• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ARRL DIAMOND DXCC

Autor 9A2GA, 16. Siječanj 2013, 20:17:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2GA

ARRL Diamond DXCC Challenge 75 years

Povodom 75 godina od uvođenja DXCC diploma ARRL izdaje i prigodne diplome za odrađenih 100 ili više DXCC entiteta prema DXCC listi iz 1937. godine.

Pravila i ostale informacije: https://p1k.arrl.org/diamond-dxcc/index.php

Do sada od 9A hamova smo diplomu osvojili samo Zlatko 9A2EU (199 DXCC entiteta) i ja (109 DXCC entiteta).  Nadam se da će nas uskoro iz 9A biti više na listi.  :)

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A7ZZ

Svaka čast ovim Amerima,znaju izvući lovu i to ti je. Slijedeće će vjerojatno biti da za novih 14$ dobiješ diplomu za 100 entiteta po listi iz 1947,pa iz 57.......Čudi da su stavili  za 100,kako nisu stavili 40,bilo bi lakše i više zahtjeva iako.... :D
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A6R

Ima jedna dobra pisma za ovu temu...od splitske grupe TBF a zove se Papilova...priporučam je poslušat. :D

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2EU

Evo danas stigla iz ARRL-a Diamond DXCC diploma s naljepnicama 125, 150 i 175.

73
Zlatko, 9A2EU

9A2JK

Čestitke Zlatku!  8)

Lijepa diploma.
Idem pod hitno u kontrolu loga i, nadam se, pisanje zahtjeva.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A9L

Cestitam Zec.
Lako vama koji imate vremena za cesljanje logova i love da platite to zadovoljstvo da vam diplome vise po zidovima.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2GA

Bravo Zlatko,

nadam se da se moja diploma nije negdje zagubila  :) 

Za sada smo iz 9A na listi osvajača ARRL DXCC Diamond diplome:

9A2EU - 200 DXCC entiteta
9A2EY - 115 DXCC entiteta
9A2GA - 109 DXCC entiteta

Siguran sam da ova lista nije konačna,

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A5BS

Cestitke dobitnicima Diamond DXCC diplome. Upravo sam prosao kroz veze u 2012 u logu i prema listi iz 1937 g. imam odradjenih samo 96  DXCC  :(
Idem pogledati ponovo, mozda su mi izmakle te 4 DXCC.

PS. haha evo je ..stotka je tu. zeznula me Indonezija i Maroko

9A3VV

Od 150 rađenih DXCC entiteta na jubilarni znak (530 QSO) za Diamond DXCC sam skupio 120 entiteta. E, ali to sada treba prepisati u tablicu (a to mi je najmrži posao) i poslati zahtjev. I, naravno, dodati nešto zelembaća jer danas više nema džabe ni u stare babe ;D

Hvala Borise što si mi dao misliti, ja sam tu diplomu a priori otpisao kada sam vidio popis entiteta iz 1937 godine na kojem ima nekakvih naziva za koje nisam nikada čuo (ipak sam ja 11 godina mlađi od tog popisa ;)), ali kada sam vidio usporedni popis ondašnjih i sadašnjih entiteta sinulo mi je da bih ja to mogao sakupiti :)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5BS

Citat: 9A3VV  u 22. Siječanj 2013, 20:00:01
Od 150 rađenih DXCC entiteta na jubilarni znak (530 QSO) za Diamond DXCC sam skupio 120 entiteta.

Damire, ako ti je to rekao neki log program da imas 120 entiteta, onda ta brojka bas i nije tocna. Meni je rekao da imam 118, a na kraju je ispalo okruglo 100. Pripazi na YB, CN, BY/0, HZ... itd itd I naravno ako je u to vrijeme bila neka zemlja npr YU, pises samo jednu danasnju DXCC sa tih prostora koju si radio, a ne svih 6 ako imas svih 6 radjenih.

9A3VV

Srećko, ja sam ti išao pješice, po starinski, nije 530 veza puno, pozorno sam pregledao svaku vezu i primjedbe. Jedino sam u dvojbi kod HP2SM - nisam siguran gdje ga staviti - u Canal Zone ili u Panama jer baš ne znam spada li njegov QTH u zonu plovnog puta kanala (onih famoznih 5 milja/8 km) ili je izvan. Morat ću mu poslati upit. Od ex YU je samo E7 na popisu (stari prijatelj E71BA). Malo me kod Maroka zezala ona 35 paralela ali zahvaljujući Google Maps i adresama iz QRZ.COM sam to rasčistio. Bilo je dvojbi i oko Indonezije ali sam i to rasčistio. Sve u svemu mislim da je to-to, ako i nije, ipak ostaje dovoljno za osvojiti diplomu ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Što će još ti Amerikanci izmisliti da bi izvukli dolar više od ljudi. ;)
Bravo momci...uvijek je bilo"Ko voli nek izvoli".Moje čestitke,u svakom slučaju. :D
Ovaj put ću ostati sa strane prateći vas,pogledom,HI.
GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JK

Reni, poštujem tvoje pravo na komentar, ali, molim bez ljutnje, tvoj komentar bi se
mogao protumačiti i na druge načine.  ;)

Npr. svi mi koji smo korištenjem 9A20 prefiksa slavili 20 godina međunarodnog priznanja
Republike Hrvatske, to smo radili samo da bi izvukli novac on onih drugih (...)
koji za (inače lijepu) našu diplomu žele ''platiti'' 15 USD.

Diamond DXCC ''košta'' 14 USD.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A9L

Imas ti Felix pravo. Od 237 zemalja iz 2012- godine samo 183 su u konkurenciji. I za informaciju na ARRL stranici ima online log za upisivaanje za diamant diplomu i na kraju se samo upise broj kreditne kartice i netreba se zamarati sa postanskim troskovima i pakiranjem poste. A i najbrze stigne. I kao sto rece podravec 1 us$ manje nego nasa domaca. Pa tko ima volje i zelje i  dolerose nek izvoli.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM