za one koji u svakom slucaju idu korektno i kao sto je naglaseno rezultat im nije bitan.

T.

P.S. O detaljima za koji dan, ukoliko se zapocne konstruktivna rasprava...
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A3VV

Pokušavam zamisliti koji bi hrkljuš bio u W kategoriji ;D Neopisiv ;D Tome od mene imaš 5+ za ideju!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!